Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

To se to rozdává z cizího!! Čím více omezíte právo na vymožení, tím vyšší riziko věřitele a tím vyšší úrok (platící musí zaplatit i za neplatiče, to snad je jasné). Takže úplně jiný začarovaný kruh.

Prostě, kromě příživníků, kteří nepůjdou nikdy do práce vychováme další, kteří budou žít nejen z dávek, ale i z nesplácených dluhů.

5 0
možnosti
JK

Ve třetí otázce vyvracíte to, co jste řekla v druhé. Tak jsem z toho pif paf.

1 0
možnosti
Foto

Je hezké, že se někdo stará o jiné a opravdu v tomto případě věřím, že to nedělá pro vlastní prospěch.

Velmi mi vadí a připadá nespravedlivé až absurdní, pokud se do exekuce dostanou čerstvě dospělí za "svoje" dluhy z dětství - které ovšem nejčastěji uplatňují obecní samosprávy, tedy volení politici nebo dopravní podniky, vlastněné opět obcemi.

Za naprostou většinou zbývajících exekucí ale stojí osobní rozhodnutí dlužníka:

PODEPSAT nevýhodnou smlouvu na půjčku nebo zástavu a následně ji NEPLNIT.

NEPLATIT pokuty a podobné závazky prokazatelně vzniklé vlastní chybou nebo vědomým či nevědomým (neomlouvá ...) porušením zákona nebo předpisu.

MĚNIT ADRESU a nevybírat si došlou poštu na předchozí místa pobytu.

NEŘEŠIT staré závazky vzniklé vlastní vinou nebo i vinou jiných, jak je řeší většina zodpovědných spoluobčanů.

Proto si myslím, že oddlužení NENÍ SPRAVEDLIVÉ vůči většině svědomitých občanů, kteří se o svoje závazky starají a nenechají je explodovat mimo možnost řešení vlastní silou.

7 0
možnosti
VH

Levicová politika někdy byla spravedlivá? Nikdy, vždy jen rozdávala z kradeného (krádeže posvětila daňovými a obdobnými zákony).

3 0
možnosti
PD

dnes jsem koukal na pořad o exekucích na děcka z děcáku za nezaplacené odpady v místě bydliště u rodičů. něco neskutečného. To je naprostá zhovadilost pracovníků radnic, následně soudců a exekutorů (ti jsou v tom paradoxně vinni nejmíň).

2 0
možnosti
VH

To bylo už známo za vlády ČSSD (Sobotka). Co s tím tehdejší koalice udělala? Kulové!! Přitom to je otázka zásadní. Obecná: dluhy za nezletilce přece musí vzniknout poručníkovi a jít tedy trvale za ním.

3 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik