Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Když jsem byl někdy před 15 lety bez práce, dostával jsem měsíčně kolem 3600 měsíčně. Tohle je skutečně chudoba. A pak tady neználci budou psát, jak je to super být na dávkách. Když jsem byl ještě za eko krize po roce 2010 bez práce neměl jsem nárok ani na korunu ze soc. dávek. Stačí, aby někdo v rodině měl nějaký příjem třeba z OSVČ, důchodu a už nedostanete nic!!! Tohle je chudoba.

2 0
možnosti
Foto

Jistě chudý Švýcar je na tom lépe než nižší střední třída v ČR.

Na druhou stranu chudý Čech je na tom lépe než nižší střední třída někde v Rumunsku nebo Chorvatsku.

A i ti na nejnižších dávkách u nás jsou na tom lépe než značná část pracujících v Africe či Asii.

Chudoba je velmi relativní pojem. Faktem, ale je, že u nás každý má na to aby přežil a neumřel hlady. Cokoliv dalšího navíc pak je jen otázkou jeho snahy a píle. Tedy u nás žádný problém s chudobou není.

Jediný problém je ten, že část lidí se o sebe neumí sami postarat nebo se jim prostě nechce pracovat a mysil si, že politici Vašeho směru jim pomohou k lepšímu životu, což je absolutní chimera, jediné co Váš přístup může dokázat je to, že bohatší zchudnou, ne, že chudí zbohatnou což pak přinese problém i pro ty chudé, nebudou ti kdo jim platí ten základ ze svých daní

6 1
možnosti
JK

V tom případě si ,lékaři ,zdr. sestry, učitelé žijí jako králové, když mají vyšší mzdy než v Africe. Tak proč chtějí neustále zvyšovat své mzdy?

0 1
možnosti
VK

začalo to zajímavě, ale jakmile jsem dočetl k "zvyšování min. mzdy" tak je to na Rv

0 0
možnosti
PK

Všechno má svůj limit, za ním škodí. Minimálka je ve většině zemí Evropy, i v tom Německu a ne malá:-)

0 0
možnosti
Foto

Teď jsem se vrátil z nákupu v Lidlu. Jen co jsem na parkplacu vylezl z auta čuměla na mne z bilbordu pětice rozesmátých prodavačů a vedle nich suma 28500 měsíčně za 35 hodin týdně. To jsou dvě stovky na hodinu. Přijde vám to jako chudoba? Pokud je někdo hloupý, nabere půjčky, sází sportku, hraje hazard a tím pádem sponzoruje miliardáře, tak toho by měl potkat přirozený výběr a škoda by to nebyla.

5 1
možnosti
PK

Do Lidlu nevezmou jen tak někoho, s nadsázkou - tohle místo není pro "starý". A proti takovému Albertu je tam podstatně vyšší intenzita práce. Těch 28500 není nástupní plat, ani po roce. Procházím Lídly v Bavorsku i Drážďanech, ale v tom našem je opravdu nejvyšší makačka.

0 0
možnosti

Také si kladu otázku, co s chudobou.

Čím méně bychom přerozdělovali a čím více bychom nechali ze zisků lidem, tím bohatším státem bychom byli! Bohužel, brát z cizího a populisticky to rozdávat druhým, je přínosné především pro politický byznys! Ale neaktivuje to občana k osobní iniciativě!

Shodek státního rozpočtu 500.000,000.000 korun je šílená částka!

Nepřekvapuje, že starci, komunisti a okamurovci si přeposílají maily s otázkou, kolikže korun se z toho rozkrade!

2 1
možnosti

Jsem si jist, že kmotrové a lobisté už si brousí zuby.

1 0
možnosti
JK

Cílová skupina voličů ČSSD: Zaměstnanci s nízkými příjmy, důchodci, všichni s jednou či více exekucemi, požírači sociálních dávek, méně radikální komunisti co tu víru nedokáží opustit. Skupina, která nevyžaduje sofistikovanou kampaň stačí úderné heslo a jde to samo, je jim jedno co říkáte, chtějí slyšet, že jim z toho svrabu vláda pomůže a stačí jim jen slib, když aspoň trochu vypadá věrohodně. Nebojte, i když nic nesplníte, nějak to okecáte a slíbíte, že tentokrát, tentokrát opravdu vše klapne, tak vás zvolí znova. Však to taky dost dlouho vycházelo, až padla kosa na kámen.

Babiš a jeho firma ANO zamířila na úplně stejnou skupinu lidí, agresivněji (sprosťárny jsou skupinou aplaudovány) a s nesrovnatelnou finanční podporou. Navíc "dobrovolně" zaměstnanci vlastních firem a méně radikální národovci.

Výsledek je, že se ČSSD, komunisti i SPD potácí na hraně volitelnosti, takže vzestup Babiše nemá na svědomí pravice, ale levice, která si neudržela své voliče.

Můžete tady svojí bývalé cílové skupině tancovat slibovat a přesvědčovat je, že mají na něco nárok, protože statistika lže, ale je to labutí tanec i zpěv, pá, pá.

P.S.: Když tato statistika lže, jiné statistiky jsou v pořádku? Jsou vůbec nějaká čísla co nám vláda předkládá pravda?

1 2
možnosti

KSČM, SPD a Trikolora jsou antisystémové strany volené antihlasy a mají trvalé preference kolem 15 procent! Sociální demokracie mezi ně nepatří! :-)

1 0
možnosti
PF

P14e92t43r 73F95e65y28f94a23r

30. 7. 2020 12:20

Především je nutné (vy)řešit bytovou otázku! Má-li můj vrstevník důchod třeba 11.000 Kč (po celoživotní práci a zvýšení) a nájemné 1+1 spolu s poplatky 17.000-18.000 Kč, tak se mu moc "nevyskakuje" a to i když se snaží přivydělat (navíc třeba v 75 každý není schopný pracovat - v každé civilizované společnosti mají lidé natolik odpovídající důchody, aby si mohli byt (t.j. nájemné) zaplatit a to v om okolí, ve kterém žili. Není možné, aby byty byly pronajímány jako hotely.

1 2
možnosti
AT

Obráceně. Člověk musí bydlet tak, aby mu na bydlení důchod vystačil.

3 2
možnosti
Foto

J89i56r64i 74C89i88z

30. 7. 2020 11:29

Vazena pani poslankyne, Vase hodnoceni stavu spolecnosti v CR je naprosto realne. Me jste velmi prijemne prekvapila a doufam, ze Vas postoj neni osamoceny v Parlamentu. Ziji v prihranicnim mestecku, kam jsem prisel po mnohaletem pusobeni ve svem sportu ve vyspele zapadni civilizaci. Co zde vidim za chudobu, tak to je opravdu desive. Kazdodenni vybirani popelnic, houmlesaci pobliz nadrazi, vsude odpadky, rozbite chodniky, o vikendu opilci atd. Vasi kolegove z "demobloku" zde zavedli exekucni system na zaklade bolsevickeho tvrzeni "dluhy se maji platit", jen aby prosadili niceni lidskych zivotu pomoci nesmyslne urokovanych pujcek od mafianskych firem, ve kterych mozna maji podily. Ve vyspele zapadni civilizaci neco podobneho je nemyslitelne, firmy nebo banky pucujici za vysoky urok by mely hodne co vysvetlovat policii a bernimu uradu. V posledni dobe se nektere dopady bolsevickeho exekucniho systemu zmirnily, ale jak spravne pisete, je to jen zacatek dlouhe cesty ke skutecne demokracii. Jen si trochu rypnu, tak Milion chvilek Vam zcela jiste v nicem nepomuze, je to spolek rizeny prave temi prevlecenymi bolseviky z "demobloku". Vas velmi ocenuji a snad najdete podporu ve sve strane, to by ji patrne volilo mnohem vice lidi. Za me hodnoceni pro VasR^

1 7
možnosti
MB

Milý Jiří, to je přesně vidění člověka, který koná dobro. Obraťte se již na slavného spisovatele - Honoré de Balzaca. Právě v jeho dílech, (jako kritický realista) - Popsal práci se směnkou. Dlužník si vypůjčil 50.000 a podepsal úpis na 100.000 franků ...

Co je ukradeno = Co je vypůjčeno = Se má vracet. Já jsem , Čestné slovo ! - za svůj život nepotkal člověka, který by ukradl rohlík z hladu, nebo si půjčil prachy, aby měl na nájem. Potkal jsem spoustu idiotů - Kteří se řídili heslem - "Kup si zboží, které nepotřebuješ ! Za prachy, které nemáš! Udělej to ovšem - Věz - Jinak nebudeš šťastným" ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Insolvence je v přímém rozporu s právním státem. Dluhy se mají platit.

Chudoba je jedinou cestou jak donutit chudý lid řádně pracovat. Minimální mzda je byrokratický chomout, který zpsobje jen problémy. Nechte laskavě cenu práce na hře tržních sil. Tento trh je již dotatečně ochráněn pracovním právem, odbory apod..

11 2
možnosti
Foto

Já bych naopak zavedl minimální mzdu pro určitou skupinu lidí s podmínkou, že se nikdy nevrátí do žádného zaměstnání. To byste koukal, jak by šla ekonomika nahoru! :-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud by sociální demokraté svoje volební programy nejméně již od roku 2006 opravdu plnili, nemusel by tady být dnes takový hrozný nepořádek. Jenže ČSSD /ať již Paroubkova, Sobotkova a nebo nyní Hamáčkova/ pořád dokola jen slibovala a slibuje a nic nesplnila a neplní. ;-(Rv

0 0
možnosti
AM

A94d80a44m 23M49a49l12ý

30. 7. 2020 9:34

Těžko plnit nereálné sliby.

I ti slibovatelé samozřejmě věděli, že jsou jejich sliby nereálné.

Méně chytří voliči tomu věřili, věří a chtějí věřit znovu a znovu.

Stále to funguje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik