Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

To jsou zas výpotky. Volby se blíží kvapem, je potřeba na sebe upozornit. Blbě, ale přece.

2 0
možnosti
Foto

R93o75m38a56n 34K79o76z11e94l

10. 10. 2017 15:48

No jo, přitom ODS v programu 2006 i 2010 jasně měla, že školné nezavedou. Hlavně kvůli porušování slibů a neplnění programu jsou naštěstí tam, kde jsou..

Ještě bych dodal, že v dřívějších letech zastánci školného tvrdili, že díky školnému bude moct studovat více lidí a nebudeme tolik zaostávat za Evropou, už pomíjeli, že na technické obory se dalo dostat bez problémů a velký přetlak byl na humanitních oborech.

1 2
možnosti
DB

z pohledu studenta a společnosti je školné nesmysl.z pohledu vládnoucí vrstvy...byl to školné i Klaus.......je to jedna z metod naháněné strachu lidem a lidé , kteří se bojí, jsou snáze manipulovatelní..........to je základ psychologie vládnutí.........strach.......

Jde tedy je o to, vygenerovat v lidech dost strachu.........a školné znamená pro studenty strach, že školu nedodělá a bude mít dluhy, anebo školu dodělá a nesežene hned místo a bude mít dluhy, nebo školu dodělá a bude mít místo, ale bude mít strach, že to místo ztratí a tak dále...je to vše jen o strachu.................

vladaři si vždy přáli aby lidé měli strach.............pak se jim vládlo znázeji

0 2
možnosti
RC

Naklady na studium VS jsou cca 50 tisic rocne pro stat. Kdyby se cast alokovala na studenty (a opravdu nemam pocit, ze by tech 50 tisic bylo extremne moc), pak by

- neslo tolik lidi studovat obory, ktere jsou k nicemu (treba genderova studia)

- mohl by stat regulovat potrebne obory - naprikla 0 skolne pro ucitelstvi za podminky nejmene 5 oducenych let, jinak zaplatit skolne

- by se do skolstvi dostaly dalsi penize.

Uvedomme si, kolik je prumerny plat vysokoskolaku, tedy ze splatit skolne by nebyl zas tak zasadni problem.

7 0
možnosti
Foto

Při výši daní 70% je školné problém !

1 2
možnosti
Foto

Skutečná pravice především ví, že nic není zadarmo.

Někdo to zaplatit musí ! Zdroje nejsou, jsou jenom daňový poplatníci.

I Brusel musí od nás nejprve zinkasovat těch 100 000 000 Kč denně a až pak pošle ty jedovaté zhoubné dotace vybraným subjektům.

4 0
možnosti
Foto

A divíte se, že se bojí, když vám a vaší straně stačí k volebnímu vítězství slíbit zrušení třicetikorunového poplatku u lékaře nebo zrušení důchodové reformy? Něco zrušit umí každý trouba, ale něco zreformovat je složitější, co?

5 0
možnosti
Foto

R30o14m94a27n 13K90o58z46e48l

10. 10. 2017 16:16

Jojo, teďka zas letí z opačné strany politického spektra rušení EET, v kterýchsi volbách bylo i prohlašováno, že jsou referendem o EET.

1 0
možnosti
Foto

Školné by mělo být. A třeba podporováno formou bezúročné půjčky od státu. A to, že se o tom bojí politici mluvit, není obrázek těch politiků, ale nás voličů. Politik, který by viděl dál než na 4 roky nemá ve volbách šanci. A takhle svým rozhazováním naučila volit velkou část naší populace právě vaše strana. Opravdu se nemáte čím chlubit.

5 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že lidé platí 70 % daně z příjmu.

Takže se hlavně musí razantně snížit daně a pak samozřejmě zbude na školné.

Státní půjčky jsou formou sociálního inženýrství.

2 0
možnosti

Základní a střední vzdělání pro děti, žáky zdarma, další vzdělání pro ty, kteří na to mají intelekt a schopnosti, placené studenty v plné výši nákladů.

1 0
možnosti
Foto

Zdarma ?

:-/

Seženete učitele, kteří budou učit zdarma ? Zedníky, kteří zdarma postaví školu, někoho kdo zdarma dodá vybavení školy, kdo bude zdarma dodávat energie, zdarma uklízet atd

1 0
možnosti
EH

Nejsem zastáncem školného, na druhou stranu není dobrý odliv studentů do zahraničí. Nějakým způsobem byl měl občan ČR to studium splatit - třeba placením daní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik