Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

V tomhle s autorkou článku zcela souhlasím. Mám obavy, že ministr Plaga opět naslouchá "odborníkům" typu Kartouse, Feřteka či Botlíka, a odtud zřejmě pramení jeho myšlenka ohledně údajně nerovných podmínek žáků při přijímacích zkouškách.

A neodpustím si zde poznámku na adresu těch, co si opět do paní exministryně měli potřebu kopnout kvůli inkluzi.

Za prvé: jak v článku rozebírané téma s inkluzí souvisí?

Za druhé: zákon o inkluzivním vzdělávání byl schválen již v únoru 2015 a jak si každý může snadno zjistit, paní Valachová se stala ministryní školství až o několik měsíců později...

0 0
možnosti
PC

Paní Valacová byla tvrdou zastánkyní inkluze se zápalem srovnatelným se svazáckým aktivistou. Tím se jednoznačně podílela na devastaci školství a dalším výrazném snižování úrovně vzdělání.

1 0
možnosti

"co bychom měli ubrat. Plochu válce a kruhu?...". Co je to "plocha válce"?!

To je pak těžké, když (ex)ministryně školství má takové znalosti.

Jsou státy (a nejen asijští tygři), kde považují nadání dětí za největší kapitál a podle toho s ním zacházejí. Vyučování probíhá v "streamech" do nichž jsou žáci roztříděni podle intelektuální výkonnosti, přičemž ti nejlepší se mohou dostat do vyššího streamu a naopak, ti co nestačí, klesnou do nižšího. Učitel má před sebou homogennější skupinu, může svůj výklad i tempo optimálně a efektivně řídit. Motivace pro žáky je jasná: postup výše.

U nás jsou již od dob neblahého Nejedlého tendence naprosto opačné: genie i debily táhnout pohromadě až do konce povinné školní docházky. A v posledních letech ještě tendence všichni na střední školu (u příjmaček jen příklady ze šesté třídy) a pak všichni na vysokou (u příjmaček jen látku ze základní školy). Jsou blbí? Nevadí, udělame takové vysoké školy, které zvládnou všichni. A že už takových škol máme!

Jak v budoucnu obstojí náš stát v soutěži s výše zmíněnými státy?

A k tomu ještě ta pitomá inkluze.

Copak se nikdo nedovede vžít do pocitů retardovaného žáka, jak je každodenně srovnáván s těmi, kterým jde učení mnohem lehčeji? Je to jak kdybyste nutili vozíčkáře studovat na sportovní střední škole.

A to už nemluvím o zvýšených finančních nákladech na tuto hloupost.

2 1
možnosti
TM

Plocha válce: S =2 P + Q = 2 π r (r + h)

0 0
možnosti
PC

Valachová snad vůbec netuší, co je to sebereflexe. Pokud by to věděla a praktikovala, nemohla by něco podobného napsat, protože sama tvrdě prosazovala inkluzi, jejímž spuštěním šlo už i tak zdevastované školsví úplně a nenávratně do kopru.

5 2
možnosti
AJ

A69d90a94m 41J80a28k96e72š

23. 6. 2020 15:35

Člověk, který se významnou měrou podílel na decimaci školství a dalším zhoršování jeho kvality formou absurdní inkluze se pozastavuje nad tím, že kvalita studentů klesá? Lámala jste to a prosadila přes nesouhlas odborné pedagogické veřejnosti.

Ve slovníku pro to existuje spousta jednoslovných pojmenování: pokrytectví, licoměrnost, faleš.

Výše uvedená slova bych ale ve vašem případě použil formou adjektiva doplněného o nějaké kvalitní podstatné jméno.

7 1
možnosti
PB

P89e50t76r 52B34u22r83i96a11n

23. 6. 2020 15:05

S článkem souhlas. Ovšem inkluze je právě ten systémový krok k oficiální průměrnosti a vyzdvihování vlastní neschopnosti a lenosti jako akceptovatelné rozdílnosti.

4 0
možnosti
RB

Nemůžeme ubírat náročnost řekne osoba, která je podepsaná pod inkluzí ;-D

7 0
možnosti
ES

Lidé jsou si sice rovni ve svém lidství, ale nikoli svým nadáním. Ergo pro některé adepty studia jsou přijímací zkoušky na náročnou střední školu nezvládnutelné, což je naprosto v pořádku.

9 0
možnosti
JK

Otázka, co je pak těžší. Udělat zkoušky na SŠ, nebo na učiliště se zaměřením na umělecký obor.

0 0
možnosti
PS

Má definice inkluze:

Inkluze dává možnost i méně zdatným držet krok s většinou. Není to dáno tím že méně zdatní dohání většinu ale tím že méně zdatní brzdí většinu.

PS:Váš superdrahý experiment devalvoval naše školství na desetiletí.

12 0
možnosti
Foto

Méně zdatní vždy nakonec narazí na své limity. Přes ně se nedostanou, i kdyby čert na koze jezdil.... Proto je lepší volbou speciální školství než inkluze.

3 0
možnosti
Foto

Neochota něco se naučit a zároveň vidina, že mi to stejně k ničemu nebude, neochota více pracovat, když stačí jít na rodičovskou a tam zůstat, neochota starat se o to, aby i druhý rodič platil výživné, to všechno jsou názory většiny vybavené (bohužel) volebním právem.

6 0
možnosti
JK

Pokud neuznáváte volební právo všech, tak neuznáváte demokracii. Demokracie není jen o jediných správných názorech.

0 0
možnosti
PV

P54a45v26e16l 83V16é37b23r

23. 6. 2020 9:56

Zloděj křičí "Chyťte zloděje".Kdybych já poškodil svou vlast jako vy, paní Valachová, tak chodím kanálama a nevystavuji se na netu...

6 4
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik