Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Že se nestydíte po tom co jste spáchala ve školství, nás tady ještě oblažovat vašimi moudry.

17 0
možnosti
VH

Bydlet na ubytovně s celou rodinou nemusí být žádná slast (ale i zde: jak kdy). Ale ti lidé bydlí. Mají střechu nad hlavou a nejspíš v zimě i teplo. Je tedy splněna jejich potřeba ochrany před venkovní nepohodou.

Lidé žijí v sociálních zařízeních (a nemohou z nich odejít, protože si neumí vydělat). Možná nepohodlné, možná naopak. Ale opět: ti lidé bydlí (viz výše).

Stejné je to s bydlením u příbuzných (zejména asi rodičů či prarodičů). Jenže tento typ bydlení zde existuje "od nepaměti" a nikdy významně nepoklesl. Prostě solidarita. (Já vím, není to ta správná, státem organizovaná.)

Víte, co mě šokuje: Jak ty děti s hrůzou sledují, zda se zítra budou moci vrátit "domů". Jako kdyby se děti o takové problémy až tak moc staraly.

Stanovisko k sociálním bytům? Jakékoliv reálné bude možné zaujmout, až pojem "sociální byt" nebude jen politickým žvástem, ale velice přesně definovanou kategorií. Do té doby je i celý blog o sociálním bydlení jen politickým žvástem.

Definici rozumím: kdo, na jak dlouho, kroky po pominutí důvodů (jednoznačné). Pokud budeme mít byty za nájemné, nekryjící ani náklady, budeme zde do dvaceti let opět lešení s nápisy "padá omítky".

6 0
možnosti
HM

Nehledě k tomu, že část těch lidí je na ubytovnách proto, že své původní byty "vybydleli". Je spravedlivé, i vůči nám ostatním, kteří to všechno nakonec zaplatíme v daních, dávat takovým nájemníkům dokola další byty? Myslí někdo také na kvalitu života normálních pracujících obyvatel, kterým je do domu nebo blízkého okolí taková "potřebná rodina" přidělena?

5 0
možnosti
PD

budiž Vám ke cti, že jste zmínila privatizaci bytového fondu. Ovšem místo privatizace by byl příhodnější termín "rozdávání privilegovaným". Teď se obce a města diví, že nemají sociální byty

4 0
možnosti
VH

1. Není pravda, že privilegovaným. V celém baráku přece nebydleli jen privilegovaní.

2. Víte, jaký byl důvod? Jednoznačný: Byly to vlastně sociální byty (dobře víme, že činže byly silně podnákladové již v roce 1989 a s růstem cen v dalších let se jejich hodnota snižovala). A obce nebyly schopné nejen hradit údržbu (jako desítky let před tím) ale ani dotovat provoz. To byl důvod hromadné privatizace. V okamžiku, kdy se mohly nájmy začít zvyšovat (tuším 2002) vlna privatizací opadávala.

Je tedy privatizace domů s neúměrně nízkým nájemným ukázkou toho, kam půjdou časem i nové, sociální, byty. Postavené z peněz nás, daňových poplatníků a provozovaných ze stejného zdroje.

3 0
možnosti
AP

p. Vaíachova, neexistuje. Nastesti. Protoze, kdyby existovaly vsechny "prava", ktere vy a vam podobninprosazujete, uz bychom davno zbankrotovali. A to nejen financne.

5 0
možnosti
PV

Takže se postaví ghetta, díry na peníze a vděčná témata k „řešení“ pro pop-politiky jakými jsou např. paní bloggerka. A to vše i za peníze lidí, kteří už teď odvádějí polovinu platu (nákladů zaměstnavatele) na živení z velké části zbytečné armády státem placených zaměstnanců. To se to utrácejí peníze „těch jiných“ anonymních....

8 0
možnosti
AP

Tak socialisti fungovali a funguji podle hesla "budovat do posledni koruny tech druhych". Z dlouhodpbeho hlediska tim nici cely narod, protoze lidi straci, diky neustalemu starani se statu, schopnost se o sebe postarat.

8 0
možnosti
Foto

Žádné právo není absolutní.

0 0
možnosti
PD

třeba taková svoboda projevu, ta taky není absolutní

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik