Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale stát přece garantuje cenově dostupné bydlení a poslanci k tomu vytvořili podmínky. Protože jsou různé dávky na bydlení, jsou ubytovny . . .

Jak už je Vaším zvykem, vezmete nějaký problém, nafouknete ho a pak navrhnete špatné řešení. Tedy pro nás špatné, pro Vás asi dobré, utrácení miliard korun daňových poplatníků Vás opravdu baví.

To nebyla splašená privatizace, to byla nutnost, byty a domy byly v dezolátním stavu a města a obce neměla na opravy a údržbu a Vy do té řeky chcete vstoupit znovu, nalejete tam miliardy a za čas se zjistí, že za cenově výhodné nájemné, které ti lidé platí, není možné byty udržovat a opravovat. Takže tudy cesta opravdu nevede.

Zkuste se zaměřit na to, proč jsou byty tak drahé, proč vázne výstavba, proč je potřeba tuna razítek na každou hloupost, proč je třeba platit drahé a opakující se revize, apod. Tam by se dala najít spousta problémů, jen to nebude Vaše oblíbené radostné vyhazování miliard z okna. :-/

16 1
možnosti
RB

Pardon melo byt +

0 0
možnosti
Foto

to jste šlápla na kuří oko všem těm obchodníkům s chudobou kteří skupují byty, za nekřesťanský peníze je pronajímají nepřizpůsobivým a od státu tak berou nepřímo obrovský peníze-to jsou také nemakačenkové ale maskovaní-když přijdou o tenhle lukrativní byznys bude pár dalších nezaměstnaných protože tací lidé nic než podvádět a spekulovat neumí-dřív jsme měli veksláky, tak se metamorfozovali do rádoby ctihodných podnikatelů

1 7
možnosti
MB

Libuše, k čemu ten výstřel? = Vlastnictví bytu využívá řada českých domácností jako pojistku i jako investici. A podobně jako jiné investice, např. do akcií, dluhopisů či podílových listů, nepodléhá užívání bytu žádnému povolení. Kdo byt vlastní, může s ním volně nakládat – užívat ho, pronajímat, prodat ...

Ten, kdo "Případně obchoduje s chudobou" = Nedělá Absolutně nic jiného, než-li reaguje na Zákonnou nabídku Státu - (Tak si to sám stanovil)! Pokud ještě platí Daně, co mu vlastně vytýkat ? (Myslet si samozřejmě můžeme cokoliv) :-)

7 0
možnosti
RM

tak začněte u sebe. Nedávno jsem viděla reportáž, kde byla velmi luxusně vybavená ubytovna pro poslance nebo snad senátory (bohužel už si nepamatuji). Celá reportáž byla o tom, že není využívaná a zeje prázdnotou. Opravdu mne fascinuje vaše neomezená drzost. Já bývalá samoživitelka jsem si bydlení koupila a musela jsem se hodně uskromnit. Od 18 ti let se mi nestalo, že bych nepracovala. Nemohla jsem si to dovolit. Právo na bydlení je nový termín, který se dnes hojně používá. Já bych tedy zavedla nové právo, právo na manžela, protože toho nemám a víte jak by se mi krásně žilo? Nemusela bych se strachovat onemocnět, měla bych si s kým povídat a i finančně bych si polepšila. Co s tím uděláte?

17 0
možnosti
ZH

Právo na manžela odmítám, protože si nepřeju, aby mi někdo cpal domů nějakou ženskou kvůli naplnění jejího práva. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Právo na bydlení je jednoznačně právem požívajícím ochrany ze strany státu. Nutno však uvést, že již z formulace tohoto práva vyplývá, že toto právo není absolutní. Ve všech výše uvedených dokumentech je spojováno s určitými sociálními skupinami, s rodinami, starými osobami atp. Zároveň nemůže být vykládáno jako povinnost státu zajistit každému přiměřenou životní úroveň, včetně bydlení. Úkolem jednotlivých států je „pouze“ vytvořit takové podmínky, které umožní maximální možnou realizaci tohoto práva. V rámci budoucí právní úpravy vznikne osobám, které splní podmínky cílové skupiny, právo na pomoc státu pro vyřešení své bytové nouze. Toto právo bude v praxi realizováno pomocí nástrojů sociální politiky (sociální služby, sociální práce a sociální dávky) a nástrojů politiky bytové (dvou forem sociálního bydlení: sociální a dostupné byty.

Pramen :Ladislav Loebe,

právník

4 0
možnosti
ZH

Potřebujeme dlouhou řadu věcí. Jak vidím takové potřeby zdola a co pro to vy jako poslankyně můžete udělat.

Potřebujeme méně zákonů, zato srozumitelných a uchopitelných. Rozhodně nepotřebujeme rozpory v zákonech. Potřebujeme zákony vyvážené tak, aby omezovaly možnost spekulací. Pokud budeme hovořit o bytech, pak potřebujeme takový stavební zákon a další zákonné podmínky, které nebudou bránit nové výstavbě. Jinými slovy, potřebujeme uvolnit regulace tak, aby se lidem nevyplatilo držet prázdné byty a spekulovat na jejich rostoucí cenu. Atp.

Co pro to děláte?

3 0
možnosti
JK

Prázdné byty téměř nejsou. Každý, kdo vlastní více bytů jistě nemá žádný dlouhodobě prázdný. Navenek se sice tváří, jako prázdný, protože v něm nikdo nemá hlášený pobyt, ale věřte tomu, že v něm je nájemník nebo dokonce více nájemníků.

1 0
možnosti
MB

Právo na bydlení existuje, říkáte Vy - i předseda Taraba. Třeba dodat = Bydlení je SOCIÁLNÍ právo! Zase prolém! Sociální práva se od ostatních práv liší tím, že je NELZE soudně vymáhat. Máme tedy Právo na něco - Na co právo neexistuje. Je to podobné jako s Prací - Mj., kdo chce pracuje + bydlí ...

Dle údajů 2017 - V nájemních bytech, bydlí pouze 22% uživatelů - 78% už svůj problém vyřešilo spolu + vlastnictvím! Co chybí - Je Stavební Zákon! Tupou nečinností Vlády dochází k očekávanému, tj. Zvyšování nájemného. Odpovědný vlastník je trestán 4% daní z ceny koupeného majetku + Daní z Nemovitosti. Naopak, lidé s nízkými příjmy mají nárok na Výplatu podpory nájemného. Co pořád řešíte ?:-)

8 0
možnosti
DK

Tak jim ty byty kupte...Po sametovce se prodávaly všechny bytové fondy soukromníkům, tak nevím o čem mluvíte. A mimochodem....kde bydleli předtím? Mně nedojímají ani děti, protože jsem se musela postarat o bydlení svých...

12 0
možnosti
Foto

Bylo zoufalé sledovat, jak se města v devadesátkách zbavovala svého bytového fondu; leckterý městský zastupitel byl zároveň podnikatelem na trhu s byty...

0 0
možnosti
VE

Z dlouhodobého hlediska tu máme nepříjemný fakt, že počty nepřizpůsobivých se rychle zvyšují. Každé právo, které udělíme jednomu každému takovému člověku vyžadující státní náklady, je v dlouhodobě neufinancovatelné

13 0
možnosti
VH

No - státní náklady. Jsou to náklady daňového poplatníka. Ať už se projeví jakkoliv.

3 0
možnosti
VS

Na to že v této zemi vládnete až moc dlouhá léta, jste s tím nic neudělali. Jenom umíte žvanit...žvanit...žvanit...

16 0
možnosti
JL

Pane Svobodo, nejen zvanit, ale i nadavat. Pritom zadame "zvolene" na vyreseni kazde idiotiny. Jejich spravna prace je uvolneni idiotskych predpisu a tim rozvazat ruce trznimu hospodarstvi. Obcany tim podpori v ziskani OSOBNI svobody v rozhodovani. Jenze.....!!

Tim politici by ztratili silu rozhodovani a tim moznost malymi "bombony" (volne jizdne) si ziskavat hlasy pri dalsich volbach.

0 0
možnosti
RA

Právo na bydlení má v této zemi každý, a toto právo vám nemůže být svévolně odňato. Ovšem nárok na bydlení nemá nikdo. Plete si hrušky s jablkama.

15 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik