Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorka dává příklad lidí, kteří si nemohou dovolit tři dny bez příjmu. Dám jiný příklad. Měl jsem známého, který když nebylo do čeho píchnout, říkal zaměstnancům, běžte k doktorům hodit se marod. Taky jednu sezónní firmu, která lidi zaměstnávala od dubna do listopadu. Pak je propustila, poslala na pracák a tak pořád dokola.

2 0
možnosti
Foto

Ano, taky jsem se s tím z doslechu setkal, ale to je zase jiný příběh a řešit by to měl trochu jiný zákon. Protože to vypadá jako podvod na erární účet.

0 0
možnosti
MB

Je to úsměvné - dělat populismus ! Přes necitlivý postoj tří dnů - se doba dožití zvýšila už o 7 let. Buď budeme léčit choroby skutečné - Anebo rozdávat acylpyriny. Právě proto, že Pojištění platí všichni zaměstnanci - Je třeba s objemem rozumně zacházet ! Mj., Vaše rady neradí OSVČ - jak má se svým zdravotním stavem naložit. Kdo se za něj postaví za pultík, kdo vyleze na střechu, kdo udělá zakázku ? ... Zřejmě ten otec na MD ... :-)

7 0
možnosti
EH

Aby se člověk pořádně vyléčil z "rýmičky", potřebuje 7-14 dní. Takový výpadek si málokterý zaměstnavatel může dovolit. Takže v reálu buď si vezme nemocný práci domů a bude makat za nemocenskou místo plat, nebo to zadarmo oddře jeho kolega.

Takže nebylo by lepší prosazovat u zaměstnavatelů nemocenské volno, které je 100% zaplacené?

1 0
možnosti
Foto

Zaměstnanci nejsou jen ti, kteří pracují v oboru, v němž si lze vzít práci do domácí kanceláře. Obsluha zařízení ve výrobě se takto bohužel řešit nedá. A je celkem jedno, jestli pracovník vyrábí cvičky, hřebíky, traktory, nebo benzín či elektrický proud. Nebo třeba léčí lidi, případně se stará o "ležáky" na LDN.

0 0
možnosti
PH

Je vskutku milé, že už v prvním odstavci jste použila tvar - vy, všichni. Hádám, že Vy, sama, podobný problém s maroděním řešit nemusíte. My, většina, bohužel ano - a to jen proto, že vy, všichni, tam nahoře prostě jenom blábolíte. A pak nám, všem, to ještě napíšete.

13 0
možnosti
JF

J55i33ř76í 67F25o66g77e80l

12. 3. 2018 8:19

Sorryjako, ale napsané argumenty jsou stejně hloupé jako kdybych chtěl prosadit následující.

Máte dovolenou, ale ještě půjdete jeden den zadarmo do práce, protože jinak o dovolené do práce nechodíte a jste placeni. Kravina, že jo?

Stejná jako obsah článku.Rv

1 0
možnosti
RW

Opět lžete jako když Rudé právo tiskne. Stačí si dohledat informace ČSSZ - "Průměrně jsou Češi v rámci jedné dočasné pracovní neschopnosti nemocní 42,22 dnů." (údaje za leden až září 2017 zveřejněné na https://www.mesec.cz/aktuality/delka-pracovni-neschopnosti-se-zkratila-nejvice-lide-stonaji-ve-strednich-cechach/).

1 0
možnosti
Foto

No, to ale máte průměr. Spektrum je široké,od týdenních angín po maximální 9 měsíční neschopnost v případě třeba onkologického onemocnění. A všechno mezi tím. Třeba přechodíte něco (možná k tomu rozhodnutí přispějí i ty tři neplacené dny), a pak skončíte na 2-3 měsíce v neschopnosti se zápalem plic.

Průměr je zavádějící, víc o takových věcech vypovídá střední hodnota.

0 0
možnosti
AT

Dovolil bych si připomenout, že zaměstnavatelé také odvádějí pojistné, takže povinnost platit zaměstnancům 2 týdny nemoci místo státu, je těžká nespravedlnost. Zejména pro živnostníky a firmy o řádově jednotkách zaměstnanců, kteří v době nemoci některého z nich musí platit jednak jeho nemocenskou a následně člověka, který ho po dobu nemoci nahradí. Co s tím také něco udělat??

12 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik