Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Blábolíte bláboly.

Několik nepopulárních poznámek o úvěrech, věřitelích, dlužnicích, morální odpovědnosti, o materiální spotřebě a všeobecné neochotě jít ke kořenu věci (vyšlo v Lidových novinách v rubrice Orientace 6. května 2017).

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604465

0 0
možnosti

Žádné oddlužení, dluhy se musí platit. Ale zavírat exekutory za prokazatelnou lichvu. Pokud za pokutu za černou jízdu cca 600.-Kč, chce exekutor 16.500.- je to prasárna.

0 0
možnosti

Exekutor je soudní komisař a činí (činil) dle zákona.

Jinak:

1) proč si nekoupí jízdenku,

2) když ho chytí, proč nezaplatí na místě,

3) když ne na místě, proč ne na DP,

4) proč nezaplatí na základě výzvy věřitele (bez toho nepřiznány náklady na advokáta),

5) proč nezaplatí když přijde žaloba,

6) proč nezaplatí exekutorovi na výzvu.

Kdo tady porušuje pravidla? A že nemá v pořádku adresu pro doručování? To je odpovědnost každého.Nikdo si za úvěr nemusí kupovat ledvinu, takže si nemá půjčovat a potom bádat, zda jde o lichvu. Existuje ještě jeden § trestního zákona, a to přivedení si úpadku. Pokud někdo činí výdaje nebo zadlužení nad rámec svých příjmů, bude potrestán..... Takže těch 500.000 lidí má být odsouzeno alespoň k 300 hodinám veřejně prospěšných prací.

0 0
možnosti

Byla jste 4 roky ve vládě, exekuce běžely na plné obrátky, ale vy, právnička, nic. Školství jste tvrdě decimovala a teď tady píšete cosi o exekucích? To jako chcete docílit stejné popularity před volbami jako paní Šojdrová?

2 0
možnosti

"lemplové, kteří se zadlužovali hlava nehlava" - ano, co jen lidí má hypotéku a předpokládá, že budou mít mzdu stále vyšší.

"největší masa vymáhaných pohledávek nevznikla přirozeným způsobem" - tedy soudy vyhlašující exekuci pracují špatně?

"Umíme nyní nějak racionálně odlišit, které pohledávky jsou „oprávněné" - tedy opět narážka na soudy?

V USA někteří studenti studovali na dluh a po skočení školy požádali o oddlužení (již jim to zatrhli). Nebo 5 let budu hýřit za cizí, cestovat po světě, kupovat si auta, pak požádám o oddlužení a 5 let budu žít z ruky do úst. A pak zase začnu dělat dluhy...

Podle blogu když půjdu do předčasného důchodu,budu mít speciální podmínky na splácení?

Kdo zkontroluje, zda výživné jde dětem a ne na drogy a automaty?

Zákon nemůže platit zpět, ale jen na dluhy vzniklé po jeho účinnosti, to by měl vědět každý právník a řekl bych, že se to na MUNI tak učí.

atd.

0 0
možnosti
Foto

Nechtěla byste začít kopat za ANO? Tolik nápadů by jim pomohlo (slovy pana Babiše) nakopnout nejedno město. Pak byste dostala telefon na šéfa a všechny problémy by byly řešitelné mávnutím kouzelného proutku. Pak by nastal ráj na zemi.

2 1
možnosti

Jak dlouho ta ženská byla ve vládě?

1 0
možnosti

P68e44t64r 89B17u63r57i54a71n

18. 9. 2018 13:51

Tolik do očí bijících lží nevychrlí ani pan Horner v článku o migrantech (tímto ho zdravím). A že on je v tomto profík. Dočetl jsem to jen do poloviny a zvedl se mi žaludek. Vydávat exekuční zákon a jiné voloviny za práci pravice, to chce už opravdu hroší kůži. A pak tvrzení, že většina exekucí pochází z neférového jednání a nefér podmínek je opravdu už krvesmilstvo. Většina exekucí vzniká z dluhu na spotřební zboží, u operátora, či za energie. Hromadné dluhy na pokutách za MHD nejsou výjimkou. Můžete nám tedy říct, jaké nefér podmínky nastavil ČEZ, dopravní podnik, či obchodník prodávající zboží na splátky?

Aha, nemůžete. Vy totiž zásadně nediskutujete. Vy jen vždy tvrdíte.

6 0
možnosti

Já myslel Homer Simpson.

0 0
možnosti

Dobré řešení této kauzy zaslali všem stranám Rozumní: http://www.rozumni2017.cz/milostive-leto-2018/ .

0 0
možnosti

"Jsme opravdu jako národ nezodpovědní lemplové?" - Spíše jsme zažili doby, kdy nás socialistický stát chránil před vlastní hloupostí, hodně lidí si na to zvyklo a těžko se teď učí opartnosti

"Většina skutečně šmejdských předpisů vznikla za vlády pravice." - Které?

"Ale berme jako prokázaný fakt, že největší masa vymáhaných pohledávek je výsledkem neférového jednání a neférových podmínek." - Kdo to kdy prokázal, prosila bych zdroj

"Potřebujeme co nejrychleji nová pravidla pro placení dluhů a oddlužení lidí v dluhové pasti" - Tedy ty dluhy jednotlivců zaplatí všichni daňoví poplatníci? Nevíce ti zodpovědnější co platí i větší daně?

5 0
možnosti

Dobré děvče Kateřina již tedy rozvrátila školství - vzhůru tedy na spravedlnost! I já potvrzuji cifru 10% kmenových zaměstnanců, kteří jsou v Insolvenci. Když s nimi člověk mluví, korektně uznají vlastní hloupost, motivy identické = Dej mi prachy a neotravuj. Pak obrovský problém s nimi - Nemají zájem moc pracovat, protože vlastní výdělek je jim umořován - Chápou to jako křivdu! Po r. 1989 byl obrovský problém právo vymoci - věřitel naprosto nešťasten! Nepíšu o spekulantovi = Stačí problémový nájemník. Dlouhá a nákladná doba soudu - Usnesení v ruce následně nic neřeší - tedy Exe. To taky nic neřeší - už nic nemá a nerobí. Bádá, jak se ze všeho vyvléci. Je to LEVICE ČSSD, která krade spravedlnost! Matce samoživitelce říká, že je lhostejné, s kým má dítě, důchodce bude v ochraně - protože pozbyl rozumu, princip - když Dluh - tak řádný, za 5 let opět věřitele napálíš! Á propó = Už máte, milá Kateřiino - Zaplaceny dluhy za Lihový dům ? Pokud nikoliv, kde berete odvahu takto žvanit ? ... Já vím, 6% preferencí a 10 % v potížích ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik