Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za dluhy může jenom ten, kdo si půjčuje a ne ten, kdo mu půjčil . Proč,by měli ti, co nemají dluhy, platit dluhy za ty, co si půjčují peníze, které nemohou splatit. U nás v zahrádkářské kolonii se mladá paní dostala do dluhů a její zahrádka jde do aukce. Všichni nad ní plakali, že její dluh vznikl, že její manžel, který žil v bytě psaným na ní neplatil nájem. Jenže na internetu byla její složka insolvenčího řízení a tak jsem do ní náhledl a zjistil jsem, že její dluhy jsou na 108 stránkách za 8 let. Od neplacení mobilních telefonů až po neplacení energií.

11 2
možnosti
AT

Asi tak. Též typický příběh. Ještě jsem nezažil dlužníka, ktreý by řekl: No jo, jsem úplně blbý, protože jsem podepsal půjčku, přestože jsem věděl, že je nevýhodná a místo včasného řešení problému jsem tomu nechal volný průběh s tím, že to za mě nějaká Valachová někdy vyřeší.

4 1
možnosti
Foto

ČSSD samozřejmě dluží a nejenom seniorům

4 0
možnosti
Foto

Zdrojem všech problémů je stát s jeho regulacemi a monopolem na státní měnu. Dalšími zdroji problémů jsou následná ad-hoc řešení, kterými se politici snaží zmírnit negativní dopady jejich předchozích rozhodnutí a tím opět vytváří další problémy, které se za čas ukáží. Kumulativní dopad těchto řešení pak vytváří dojem, že se něco řeší, což by se řešit nemuselo, kdyby nás politici nechali na pokoji.

3 0
možnosti
MS

Zajímalo by mě, jakou představu máte o státu, který nemá monopol na státní měnu. :-P

1 0
možnosti
Foto

Vzpomínám na tehdy velmi preferované heslo "půjčovat si je normální" (V. Klaus) a na to mnozí občané "dojeli," zejména ty naivnější - důvěřivější... Důsledky toho jsou často neřešitelné. Paní ex-ministryně Valachová se snaží řešit kdysi dávno "rozlité mléko"... :-/Rv

1 0
možnosti
PB

P93e69t60r 48B28u36r13i61a76n

24. 4. 2018 13:43

zejména ty naivnější - důvěřivější...

Jak mi důvěřivost zabrání půjčit si jen tolik, na kolik mám, a následně řádně splácet?

0 0
možnosti
Foto

Základním problémem této společnosti je skutečnost, že se zde po „sametové“ revoluci rozšířilo všeobecné okrádání a rozkrádání. Jak v oblasti občanské, tak i politicko-společenské. I nadále je oslavován pan Klaus jako guru privatizace. Dokonce i jako výjimečný ekonom. Mnozí jeho kolegové ho však pokládají jen za špatného účetního a v solidním světě je označován spíše za odstrašující příklad a varování. Byla vytvořena situace, kdy bylo možno rozkrádat veškerý majetek a okrádat druhé podle zákona. A tato situace trvá dodnes. Nesčetné „kauzy“ jsou toho příkladem. Takže je nejdříve nutno ten „chlívek“ pořádně vyklidit. Do té doby je možno označit všechny snahy politiků jen za záplatování a dokonce čirý populismus.

3 4
možnosti
Foto

Pan Klaus, i když ho nemám rád, měl v určitých věcech pravdu. Základní krádeží je zdanění a ne to, jak se pak prostředky přerozdělují.

3 1
možnosti
JH

J66a15n 80H79r24u97š57k52a

24. 4. 2018 8:48

proč někoho označujete jako šejdíř?? pokud nějaká firma dělá něco nezákoně a Vy o tom víte, tak naní podejte trestní oznámení...jinak jsou to jen demagogické řeči a hraní si na citi s cílem svalit vinu na někoho "cizího" lehce uchopitelného pro naštvané lidi, kteří se zadlužili v drtivé většině případů vlastní vinou...

11 1
možnosti
TM

Tak když je smlouva o půjčce velikostí písma 12 a klíčová ustanovení o smluvní pokutě a určení arbitra úplně na konci písmem 4, tak to je šejdířství (minimálně) a v lepších časech by se za to topilo ve Vltavě.

0 2
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik