Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

To je blábol......

0 0
možnosti

Nevím, proč útočíte na p.Klause ml. kvůli jeho otci? To je úplně stejné, jako když Vám předhodím Vaši náměstkyni...

A o minulé ministryni PSV z vaší strany, raději nemluvit. Ta by nejraději poslala novorozence rovnou do jeslí.

Fakt nevím proč má vaše strana v názvu...sociální.

1 0
možnosti

Milá paní a dovedete se vcítit do malého drobky,který je strčen do davu 25 dalších dětí?kde jsou jeho potřeby?

1 0
možnosti
LB

Při obhajobě kolektivních zařízení pro děti mladší tří let se často argumentuje tím, že taková zařízení dobře fungují i jinde na světě. Například ve Švédsku.

Jenže švédské školky nabízejí dětem úplně jiné podmínky, než české. V oddělení dětí mladších tří let je sedm až devět dětí, k nim tři pedagogické pracovnice a ještě k dětem docházejí lektorky např. na pohybovou či estetickou výchovu. Bývá zvykem, že děti jsou ve školce maximálně šest hodin, ve skřínce v šatně má každé dítě vlastní pleny, dopomoc dospělého při oblékání, jídle atp. je samozřejmostí. Netlačí se na pilu, dítě není stresováno, škola respektuje fakt, že každé dítě je individualita a vyvíjí se jinak. Školní třída je vlastně skupina, která spíš připomíná rodinné komorní prostředí, než školské zařízení.

U nás zákon povoloval 24 dětí na třídu, nyní se připouští výjimka 28 dětí ve třídě! Mnohé mateřské školy dnes bez problému berou dvouleté děti, které jsou v jedné třídě společně s dětmi tříletými a staršími. A dvě kantorky na 28 dětí, se šestihodinovou pracovní dobou, takže se překrývají, na začátku a na konci dne je ve třídě jedna dospělá osoba! Kdo se někdy staral o dvě tři děti tohoto věku, asi pochopí, jak to v takové třídě vypadá a jaké nároky to klade na pedagogické pracovnice.

Při přijetí do školky se po dvouletých dětech požaduje, aby se uměly samy obléknout, najíst se lžící, pít z hrnečku a nesmí mít pleny ani dudlík.

Období mezi 2. a 3. rokem je velmi důležitou etapou v životě dítěte, v níž dochází k intenzivnímu rozvoji řeči, k osamostatňování, k rozvoji motorických a pohybových aktivit. Primární a nezastupitelnou roli by měla mít rodinná výchova, pokud je nezbytně nutné ji doplnit pobytem v kolektivním zařízení, tak jen v takovém, které by plně akceptovalo specifické zvláštnosti tohoto věku. Vždyť i denní režim a potřeba spánku dvouletého dítěte je jiná, než dítěte tříletého.

4 0
možnosti

Naprostý souhlas. Navíc...potřeba dítěte - citová, se do těchto úvah "pomazaných" nějak nevejde.

3 0
možnosti
ZR

Viděla jsem dnes na ČT 24 vystoupení pana senátora a ostatních kolegů z různých oblastí školství na téma špatný zákon + dvouleté děti nepatří do školky a přečetla si blog p.Valachové. A musím říci, že musím dát za pravdu spíše p.Valachové. Nikde není psáno, že by dvouleté dítě muselo být ve školce. Je to pouze možnost. To je výhodné hlavně pro matky samoživitelky, matky, které chtějí (musejí) brzy zpět do práce třeba aspoň na částečný úvazek a nemají babičky atd. Ve svém přímém okolí mám hned několik případů matek, které by takové možnosti využily, kdyby mohly...ale za nich to ještě nebylo.Soukromé jesle jsou opravdu drahé a chůva jakbysmet. Co takový příklad dítěte, kterému jsou v září teprve 2 roky a 3 měsíce a muselo by s přijetím čekat na další škol.rok (až mu budou 3). Nebo případ, kdy si matka chce dopoledne oběhat úřady, lékaře, nákupy, kadeřnici a 2leté dítě dá dvakrát týdně do školky na 2-3 hodiny? To je také problém? Nejsem pro to, aby 2 leté děti byly ve školce denně od 7 ráno do 16 hodin, ale když se s tímto institutem bude zacházet rozumně, tak bude i výsledek dobrý. Vždyť paní učitelky a ředitelky jsou profesionálky a určitě umí s matkou promluvit ve smyslu, jestli to které dítě dokáže být bez matky ve 2 letech 2 hodiny dvakrát týdně nebo 4 hodiny denně...

1 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se ušetřili náklady na výstavbu jeslí či školek, tak navrhnout ve Sněmovně návrh zákona na zavedení příspěvku na soukromé jesle za těch či oněch podmínek.

0 0
možnosti
Foto

V tomto případě je mnohem lepší, když žena, která chce opustit své mimino z pracovních důvodů, si pořídí chůvu a dítě zůstane v domácím prostředí.

Soukromé jesle s přispěvkem od státu, to by byla další černá díra pro veřejné finance.

1 0
možnosti
Foto

Paní Valachová, odejděte z politiky dokud je čas. Udělala jste tam mnoho chyb, některé se již budou těžko napravovat a měla byste za ně nést i odpovědnost.

Ten článek, který jste nyní napsala, ten jasně ukazuje kam směřuje naše společnost. Cizí firmy které jsou u nás, potřebují pracovní síly, tak maminy rychle do práce. Pamatuji si, jak se jesle odsuzovaly, jak tvrdé čelily kritice a dnes je to tu zpět. Tatínci u porodu, miminko mamince na bříško, ať cíti tu provázanost s matkou a v době, kdy je potřeba ten vztah posílit, rychle do společného odchovu.

Společnost tady rozdělují špatní politici a média která jim fandí, to je ta pravda a vy už raději ten svůj nosík do ničeho nestrkejte, naděláte více škody jako užitku.Rv

9 1
možnosti
JP

Paní Tomšíčková, zklidněte vášně. Nejde tu o povinnost, ale o možnost. Ne každé dítě snese zařazení do kolektivu, ale třeba děti v naší rodině (moje i bratrovy, dneska už i vnoučata) kolem sebe dětský kolektiv vyžadují. jak mode dcera, tak i vnuk, chodili do školky už od dvou let a byli mezi dětmi jako ryba ve vodě. Kdyby v té školce šťastní nebyli, tak by s nimi matky zůstaly Doma, takto ale mohly matky do práce, vydělaly peníze a kde myslíte, že ty peníze končí? No jistě, opět v rodině, třeba za hezký rodinný výlet s dětmi. Který by ovšem nebyl, kdyby ty peníze jaxi nebyly, že.

0 0
možnosti
DB

. Kdo bude chtít pro svoje děti školky nebo lepší vzdělání, než mu poskytne zchudlá veřejná instituce, ten bude muset platit. A ze vzdělání se stane stejný byznys, jaký naplánovali Klaus, Topolánek a Nečas pro zdravotnictví.

Zdroj: https://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=647990

tato myšlenka je správná.....systém našeho školství totiž věrně kopíruje systém školství v USA........tedy extra super školy pro platící elitu a mizerné školy veřejné.......je to uplatnění principu vládnutí...........

tedy...UDRŽOVAT NÁROD V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI A PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ......a na to je nutné mít mizerné veřejné školství, které nejsnáze zajistíte tím, že kantorům dáte malé platy......pak klesne úroveň vyučujících na všech školách a dílo dokonáno jest..........

práce Klause

pokud chceme někdy hrát jako národ v něčem prim krom jednou za dvacet let vyhrát nějaký hokejový zápas, pak musíme mít naprosto vynikající školství, tedy takové platy, které přitáhnou do škol ty nejlepší kantory.......

jen ve vědění je budoucnost.........

0 1
možnosti
Foto

Říkáte nejlepší kantory, to by bylo třeba ukončit některým, kteří již dlouho přesluhují, pracovní poměr.

Víte mě vždy strašně rozčílí řeči typu, ve školství je málo peněz, tedy mladí nemají o tento post zájem. Opak je pravdou. Zájem je, ale místa se nenabízejí. Sleduji pracovní nabídky na post učitele již dlouho, tak vím o čem mluvím. Volná místa se předávají, nabídka neprochází žádným konkurzem.

U všech soukromých firem, při výběru zaměstnanců nějaký čas trvá, než projdete výběrovým řízením a toto chybí v případě učitelů.

Chcete-li vynikající školství, tak se zamyslete nad tím, zda je dobré nechat pracovat důchodce, nebo přibírat mladé lidi, kteří ještě nevyhořeli a mají chuť něco měnit.

My starší máme zkušenosti, zodpovědnost i chuť, ale již nebojujeme, plníme příkazy a máme rádi to své jisté a to je málo pro výchovu další generace.

0 3
možnosti
AJŘ

Proč zajistit plenky? Protože naše maminka pracovala v jeslích, naše děti se musely při nástupu do jeslí umět samy oblíct, najíst a být bez plenek, aby nedělaly ostudu. A šlo to.

2 0
možnosti
MC

Už jste se také někdy zamyslela nad tím vaším programem? Vidím, že nikoliv. Připadáte mi jako koza, která žere cizí zelí. To si přiznejte, je příznačné vaší straně a nevyšším stimulem lidského úsilí práv a svobod k apelu na rozhodnutí plodit či neplodit děti. Tedy žít a nechat žít na individuálním přístupu a potřebám té či oné dvojice nebudete ctít do konce svého života, protože vám to cizí zelí chutná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik