Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nelze nevidět, že praotec John Keynes - by měl radost ! Jeho vyznavač Miloš Maynard Zeman - potažmo celá ČSSD nápady žije ! Už běžně slyšíme i neuvěřitelnosti, že čím všeho bude výdajově více - Náklady na Státní zaměstnance, Minimální mzdu - Tak nám bude lépe všem ... !

Keynesova teorie ohledně Státních zásahů byla míněna krátkodobě - Jako reakce na mimořádnosti, recesi. Následně se mají tvořit rezervy - pro doby nouze. Celá Daňová soustava je postavena na vykořisťování Střední třídy. Nízkopříjmoví - daně v podstatě neplatí, vysokopříjmoví mají strop, mezinárodní řetězce obratně kličkují, oligarchové optimalizují a nechají se Dotovat. Tak to v podstatě funguje 30 let beze změn - Výsledkem je, že Střední třída mizí ...

Sociální demokracie - tedy neuvěřitelně vykořisťuje - Minimální mzdou bezpracně státu zajišťuje příjmy na Odvodech = Skryté danění. Nemění se položka na Daňového poplatníka = Skryté danění. Uměle zvyšuje břemeno Ceny práce = inflace je zde - do 3%. Podpoří EET - Zvýšení ceny služeb. Jste normální ? ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Minimální mzda, že automaticky se zvýší platy i mnoha dalším zaměstnancům, podle toho, do jaké skupiny jejich práce spadá – jedná se celkem o osm skupin, u té nejvyšší se letos zaručená mzda zvýšila na 26 700 Kč. Minimální mzda zvyšuje odvody na zdravotní pojištění, některé sociální dávky a např. u nezaměstnaných se upravuje maximální částka, kterou si mohou přivydělat, aby zároveň nepřišli o podporu v nezaměstnanosti. Zaměstnavatelům těm se při každém zvýšení minimální mzdy výrazně zvednou náklady na mzdy pro své zaměstnance a někdy to pro ně může být až likvidační. Řada zaměstnavatelů si už prostě nebude moci dovolit zvýšenou minimální mzdu vyplácet a mnoho lidí tak přijde o práci. Minimální mzda se promítne do zvýšení inflace, vyšších cen zboží.

4 0
možnosti
ZH

;-D Montovna... Hádejte - kdo z nás udělal montovnu? No samozřejmě - byla to právě ČSSD se svými pobídkami a daňovými odpustky pro cizí firmy v 90. letech. Co děláte pro nápravu této chyby? Myslíte, že zvýšení minimální mzdy je řešení?

11 0
možnosti
VH

1. Že mzda je cena práce není tvrzení pravice. To je skutečnost, kterou popisuje i bible levice - Kapitál. Seznamte se s ním.

2. Nepochopení pojmu regulace: Dohadovaní ceny za lék není regulací, je jasným obchodním jednáním. Obdobně stlačení ceny nájmu výstavbou státních bytů není regulací - je jen vstupem dalšího subjektu do konkurence.

Ano - síťová odvětví jsou regulována - důvodem je fakt, že zde v podstatě nemůže existovat konkurence. Tak tomu ovšem není na poli zaměstnanosti.

3. Spotřební daň je pouze a výhradně způsob, jak nejsnáze vybrat daň (v tomto státě čím dál rostoucí).

4. Růst minimální mzdy samozřejmě a nutně zvedá všechny mzdy. Částečně ze zákonných důvodů, částečně z logiky věci. Což - zcela neodvratně - způsobuje růst cen. Všimněte si, že za dobu řádění ČSSD s minimální mzdou je v ČR mimořádně vysoký růst cen (až o dva procentní body vyšší, než v Evropě).

5. Ani teoreticky nebude průměrný a mediální plat shodný. Nikdy nemůže být rozložení mezd dle Gaussovy křivky. Nastudujte statistiku, chcete-li diskutovat o průměru a mediánu.

6. No - a Vašich 60 % mediánu: jak jsem již uvedl, s minimální mzdou se nutně a neodvratně zvedají všechny mzdy (není možné, aby měl parťák stejnou mzdu, jako jím řízení uklízeči). Takže, zcela uměle, i medián. No a výsledek: Inflace jak prase!!!

Zajímalo by mě, zda jsou levicoví politici a odboráři tak extrémně hloupí, že netuší, jaká je vazba mezi náklady a výslednou cenou zboží, či zda jen beze studu lžou.

8 0
možnosti
KT

To jsou jen takové populistické řečičky (mám na mysli minimální mzdy), a když se to někdy uskuteční, všechno rázem zdraží. O tom se ale takticky mlčí.

1 0
možnosti
AM

A86d92a42m 14M31a84l28ý

28. 1. 2020 11:17

Blahobyt nelze nařídit žádným zákonem.

Musí se zvýšit výkon celého státu a následně jako vedlejší efekt porostou i mzdy.

Tato vláda činí kroky, které jsou výkonu a efektivitě ekonomiky spíše škodlivé.

Takže chceme koláče bez práce. To lze, ale pochopitelně jen pro někoho.

Takže vyšší minimální mzda znamená, že někomu jinému ty peníze musí být naopak odebrány. Ideálně boháčům, těch je málo, tak střední třídě, ta u nás (v pravém slova smyslu) též není, tak běžným podnikatelům a pracujícím. A to je ono.

A to je právě ta levicová politika.

5 0
možnosti
Foto

Existují zaměstnavatelé, kteří zaměstnancům vyplácejí minimum a zbytek jim doplácejí bokem. Zvýšením minimální mzdy jsou přinuceni jim dát víc, o to víc zaplatit za zdravotní a sociální pojištění a zvýší se i příjem státu na dani z příjmu. V tom vidím další plus zvyšování min. mzdy.

0 4
možnosti
RC

tohle se ma resit UPLNE jinak a stat v tom naprosto selhava.

1 0
možnosti
Foto

Je opravdu móóc hezké, jak to naši zákonodárci ve svůj prospěch šikovně "zaonačili". Kdyby se totiž po každém zvýšení minimální mzdy na stejném principu, jako se automaticky zvedají povinné odvody zdravotního a sociálního pojištění podnikatelům a OSVČ, stejně tak zvedala daňová zátěž ústavním činitelům včetně zákonodárců, tak by se minimální mzda rozhodně tak často nezvyšovala. ;-(!

0 1
možnosti
RC

Ty minimalni odvody se ale odvozuji od prumerne mzdy, neni-liz pravda?

Potiz je, ze od minimalni mzdy se odvozuji odvody ZP tech, co pracuji na zakraceny uvazek, takze se jim muze stat, ze jeste budou doplacet.

1 0
možnosti
ZJ

Pro autorku a pana Hornera.

Začněte podnikat, vyrábějte, nebo nabízejte, něco žádoucího. A shánějte zaměstnance. Jejích nároky stoupají, kvalita jde často opačným směrem.

Potom nás informujte o svých úspěších.

10 0
možnosti
ZH

Nevím proč by kdokoli měl dělat, co si vymyslíte a veřejně nařídíte. Jste snad nějaký zákonodárce? Já myslím, že spíše tyran bez rozmyslu.;-D

0 6
možnosti
RC

Sama Vase kolegyne pani Gajduskova psala na FB, ze postizene nikdo nechce zamestnavat a proto se musi zvysit dotace na pracovni misto.

Proc je nikdo nechce zamestnavat? Protoze si casto na sebe nevydelaji a dodatecne naklady stoji firmu dalsi penize. At jiz absence, nebo nutna uprava pracovniho mista, atd.

Jinymi slovy - bez dotace, by byli tito lide bez prace. Opravdu tedy minimalni mzda nezpusobuje nezamestnanost, kdyz by tito lide byli bez prace nebyt dotaci?

A jeste jedna drobnost - proc socialisticka ministryne Malacova, ktera tak horuje proti pracujici chudobe, vytvari platove tabulky pro verejny sektor takove, ze je tam spoustu kombinaci platove tridy a platoveho stupne takovych, ze jsou POD MINIMALNI mzdou. Ty instituce pak musi lide doplatit penize z jinych zdroju, napriklad z penez na odmeny a tim o odmeny pripravi ty ostatni zamestnance.

1 0
možnosti
VF

Někteří si ještě pamatují, jak bylo za vlády KSČ. I tehdy si byli všichni rovni, ale někteří, s tím správným odznáčkem na klopě, si byli rovnější.

0 0
možnosti
ZH

To je argument proti čemu? Je snad článek o nějaké rovnosti??

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik