Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jó - nechtěli jste přihlížet ohýbání ústavy? Tak jste ji pomohli (podruhé) ohnout. Prezident (již podruhé) nominanta premiéra nejmenoval!!!

Není žádná omluva.

Mimochodem: Jak budete Vy osobně hlasovat ve věci ústavní žaloby? (Že by opět šlo o nějaké nepřihlížení??)

0 0
možnosti

Chybou ČSSD je, že po volbách nesplnila to, co před volbami občanům slibovala. Že nebudou v koalici se stranou v jejímž čele je osoba trestně stíhaná. Tím jste naštvali řadu svých voličů a jejich hlasy vám letos ve volbách do europarlamentu pochyběly!!

0 2
možnosti

P30e81t85r 59L53a61n32g92e78r

23. 8. 2019 19:45

Já vám nevím. Nebylo by už rovnou čestnější, kdyby celá ČSSD přešla rovnou pod ANO?

2 0
možnosti

Konstruktivní řešení? To je vtip? A co tak tuze konstruktivního jste předváděli za ty uplynulé tři měsíce? Voliči totiž za tu dobu viděli pouze samé setkání hlav pomazaných a trapné a jednohlasné divadlo typu "my trváme".

3 1
možnosti
Foto

To jsou, ale kecy, sehráli jste předem připravenou komedii s odstoupením Šmardy, abyste vyhověli Zemanovi a nyní to nakonec snad budete prezentovat jako vítězství jak typické pro vaší stranu!!

3 1
možnosti

Taky to pokračuje. Dnes se poplácali po zádech, pochválili se jak to všechno geniálně dělají, podpořili jako jeden muž neomylného předsedu a jede se po starých kolejích dál. A tohle jsem kdysi volil. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Jediné, co by bylo možné paní Kateřině Valachové jako návod na její účinnou relaxaci od poslanecké dřiny doporučit, je následující - nasadit si umělý plnovous a na týden či dva si "odskočit" k popelářům. ;-(;-)!!

1 1
možnosti

P93e31t89r 21Č52e73j43k94a

23. 8. 2019 11:26

Zamyslete se prosím nad několika body:

1.) pusťte si nedávnou Devadesátku, kde se pohádali a ze strany vyhazovali předseda středočeské a ústecké ČSSD.... a zamyslete se nad tím. ČSSD se posledních mnoho let vyznačuje jedním děsivým znakem, který nemůže pro ČSSD vést k ničemu jinému, než postupné katastrofě. ČSSD je plná zrádcovství, podrazáctví a projevuje se i na nejvyšší úrovni. Já například ČSSD odepsal poté, co Sobotka nevyhodil Dienstbiera z vlády poté, co poskytl médiím rozhovor o tom, že ČR je schopná přijmout tisíce a tisíce běženců - a poskytl ho v momentě, kdy věcně příslušní ministři za ČSSD měli na evropské půdě vyjednávat oficiální pozici vlády - tedy nejlépe nula. Takovou kudlu do zad váš tehdejší předseda "přešel" - naprosto neuvěřitelné. A od té doby se to vleče v podobném duchu - další sebevražedný krok byl potopení vlastního ministra způsobem, kterým jste to u Staňka udělali. Zde má máslo na hlavě Onderka, který v rozporu s postojem Hamáčka (který tehdy stál za Staňkem) začal vyzývat k odvolání Staňka. Zajímalo by mě, kterého politického diletanta ve vaší straně, napadlo jako prvního, navrhovat na ministra kultury Šmardu. Občas mi přijde, že ČSSD má "poradenskou agenturu", kterou zároveň platí nějaký vám konkurenční subjekt a přeplatil vás - takže vám skrytě radí, jak sami sebe zlikvidovat. Děláte to totiž velmi úspěšně, bohužel pro českou politiku.....

7 0
možnosti

P42e92t84r 92Č60e77j16k45a

23. 8. 2019 11:35

2.) Šmarda vám nakonec dal hned několik příležitostí vyjít z toho jakž takž s rovnou páteří a se ctí, ale to byste ve straně nesměli mít dogmatické paličaté jedince. Hned poté, co byl nominován, tak Šmarda v podstatě celé straně otevíral souběžně obrovský prostor k tomu, najít a nominovat někoho jiného - tím, že v začátcích prohlašoval, že na sobě netrvá a že s kulturou nemá nic společného. Tou dobou jste měli přijít s novým jménem!!! Celá kauza by "neexistovala" - nebo aspoň ne v tak trapném, nekonečném a rozplizlém čase. Politická strana, která si uzavírá sama sobě prostor pro kompromis a "ústup" dogmatickým trváním na jediném jméně, je vedena politickými amatéry. Ostudou není ustoupit z něčeho, co je pouze "návrh".... ČSSD měla jít do pozice "máme na post ministra kultury třeba padesát vhodných lidí, pojďme se na nějakém dohodnout" a ne, že jediným jménem pro MK je pro nás Šmarda. Prostě - místo širokého vyjednávacího prostoru, jste vsadili na jedinou kartu - a špatnou. To zkušený kompetentní politik NIKDY nedělá, je to nejjistější cesta k porážce. Navíc - zajímá mě, kdy si ČSSD konečně uvědomí, že "válka" s prezidentem vám odradí poslední zbytky voličů, potřebné k záchraně, protože voliči ČSSD a prezidenta se z velké části překrývají, pouze menšina voličů ČSSD je "protiZemanovská" (viz nedávné průzkumy, 75 % voličů ČSSD patří do skupiny těch 57 % lidí, kteří důvěřují MZ)... Obávám se, že část "sobotkovského" křídla přišla s velkolepým plánem "ukážeme prezidentovi co je zač, není možné, aby nám mluvil do personální politiky ve vládě" - a tenhle plán dopadl absolutní katastrofou. KAŽDÝ prezident vám bude mluvit do ministrů, dokud v tom procesu bude hrát roli - a navíc NIKDY z toho nemůžete vyšachovat premiéra, který za vládu jako celek odpovídá. Takže místo "dohody" jste šli do předem prohrané bitvy - a když vám Šmarda v začátcích dával možnost ústupu, vy jste si všechny cesty uzavřeli. Další debakl.

3 0
možnosti

Paní Kateřino Valachová!

Vážím si Vás, ale nelíbí se mi, pokud ČSSD rozhazuje peníze, které byly těžko vydělány. Jenže hlavní problém není v tomto vašem rozdávání, ale v totální absenci pravicové politiky! Za to vy nemůžete. Pravicová politika zde absentuje již od Listopadu především díky Václavu Klausovi, což je dáno jeho přílišným nasáváním překabátěných komunistů. Snad to tenkrát jinak nešlo.

Moje replika dostává takový rozměr, že by mohla být delší než Váš článek, a tak ji časem zveřejním samostatně. Budu rád, když jí věnujete pozornost.

Závěrem jen stručně k vaší angažovanosti ve vládě Andreje Babiše. Díky nenávisti Miloše Zemana budete tratit u voličů tak jako tak. V podstatě by to bylo stejné, bez vstupu do vlády, jako se vstupem do vlády. Většina voličů vám bude vyčítat nenažranost a touhu po moci.

Vidím to jinak. Vnímám to jako sebeobětování Jana Hamáčka i celé strany v zájmu Česka. Jsem rád, že váš výstup z vlády je Zaorálkem zažehnán. V současné vládě jste určitým korektivem potenciální zvůle. Hrozí nám ztráta svobody soudní moci a nesvoboda veřejnoprávních médií s vítězstvím trollů a desinformačních serverů v zájmu "inostránců" a odklon od Evropské unie a NATO s příkonem k protektorátu Putinova ruského imperialismu, hrozí nám větší ekonomická závislost na Rusku rozhodnutím se pro dostavbu Temelína ruskou firmou Rosatom. Jako by nestačila již naše závislost na ruském plynu a ropě, což nám opakovaně dávají Rusové pocítit.

:-)

3 6
možnosti

Souhlasím a dodávám. Nikdy jsem ČSSD nevolil. Korektně uznávám její existenci. Takový rozhazovač jakýchkoliv přidělených prostředků a někdo to má regulovat = Existence - Přijatelného zla. Dnes ji chápu i s bonusem! Tím, že ve Vládě setrvává - Zabraňuje ještě větším škodám = Volnému poli působnosti MZ a AB. Došlo by k dalšímu puči - Doplněním si vlastních osob s podporou extremistů - Foldyna, SPD, KSČm + Trikolora ? Zda to voliči ocení, netuším - Zřejmě nikoliv ... Já tímto ano ... :-)

0 1
možnosti
Foto

J37o79s30e85f 27B77á57r57t57a

23. 8. 2019 10:57

Píšete, že jste něco chtěli, ale málokdo pochopil proč jste to chtěli.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 25,99
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik