Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to už 65 let, co jsem usedl do lavice 1. třídy ve Štítného ulici v Č.B. Byli mezi námi i hloupější, ale tupci v žádném případě. U kterého by musela stát "podučitelka" a opakovat mu to zaznělo ze stupínku. Inkluze dětí, které jsou mentálně na velmi nízké úrovni ruší vyučování, musí i ničit pedagogy a z pohledu těch retardovaných stejně žádný efekt mít nebude. Ono to naše současné školství, soudě podle toho co si většina mladých ze školy odnese, není nic moc a ta slavná inkluze tu mizérii ještě zhorší.

5 1
možnosti
ZJ

Znám jeden případ prvňáčka, který chodil na vesnici do jednotřídky. další rok nastoupil do městské školy do druhé třídy. A nyní se poznalo jak je zaostalý z jednotřídky oproti městské škole. V jednotřídce se sním učili, druhý, třetí i čtvrtý ročník, maminka si chválila jak paní učitelka má hezký přístup k dětem, prostě škola hrou??? Tak si myslím, že s inkluzí to bude stejné.

3 0
možnosti
JJ

J60a47n 57J59e97n75i55c

12. 12. 2017 11:45

Jj paní Valachová, jak si tak čtu reakce na Váš blog, tak mne napadá jeden vtip:

Říká paní učitelka:

Ta inkluze je v pohodě. Mám ve třídě několik rómů, několik přistěhovalců, pár opožděných dětí, jediný kdo mi to kazí jsou dva jedinci s IQ130.

...

No až se tohoto Vašeho snu dožijeme, pak určitě ČSSD a podobné sluníčkářské a vítačské strany budou mít skvělou půdu pro výchovu svých voličů. Ti budou nejen poslušní, ale také si nechají poradit, komu vhodit při volbách hlas. To byl koneckonců i sen soudružky Engelsové, co se naštěstí už nedostala ani do parlamentu... To budou teď norské fondy plakat, když ona bude muset makat ;-D

9 0
možnosti
PT

P93e76t72r 27T38o41m39e37k

12. 12. 2017 11:40

Paní Valachová styďte se za to, co jste vy a vám podobní, způsobila.

2 0
možnosti
RC

Vy jste v inkludovanem skolstvi nebyl a presto pravopis neumite.

0 1
možnosti
Foto

Jste ročník 1976, tedy jste tehdejší ZDŠ navštěvovala přibližně v letech 1982/3 - 1990/2. V té době pro dnes inkludované fungovaly speciální školy, poruchy menšího rozsahu (různé dys-) řešily základní školy, ovšem počet diagnostikovaných byl podstatně menší (také byly mladší rodičky a škola nebyla nijak výrazně dotována "na hlavu"). První speciální třídy zaměřené na dyslektiky se v ZDŠ objevovaly už v 70.letech min.stol., protože už tehdy přišli na to, že je ekonomičtější a účinnější, když takové děti učí specializovaní odborníci speciálními metodami a ne třeba uklizečka prohlášená po krátkém zaškolení za asistentku.

Začleňování dětí, které výuce mentálně nestačí, je zločin na těchto dětech, a poškozuje i ostatní účastníky tohoto experimentu. Líbivé řeči o kamarádech jsou sice hezké, ale už samo Vaše tvrzení, že i po letech si spolužáci dobře pamatovali, kdo byl ADHD a neváhali na něj během srazu ukázat prstem, svědčí o tom, že bohulibého účelu učit se společně bez nálepek nemůže být dosaženo.

Neházejte inkluze sociálně, tělesně a mentálně postižených do jednoho pytle.

17 0
možnosti
Foto

Ale jak to sleduji, začíná být otázka, která skupina žáku bude mít časem většinu. ;-(

1 0
možnosti
Foto

O tom žádná. Stále má standard početně navrch nad zbytkem žactva. Takže, ono ani nejde ani tak o to, kdo má navrch, ale o to, co vrchnost přikáže.

2 0
možnosti
VD

Paní Valachová, co to tady plácáte, Vy si snad vůbec nevidíte do úst. Nevím, jestli se chválíte a nebo si stěžujete, až kam jste to se svou partou přivedla.

Stále generujete umělé problémy, slovo od slova si protiřečíte a matete lidi. Jestli píšete o nějakém nálepkování a segregaci, tak to je Vaše práce.

Školství je zdecimované, protože jste z kantorstva udělali kastu, ve které zvítězila pohodlnost, samolibost, nadutost, nekompetentnost a starost jen o sebe sama. Která stále jen křičí, jak je nedoceněná, že nemá potřebný respekt, příslušné postavení a úctu ve společnosti. Dobří kantoři (naštěstí ještě nějací jsou), kteří by zasloužili řádně zaplatit, šikanujete a dusíte na stejné úrovni jako ty, kteří i za stávající peníze jsou drazí.

Lidi, kteří na MŠMT představovali nějakou smysluplnou koncepci, jste jako nepohodlné vytěsnili a zůstali tam političtí demagogové Vašeho typu a potom tuneláři.

Ano, segregace tady v minulosti probíhala, protože kantorům na běžných školách se jednoduše nechtělo pracovat s některými dětmi, které potřebovaly jen trochu jiný přístup a více lidskosti. Proto bylo pro ně jednodušší, je poslat do "zvláštní školy" (právě to nám svět vytýkal). Vůbec se nejednalo o klinicky prokazatelně mentálně handicapované, které dnes cpete do běžných škol a jejich handicap tak jen umocňujete.

Na MŠMT jste jen pouštěla žilou státnímu rozpočtu v miliardách a výsledek, jako vždy z Vaší dílny, žádný, a nebo stav ještě horší než byl.

Chtělo by se mně napsat, abyste už takové nesmysly více nepsala. Ale nakonec říkám, jen piště. Pomůžete tak těm svým, stojícím před branou historie dějin, aby neotáleli a tou branou také skutečně prošli.

6 0
možnosti
Foto

tou branou asi myslíte víko propadliště, nemýlím li se:-)

5 0
možnosti
Foto

Vezmu-li v úvahu, s jakými vědomostmi končí děti základní školu, pak musím smeknout před školstvím šedesátých let.

10 0
možnosti
JJ

J74a51n 33J35e69n55i95c

12. 12. 2017 11:11

Paní Valachová, možná vypadáte hezky, ale blog co jste napsala je docela uražející průměrnou inteligenci. Měla byste se stydět.

1. Jestli mají právo rodiče zaostalejších dětí (a z velké části za to mohou právě ti rodiče, kteří se dětem nevěnovali) na to, aby si vybrali jakoukoliv školu, pak i ti rodiče průměrných a nadprůměrných dětí mají právo, aby z nich škola neudělala podprůměrné žáky díky inkluzi. A těch zaostalejších jsou řádově procenta.

2. Doba, o které píšete, je období, které jste Vy a Vám podobní politici zcela pohřbili. Vám totiž nestačí selský rozum a cit pro situaci, aby se mohly děti ve škole "srovnat" a paní učitelka mohla rozhodnout, že tohle dítě ještě ano a tohle už ne. Vy musíte mít na všechno přesnou definici a hlavně možnost vymáhat i nesmysly. Kdysi stačilo na lyžák vyjádření rodičů, dnes se podepisuji lejstra a kdejaký "prd" se musí dokumentovat.

3. Jako vzor inkluze bylo bráno Norsko. Problém je, že jsme šli zase "českou" cestou. V Norsku je v normální škole rozdělení a ty nejslabší děti chodí do speciálních tříd, obdoba našich zvláštních škol. Takže ne jedna třída pro všechny děti, ale jedna škola. Možná i Vy cítíte rozdíl.

4. Jak je možné, že některé menšiny pobírají na děti příspěvky (především romové), zatímco bílí mají smůlu. A jsou to řádově tisíce na pololetí. Někteří romové si pak shánějí adidas teplákovky, aby to měli za co vyúčtovat. Bílí rodiče namají na to, aby poslali dítě do kina či na výlet a někteří dokonce ani na obědy.

O rovnosti příležitosi neříkáte pravdu a až z politiky vypadnou všichni ti "mudrcové" Vám podobní, tak se snad opět vrátí selský rozum.

Najděte mi jednoho zaměstnavatele, který bude zohledňovat nějaké ADHD nebo jakékoliv dys. U nás v práci to bylo dobré akorát k tomu, že daný jedinec je přeřazen na méně významonu práci, kde nebude dělat škody. Je totiž dyskalkulik a při inventuře sčítá 100+200=1200 a bude se hádat do krve, že to je správně... Tj. pouze prohlubujete mezeru mezi teorii a praxi. Děkuji nechci.

10 0
možnosti
VB

V18i68l48é22m 97B68a72r19á92k

12. 12. 2017 11:04

Vy jste ten úředník, za jehož řízení MMST zatkli Vaši spolupracovnici a dále Peltu a jiné? Opravdu velká drzost ještě veřejně vystupovat. Ohledně inkluze je vidět, že věci nerozumíte. Argumenty jsou v textu:

Nechci platit zbytečné asistenty pro nevychované děti. Nechci, aby moje děti vinou inkluzování mělo ještě horší vzdělání než dnes. Nechci, aby moje děti byly ohrožovány agresory, kteří jsou omlouváni „papírem na hlavu“.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=502753

Kateřina Valachová si zasloužila vyhazov z vlády již dávno, protože dělala pravý opak toho, co české školství potřebuje. Brutálně navýšila jeho budoucí nároky vůči státnímu rozpočtu, učitelům přidala papírování a založila na snížení úrovně základních škol „inkluzováním“ dětí, jejichž rodiče místo výchovy shání pro své potomky „papír na hlavu“.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619523

10 0
možnosti
RC

Takze treba ADHD podle Vas patri do zvlastni skoly???

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik