Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Valachová,

děkujeme za Váš článek, opravdu. Pořád těmito myšlenkami nám dokazujete, že jste levicově smýšlející člověk v levicové straně, na stejné úrovni jako ČSSD, tedy jako KSČM.

Za prvé, úplně pomíjíte příčiny jejich zadlužení (teď myslím obecně, ne Váš případ). Pracuji v horách a věřte nebo ne, ale více jak 60 % adeptů na práci jsou v exekuci. Jak se do ní dostali? Jak nabrali dané dluhy? Protože jim nějaká finanční instituce půjčila násilím peníze? Ne, je to proto, že ti lidé byli nezodpovědní a nepřemýšleli nad tím, co to pro ně může v následujících letech znamenat. Ať už se dostali do exekuce jakkoli, vždy řešili krátkodobý užitek. A co se hor týče, většina lidí v exekucích jsou bývalí alkoholici nebo drogově závislí. Že to tedy není jejich chyba? Čí tedy? Systému (ve Vašich ústech se určitě chce říci kapitalismu)?

Ve Vašem případě - 15 půjček?! To nejde nazvat jinak než hloupost těch lidí, ač jsou tedy z respektu ke starším lidem. To přeci není normální! Ale kdo by měl těmto důchodcům pomoci? Stát tím, že je oddluží? Ne, jejich děti, vnoučata, příbuzní, sousedi například! A nikdo pro ně nehnul ani mrvou? To je přece divné.

Myslíte si, že změna zákona o insolvenci sníží počet exekucí? Vy zas řešíte důsledek a ne příčinu! Pokud budete mírnější na promíjení exekucí, počet exekucí stoupne. Ale ochrana spotřebitele? Z toho se akorát stane ochrana nezodpovědných lidí.

Další stránka jsou finanční instituce. Oni přeci nepůjčují všem, oni nesou riziko možného nesplácení. Dluh byl 900 000,- a splaceno 312 000,-. Myslíte, že na tom věřitelé "vydělali"? Že přesně tohle - dostat někoho do dluhů, aby nemohl splácet, odejít z daného obchodu se ztrátou, je cílem finančních institucí?

Tak se tam mějte soudružko.

S pozdravem

RK

0 0
možnosti
Foto

Článek exministryně je opravdu z oblasti sci-fi.

Český občan, který chce rozhodovat o všem v referendu / tedy samozřejmě potvrdí, že rozumí jaderné energii, dobývání lithia, mezinárodním smlouvám apod./ bude chráněn předtím, než si napůjčuje stovky tisíc, o kterých prostě musí vědět, že je nemá šanci splatit.

Je třeba se rozhodnout, jestli je český občan svéprávný a pak má všechny pravomoce, nebo je nesvéprávný - pak je třeba mimo jiné omezit i jeho volební právo, protože ten , který si neumí spočítat, že když si půjčí stovku, bude muset vrátit více než stovku /paní Valachová říká, že bude muset vrátit třeba jen 10,- Kč/, pak tento jedinec nemá u volební urny co dělat.

Článek a zejména myšlení paní Valachové považují za kvintesenci populismu a mírně řečeno hlouposti.

15 0
možnosti
Foto

Ale pane doktore, je to mládí nevybouřené! Zklamané!

O finanční negramotnosti se tu občas mluví, nu u těch starších se to dá pochopit, ale u paní autorky je to poněkud skandální.

I jistá naše známá se dostala do potíží, když si vzala postupně několik půjček a nakonec s toho byl milionový dluh. Že je někdo jaksi nedovzdělaný, lze pochopit, ale co ty instituce, půjčující komukoliv cokoliv?

0 0
možnosti

Jste mladá, jste před volbami chápu. Abych se nerozepisoval, sděluji, to je pamflet bludovitosti ! Pošlapáváte všechny atributy ! Důchod - není sociální dávka ! Půjčky nebyly žádným zákonm - přikázány ! Konejte opět dobro ! Důchodcům nesdělujte, že berou tolik - kolik si sami přáli, jde o objem toho vloženého. Dlužníkům sdělte, nechť si půjčí opět - Hlavně, aby to neslyšeli ti věřitelové ! Nájem - Podat výzvy + žalobu + radovat se z usnesení - je k ničemu - tedy najmout exekutora = Pak se částka zvětší. Ke dluhům - státním není důvbd - podporovala jste ! Co na to řekne Altnber - potomci nevím. Sdělte mu po Špidlovsky, zdroje jsou ! Váš školník, kuchařinka, ošetřovatelka v LDN na to budou slyšet - jste jejich zaměstnavatelé ! Pak je dobré se postavut do průvodu - Za konec levné práce ! Opravdu -běžte pracovat - Skutečně !

4 0
možnosti

Chápu, že se blíží volby. U nás se pořád blíží nějaké volby. Paní poslankyně, já se divím, že nemáte někoho ve svém týmu, který by byl schopný říci, že když něco tomuto podobné vypouštíte do světa, neměla byste to dělat, protože některým věcem už může věřit jenom idiot. Lidé mají dluhy, protože jim někdo půjčí - hlídejte podmínky, ne klienty. Jak se říká v japonsku, řešte nejdřív problém, nikoli následky. Zjistěte, kdo to podělal, a až pak si lamte hlavu se škodami - aby se škody nezvětšovaly.

Jinak si stále uvědomte, že jste členka strany, která svou kauzou o jistém právnikovi vzkázala občanům, že oni mají platit, zatímco oni nebudou, třebaže jim platbu přikázal soud. Přestaňte dělat líbivou politiku s obratem na seniory a radši se snažte, abychom na Vás za několik let nemuseli vzpomínat jako na další, co jen tlachala, a udělala prd.

14 0
možnosti

Sociální demokracie má ke splácení dluhů svůj osobitý postoj, dluhy se splácet nemají. Dokázala to i nesplacením dluhu právníku Altnerovi, paní Valachová svým názorem jako věrná členka strany nijak nevybočuje a nepřekvapuje.

9 0
možnosti

Dluhy se mají platit, ale hlavně se nemají dělat. Jak to, že seniorský pár těsně před důchodem "natropí" postupně 15 půjček ?

6 0
možnosti

J17i64ř20í 54P50l37í20v88a

24. 4. 2018 11:45

Paní Valachová miluje přerozdělování. Pochopitelně nechce přerozdělovat vlastní peníze.

Socani a komouši ( a vlastně i lidovci) nikdy nepochopí, že vláda tu není od toho, aby přerozdělovala.

13 0
možnosti
Foto

Třeba se lidi inspirovali ČSSD v případě s Altnerem a dluhy neplatili. To potom narostou do nesplatitelných výšek.

Bohužel, ne vždy byla ČSSD v prosazování tak pomalá. Destrukci školství unkluzí se jí podařilo prosadit vcelku rychle.

11 0
možnosti

Já být důchodcem, tak se urazím, protože ze mě svými názory děláte vymaštěného nesvéprávného joudu.

5 0
možnosti
Foto

Já osobně neznám žádného seniora, který by byl insolvečním řízení. Jsem přesdvědčen, že dluhy se týkají mladší generace, která si půjčuje na dovolenou na nový mobil, na novou televize a tak dál a dluhy rostou.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS