Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naše společnost by měla být taková, aby umožnila co největšímu množství lidí dělat to, co je baví, v čem najdou smysl

Zdroj: https://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=711465

A prosím pěkně jak to neumožňuje? jak tomu brání??????????????

2 0
možnosti

Naštěstí to společnost opravdu neumožnuje... představa, že by úplně každý jouda mohl dělat například ortopéda nebo i jen řidiče tramvaje, tak potěš koště.

0 0
možnosti
Foto

Dle p. Valachové je mnoho lidí, kteří se práci vyhýbají (to víme všichni) a dle ní si za to nesou následky. Ptám se jaké? I když se práci vyhýbají, příjem mají a nestrádají. Na bydlení se jim my pracující také skládáme, morální kocovinou či snad výčitkami svědomí ti paraziti také netrpí, tak bych ráda znala alespoň jeden jediný následek, který si nesou. Moc se přimlouvám a děkuji předem za odpověď.

7 0
možnosti

Velmi dojemné, i slzu jsem upustil. Fakt napsáno moc hezky. Jen, kdyby to bylo upřímné.8-o

2 0
možnosti
Foto

O jaké svobodě práce paní parazitka mluví, když pracujícím její parazitická kasta sebere dvě třetiny toho co vytvoří.

11 0
možnosti

Soudružka Valachová odříkala svou prázdnou ódu na práci, no. Blbec jsem já, že to čtu

7 0
možnosti

Starého psa novým kouskům nenaučíš. Pro mě není 1.maj ničím jiným než začátek května.

5 0
možnosti

Svátek práce je pro mne svátkem lidské svobody, práva nebýt pouhou součástkou v mechanismu, ale prožít s prací tvůrčí život

Zdroj: https://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=711465

Pěkně jste tady slova nakladla. Jen by mě zajímalo, jaký pocit tvůrčí práce má dělník u pásu v automobilce, nebo zedník, který se po namáhavé šichtě staví na pár dvanáctek a pak večer usne u televize. Ne pro každého je práce zároveň koníčkem, nebo něčím, co ho povznáší. Pro podstatnou část populace je to hlavně prostředek k obživě. Z vašich otřepaných frází je mi nanic.

6 1
možnosti

Dal bych, kdyby nebyli potřeba policejní těžkooděnci.

0 0
možnosti
Foto

Píšete o minulém režimu: "Práce jednotlivého člověka se stala pouhou součástkou v neosobním mechanismu "budování socialismu" a lidé se přeměnili v "rezervoár pracovní síly".

Jistě, ale co režim od roku 1989? Dnešní zaměstnanci nejsou pouhými součástkami? Řekla bych, že současný mechanismus "budování demokracie" je ještě více neosobní. Někde zaměstnance vyvolávají čísly.

A ano, práce šlechtí, ale zdaleka ne každá. Některé práce jsou zbytečné až škodlivé, namísto užitku jiným slouží jen jako prostředek k dobrému hmotnému zajištění "pracujícího". Z některé práce zase zdechají koně.

0 7
možnosti

Práce především osvobozuje - Dává možnost seberealizace. „Arbeit macht frei“ použil v roce 1872 poprvé Lorenz Diefenbach jako titul svého románu. Jedno z nejlepší hesel - Pravda, název zneužit a vyvěšen na nevhodném místě ...

Popletení pojmů u Komunistů pokračovalo. Baťa si napsal na zdi své fabriky - Čest práci". Fabrika ukradena i se sloganem ! Další matení - tkz. Lidé práce! Zřejmě se mají na mysli OSVČ, kteří jsou o sebe opřeni - Ručí svým jménem a majetkem ...

Doba, je skutečně dobrá. Je možno být zaměstnán - Zaměstnávat. Práce a příležitostí je dost - Kdo chce pracuje. Komu se nechce, často se i profesním žvaněním o tomto - I dobře živí! Pracujme tedy - Osvobozuje nás to, skutečně. Každá Práce, která nese užitek - Je činností cnostnou. V tomto smyslu - Skutečně pak každé "Práci čest", po našem - Tak nějak, po obuvnicku ... :-)

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS