Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

Jste mě pobavila! ;-D

Něco k tématu: V Česku a na Slovensku jsou nejvyšší odvody na pojištění v regionu!

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/v-cesku-a-na-slovensku-jsou-nejvyssi-odvody-na-pojisteni-v-regionu-vyplyva-ze-studie-40333183

2 0
možnosti
Foto

V Česku se skutečná sazba daně z příjmu fyzických osob pohybuje od 0 % až po více než 20 %. I v Česku je tedy progresivní zdanění. Zaměstnanci s hrubou měsíční mzdou do 10 290 Kč neplatí na dani z příjmu fyzických osob nic. Důvodem je právě sleva na poplatníka, na kterou mají nárok všichni daňoví poplatníci. Základní sleva na poplatníka se poměrně nekrátí. Zaměstnanci uplatňují základní slevu na poplatníka u svého zaměstnavatele měsíčně ve výši 2 070 Kč.

1 0
možnosti
JK

Stát se zadlužil jako nikdy, takže váš systém vládnutí nevyhnutelně vyžaduje zvýšení celkového zdanění, víc peněz do státní kasy a to o dost. Tohle před volbami neřeknete, vy se a Babišem předháníte v opaku, kdo rozhází poddaným víc asi dostane i víc hlasů.

Porovnání sazeb daní co jste předvedla je hovadina a tuším že záměrná. Nechce se mi věřit, že když už, tak je nutné porovnat celý dyňový systém, kolik se od lidí vybere a kde se vybrané peníze spotřebují, kolik sežere státní správa, kolik jsou dotace pro vyvolené, kolik jde na důchody a sociální oblast a kolik jsou investice. Také nejde jen o procento daně, ale i další odvody (soc. zdrav.), poplatky a jiné platby státu, až do placení blbých kolků. Daňový systém různých zemí nejde srovnávat na jednom procentním údaji, to je demagogie.

Jestliže stanovíte daň např. 15% z příjmů jde o daň progresivní, její výběr v závislosti na výši příjmů má progresivní vývoj. Další navýšení progresivity je jen trest za lepší schopnosti, vědomosti, nebo umění obchodu a hospodaření třeba i předků poplatníka. Klasický komunistický přístup, schopným sebereme a neschopné podpoříme, to se vyplatí, méně schopných je statisticky mnohem více a ti nás budou rádi volit. Babiš přidal i asociální nadstavbu: "Když mě zvolí, tak můžu podojit stát a obrat je nadruhou, proto se volební lhaní vyplatí."

Volič svého vyvoleného koně většinou nepomlouvá, že ale do dalších voleb zapomene na bombastické a nesplněné sliby je trochu zvláštní, propagandou je podsouváno, že stejně není koho volit, všichni kradou jen jeden to prý už nepotřebuje. Jak na tuhle vyloženou lež může někdo skočit a pak mu v tom rozkrádání pomáhat ve vládě to nepochopím.

12 0
možnosti
ZH

Podporujou největšího vysavače státu, tak holt musej okrást jiné, aby tento mohl dál vysávat. To nechápete?

1 0
možnosti
MB

Přiloženou tabulkou, jste si odpověděla sama - zda "Progresivní danění existuje". Suchá čísla za sebe hovoří sama, proč tedy k tomu ještě šťavnaté nápady komentářů? Stejně srandovní doba, kdy Oligarcha je - "Tátou pracujícího lidu" !

Přirození , ideoví nepřátelé - KSČm + ČSSD jej podporují ! Pan Bureš názorně předvádí, jak se má s Daněmi vlastně pracovat ! Do státního rozpočtu jich vrací minimum, (historicky není v TOP 20). Sektorovou daň na banky nepřipustí, protože by přišel o výhodné úvěry na umořování dluhů Agrofertu . Komedie ! Kdy levicové strany se ohražují proti populistickým snahám Spolku ANO - Zrušit Superhrubou mzdu - ! To zde fakt, ještě nebylo ! ...

Takže co ? Zbývají méněpříjmoví - ti daně rovněž neodvádějí - naopak, mají i vratky. Tedy střední třída, která jaksi řídne a moc se nerozšiřuje. Takže kdo zbývá ? OSVČ s osobní hračkou EET a ti nejbohatší, jistě. Tedy chápu - Progresivní daně = Hrr na ně! Já tomuz docela ideologicky rozumím, nicméně - A co to řeší ? Souhlas, Progresivní zdanění sprostý pojem není - To je zcela neúčelná matra, volovina - kravina ! :-)

5 0
možnosti
RC

Zavedeni solidarni prirazky vedlo k tomu, ze se to tykalo cca 55000 lidi a vybraly se navic asi 4 mld. Naprosto zanedbatelna castka. Jinymi slovy - progrese bud NIC NEPRINESE, nebo by musela byt udelana tak, ze se bude tykat i mene vydelavajicich lidi.

Prozradim vam pani Valachova tajemstvi - bohatych lidi se dan z prijmu fyzickych osob netyka. Ti maji jine moznosti. DPFO v realu plati hlavne ti, co maji vyssi prijmy, ale ve skutecnosti bohati nejsou.

2 0
možnosti
OU
Foto

Daně jsou zdroje, které stát bere, za použití donuceni, soukromým vlastníkům. Největší zájem na co největších daních, tedy progresivních, má vládnoucí parazitická kasta.

Více peněz zvyšuje jejich moc ovlivňovat společenské dění.

Likvidací rozptýleného bohatství pa ćini občany závislými na státě

3 0
možnosti
SV

Progresívní zdanění je prasárna na entou

9 0
možnosti
Foto

Tato chvála USA se mi zamlouvá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik