Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Paní Valachová. S vědomím toho že mi neodpovíte, protože vyjma mediální samoprezentace kašlete na lidi a jejich názory, vám zde obsáhle odpovím.

Lžete v tom, když se váš gaunerský exekuční zákon snažíte

přehodit na bedra ODS. Ta byla proti němu a dokonce prezident Klaus ho odmítl podepsat a ČSSD ho přehlasovala na dvakrát.

Lžete i i v tom, že za Topolánka a Nečase se "exekuce rozmohly", protože ty byly nastartovány podle vašeho zákona a následující vláda s tím už nic neudělá. Maximálně tak umírní úpravou vymezením nezabavitelného minima, zastropováním odměn exekutora a sloučením exekucí v jeden balík, což udělala právě vláda ODS.

Lžete v podsouvání, že vy zrovínka teď děláte něco pro lidi v exekuci, což je po 18 letech exekučního banditismu pro lidi v exekuci od těch, kteří za to mohou (ČSSD) fakt na zvracení.

Lžete veřejně v tom, když lidem už poněkolikáté podsouváte, že za exekuce mohou ponejvíce nebankovní poskytovatelé půjček. To ještě lživě umocňujete tvrzením, že oni úmyslně půjčují lidem neschopným splatit půjčené na základě jakéhosi odstavce ve smlouvě psaného malými písmenky kdesi dole. Už jenom to je nebetyčná hloupost jasná každému s logickým uvažováním. A přitom si lze lehce dohledat, že nejčastějším důvodem dluhové pasti je odebírání zboží na splátky, neplacení nájmů a energií, v čemž lidi pobízela i sama levičácká vláda ČSSD kecama o obchodnících s chudobou, dluhy vůči státu, který má penále a úroky z úroků nastaveny velmi bohatě a nekompromisně (a naproti jiným věřitelům tohle nejde smazat insolvencí), dluhy z příslušenství sporu o dluhu (soudy, advokáti, vymahačské agentury), což tvoří většinou 80% dlužné částky. Dále operátoři, mobily na splátky, advokáti ex offo, soudy, pobyt věznici a vláda levice, která zavedla mimo jiné i poplatky za převod ojetého auta.

Nemyslím si, že jste hloupá ženská. Tedy mi z toho vychází, že jste účelově prolhaná jako všichni levičáci, což je váš charakterový rys. Je mi z vás, i vašeho názorového projevu fyzicky zle.

2 0
možnosti

Toho bude víc. Blíží se boj o koryta...volby, a tak autorka zvyšuje "publikační činnost", aby si spolustraníci všimli, jak je aktivní.

1 0
možnosti
JR

J44a75n 73R98á20ž

6. 11. 2019 19:22

Opravdu mne pobavíte vždy, když čtu Vaše blogy, či poslouchám projevy v mediích. Důvodem je mé přesvědčení, že to vše, co říkáte, či píšete, myslíte vážně a jste přesvědčená, že to lidem pomůže. Což je bolestí většiny socialistů!

1 0
možnosti
PV

P37a87v77e94l 76V43é81b97r

6. 11. 2019 16:22

Paní Valachová, jestli vy zlepšíte exekuce stejně, jako jste zlepšila školství, tak budeme v exekuci všichni: dlužníci i nedlužníci, ba i věřitelé...

7 0
možnosti
Foto

Je rozhodně zajímavé, že co se ČSSD sotva dostala přes 5 procent do Sněmovny, nyní si naplánovala jako vládní strana úkolů, jako kdyby ve volbách získala nejméně 20 procent a k nim ještě celou hromadu poslanců. Všichni najednou pracují jako diví (a nebo aspoň všichni jako zde paní poslankyně Valachová dělají, že pracují jako diví) - až se z nich doslova na všechny světové strany valí dým...;-)!!

2 0
možnosti
RB

Ty už si zlepšila školství ty nádhero tou svou inkluzí. Ty už raději nic nezlepšuj a odpluj do zapomnění.

3 0
možnosti
RW

Opět prokazujete, že vám nejde o řešení problému a o občana, ale jen o politický marketing. Aby ovce měly pocit že se jich někdo zastane a vlci se nažrali každý přibližně stejně. Teritorialita nijak neochrání dlužníky před zvůlí exekutorů (jen se jinak rozdělí jejich zisky). Slučování exekucí platí i dnes - jak je možné že tohle již dávno nevyřešila exekutorská komora, ale musí na to být změna v zákoně?

Ohledně exekucí jsou mnohem závažnější problémy.

V první řadě musí existovat zastropování dluhů - i v Gruzii nesmí dlužník zaplatit na nákladech za dluh více než 100% - jaktože u nás mohou náklady na vymáhání několikanásobně překročit dlužnou částku???. Exekutoři také musí být placeni podle skutečně vykonané práce - proč neřešíte skutečnost, že za přeposlání jednoho dokumentu od soudu na katastr si exekutor může účtovat statisíce korun za deset minut? Jak je možné, že při exekuci hypotéky dá banka k exekuci jak dlužnou jistinu tak současně i zástavu a dlužník platí DVAKRÁT náklady exekuce? Jaktože exekutor může blokovat mejetek v nesrovnatelné výši oproti vymáhané částce? Jaktože exekutor může najetek prodávat za nesrovnatelně nižší cenu, než je běžná?

Od LTO přes autorské poplatky až po Exekuce stát uměle vytváří zisky pro konkrétní zájmové skupiny na úkor občanů a do toho se lidé jako vy snaží občany přesvědčovat že jim pomáhají...

12 0
možnosti
PB

R^ a to si ještě stát řekne z exekučně vymáhané dlužné částky o DPH. Hyena už by to nechala být. Stát ne.

0 0
možnosti
LC

Vy jste, myslím ČSSD, takoví dobrodějové. Odmáváte "zákon o solárech" a pak vyčítáte ODSce, že s tou zhovadilostí něco neudělala. Odmáváte Exekuční řád a pak jim vyčítáte, že to dávno nepořešili a teď se stavíte do pozice záchranců lidstva. Dodám, že samozřejmě nejste jediní z "tradičních stran", kdo tohle praktikuje. Jiný dobroděj, z jiné části politického spektra, zase svého času zvýšil daně každému občanovi/potřebiteli tak, že nám tehdy spadla brada až ke kolenům. Dnes je z něho největší bojovník za snižování daní. A ještě vám prozradím, proč jste na tom s volebními preferencemi tak, jak na tom jste. Své voliče totiž nehledáte mezi lidmi práce (i mezi střední třídou), ale mezi lidmi na dávkách a v exekucích. Jenomže ti lidé práce už pochopili, že všechno to vaše dobrodějství, tu nápravu vašich nesmyslů, platí.

12 0
možnosti
JR

J14a35n 34R64á46ž

6. 11. 2019 19:26

Poslední větu by si měli přečíst a mezi sebou opakovat členové vedení ČSSD, aby jim konečně došlo, proč se potácejí s preferencemi na hranici 5%.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik