Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Důchodci mají navyšování důchodů dané zákonem. O inflaci. Jsou tak perfektně zabezpečeni, oproti zaměstnancům, kteří žádné zvyšování platů zaručené nemají. ;-€

A vy jím v této kritické době jste schopni přidat nad zákonný rámec, na dluh našich dětí. Je to hnus, který se nijak okecat nedá. Rv

1 1
možnosti

To máte pravdu, že růst mezd ( kromě školství, policie, zdravotnictví, soudnictví, politiků, státní správy .....) není zajištěn - ale např. zrušení superhrubé mzdy přineslo zaměstnancům zvýšení čisté mzdy měsíčně v průměru o 1500 - 3000 Kč.

O kolik se v průměru zvedly důchody pane chytrý ?

:-/

0 0
možnosti

Jasně, .. A kde na to vezmeme? To je plytká otázka! Venezuela Maláčová. Mám dotaz na Vás? Peníze se tisknou a hážou z vrtulníku?

2 1
možnosti

Již premiér Špidla blahé paměti, usrknuv na jakési tiskovce ze sklenice Coly, přeci pravil "Zdroje jsou!" Jasně, pro levici zdroje jsou, bo on to vždy někdo - oni nikdy - zaplatí ... ;-)

4 1
možnosti

Takže vážení pracovníci a podnikatelé, makejte více a lépe jako Němci, ať už se vám to podaří, nebo ne, tak ČSSD vám zvýší mzdové náklady, zbytek zisku sebere a bude mít na důchody.

Proč mají Němci vyšší produktivitu je jasné i malému děcku a mzdy v tom nehrají roly. Vzdělanost, věda, technologie, zdanění a dotace. Tohle mají Němci zmáknuté a co u nás. Vzdělanost - nejdéle zavřené školy, zmatek zejména ve středoškolské oblasti a snaha produkovat dělníky bez maturity. Věda - směšná podpora, provázená úplatky a kamarádíčkováním. Technologie - třeba vysokorychlostní internet do každé obce, slibovala vláda. S tím spojené dotace - linka na toustový chléb za 100 lil. Kč, ale třeba vývoj 3D tisku se dělá na koleně.

A víte co je skutečně důležité, stabilita a předvídatelnost zákonů, vyhlášek a nařízení. Možnost dlouhodobě plánovat. Německo, nebo EU vypracuji plán na desítky let dopředu a Češi tutově vědí, že se to splnit nedá. Přitom Češi nevědí ani co bude v Česku platit za 3 měsíce a co příští rok.

Drželi jste se křesel zuby nehty, vylepšovali jste obraz ďábla, trochu pozdě na něho nyní ukazovat. Sbohem.

12 0
možnosti

V podstatě máte pravdu, ale stále vám pár těch souvislostí uniká. Chceme-li stejné státní investice do školství a technologií jako na západě, tak se také musíme zdanit jako na západě. Čili alespoň double současné daňové zátěže, obzvláště pak pro podnikatele, které, řekněme si na rovinu, nižší už mít nemůžeme. A pak by to šlo? Nešlo. Český politik daně šlohne. Co s tím? Co s tím ďáblem provedeme? Když ho nemůžeme poslat pryč, tak nám asi nezbývá nic jiného, než-li jít pryč...

0 0
možnosti
Foto

I paní autorka by se měla vyhnout poněkud ,,nepřesným", ba až hanebným tvrzením. Např. nadnár. fy se u nás drží pro právě nízké mzd. náklady. Pokud by tomu tak nebylo, klidně se přestěhují jinam a zde by jen vzrostla nezaměstnanost. Že stát ,,sanuje" kupní sílu (vč. důchodců!)je pochopitelné. Je to třeba pro udržení systému v chodu, a udržel se tak tzv. sociál. smír. Tento problém pak neexistuje toliko u nás. A ,,resumé"- i pí autorka zde prezentuje ,,nenápadně" ,,férovou soutěž" politic. stran.

1 0
možnosti

Ovsem financni matematika rika neco jineho. Dokonce silne Nemecko musi duchodovou kasu doplnovat ze statniho rozpoctu.

0 0
možnosti
Foto

Asi ano. I proto, že i v Německu představují důchodci nezanedbatelnou kupní sílu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik