Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Valachova. Hovorite o pojisteni. Jenze vase predstava vyplyva z socialistickeho mysleni pojisteni. Podle vas ma stat organizovat tuto funkci. Jako vzdy, obcane jako vy, se domahaji dalsich vyhod bez ohledu na otazku financovani. Podle porekadla: "z ciziho krev netece". Zadate vyhody bez ohledu, kdo to zaplati.

Reseni? Vyloucit toto pojisteni z pravomoci statu, ustanovit presne podminky tohoto pojisteni a hlavne, propocitat mnozstvi mesicnich splatek od pojistence pro udrzeni pojistovny v plusovem rozpoctu. Velikost mesicnich splatek pojistence odecist z dani pojistence pro dany rok. Vase volani pro placeni od prveho dne onemocneni, muze byt jedna moznost pojistence, vsak podlozena vyssi castkou mesicniho pojisteni. Stat by se stal jen dohlizitelem spravne cinnosti pojistovny

Zamestnavatel dobrovolne muze prispivat pojistenci na platbu pojistovneho. Tuto castku by si pak odecetl z dani podniku.

Toto reseni je ukazka dobre organizovaneho statu.

0 0
možnosti
JD

J65i30r71i 56D63v25o59r51a38k

12. 3. 2018 14:20

Nojo... napred vas napad s nazvem "Inkluze" a ted take neco, cemu rozumite nejvic ze vsech. Sorryjako X;-O!!

0 0
možnosti

Paní exministryně, víte co je dojemné? Jak víte přesně, co by měli dělat ti druzí. V minulé vládě jste byli taky, nebo ne? A neříkejte pořád: my jsme chtěli, ale...

13 0
možnosti
Foto

Úspora 0,2% vyváží výplatu nemocenské? Fakt?

A proč tedy tak složitě? Jestliže vyváží, pak je takový postup zbytečný. Z toho mi plyne, že zřejmě nevyváží....

A nechápu, proč do toho taháte Sorryjako, když je původní paskvil vynálezem Topolánkovy vlády.

6 0
možnosti
FD

Ty tři dny je právě ta spoluúčast zaměstnance.

3 0
možnosti
MB

Zcela se zde opomnělo na podstatnou věc. Já jsem ještě neviděl poslance, který by Nemocenskou uplatnil - Napříč politickým spektrem ! (S 3 dny- bez). Tady se dokonce - Během výkonu mandátu - rodí děti, nebo se absentuje 1.5 roku ! To není o závisti, to je o vodě a vínu ! ... :-)

18 0
možnosti
JN

S dnešním článkem souhlas a karma. R^

1 9
možnosti
JK

Jako zaměstnavatel jsem jasně proti. Ať si nemocenskou platí stát třeba už dva dny před onemocněním, jestli na to má peníze a kontrolní mechanismy. Ostatně zaměstnanci se povinně na nemocenskou pojišťují. Hodit to na hřbet zaměstnavatelům je lumpárna.

18 0
možnosti
Foto

Souhlasím, karma. Bohužel to tak dělám taky. Tu dovolenou si beru, až když v práci sotva lezu. Kázat o "nemakačenkovství" z pozice úhledné kanceláře s asistentkou, nebo z poslanecké lavice je nemravné a neslušné. Tento zákon by měli prosazovat takoví zákonodárci, kteří alespoň 30% své pracovní doby stráví v provoze a pracují rukama. A je obzvlášť zajímavé, když podobnou věc (3 dny nemoci bez finanční náhrady z nemocenského pojištění) prosazuje zákonodárce, jemuž za nepřítomnost v práci (ať už z důvodu nemoci, nebo jiných osobních důvodů) nehrozí, že o část příjmů přijde. Plat mu totiž běží bez ohledu na to, zda do padlamentu dochází či nikoliv.

8 1
možnosti
Foto

tak nevím, jestli ten populismu podpíráte lží nebo hrubou nevědomostí. Chápu, že vy za nic nemůžete, protože vám házeli klacky pod nohy, popř. všechny vaše (vždycky) dobré myšlenky odmítali. Jen byste aspoň měla vědět, kdo se k vám tak hrubě a nečestně choval, protože např. v případě karenční doby to určitě nemohlo být "...... „Nečasovsko-Kalouskovské“ úsporné opatření....".

Když už si vymýšlíte, popř. lžete, tak se aspoň trošku snažte, ať to není tak průhledné a naivní.

8 1
možnosti
JN

Je tam pravda chybička - ne Nečasovsko-Kalouskovské, ale Topolánkovsko-Kalouskovské. Pokud si totiž pamatuji, tak ten "úžasný" nápad neplatit při prvních 3 dnech marodění vůbec nic zavedla Topolánkova vláda.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS