Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Souhlasím s vámi, že když dát dětem, potom všem bez rozdílu.

Co se týče těch peněz čistě od soukromých dárců, tady bych zase tak důvěřivý nebyl. Mimochodem kdo platí ty citově vyděračské šoty v TV, ve kterých hladové děti útrpně hledí do kamery? To je taky ze soukromých zdrojů? Já jen, že to musí stát miliony, když jen reklama na EET plná obrázků vystřižených z časopisů stála miliony dva. A kolik by za to bylo obědů pro kolikže dětí?

A v neposlední řadě, rodiče v hmotné nouzi pobírají na dítě přes 2000kč, přídavky kolem 500kč, plus poměrovou část na bydlení, mnohdy i energie. Obědy stojí 400kč. Pokud se tedy nepojmenuje hlavní problém tohoto stavu a to, že tito rodiče KRADOU peníze svým dětem, které jim dáváme my všichni a pokud se to nepohne do trestně právní roviny, potom bude problém pouze bujet.

Prakticky zde prosazujete legalizaci výpalného. Zaplať, nebo moje dítě bude trpět a na vině budeš ty.

15 0
možnosti
LM

Obědy pro děti - ano. Mělo by to být nastavené tak, aby na ně dosáhlo úplně každé dítě, ideálně nějak snadno, aby i rodič, který je úplné pako, případně navíc neschopné (či neochotné) si o něco říct, to pro něj dokázal zařídit.

Ale obědy jako součást povinné docházky - to mi připadá jako utopie a nevím, jestli úplně žádoucí. Já třeba určitě nepotřebuju, aby mi obědy někdo platil, klidně je budu platit dál, i kdybych byla součástí nějaké řekněme poloviny těch, kteří to potáhnou. Jak to bude platit celé stát, zase se to hrozně prodraží, jako všechno.

Ale hlavně - už teď se ledaskde dělá nepřekonatelný problém z toho, když si potřebuje ohřát oběd z domova třeba celiak (či kdokoli podobný), jak tohle by se řešilo? Představa, že by jídelny vařily pro všechny potřebné a ještě se vycházelo vstříct omezovačům dobrovolným (třeba vegetariánům - nicméně, právo na to mají)... zkrátka připadá mi, že je to laťka, která veškeré snahy spíš zbrzdí.

3 0
možnosti
PB

Obědy zdarma jako součást školní docházky, jako součást docházky do práce, obědy u voleb, v březnu na berňáku oběd pro každého plátce, obědy ke každé technické prohlídce vozu, obědové balíčky u tříděného odpadu. Cítíte ten potenciál? ;-D

5 0
možnosti
Foto

Jo, nadací a soukromými penězi (je to skutečně tak, že jsou to jen soukromé zdroje?) to začíná a obědy pro všechny zadarmo může pokračovat...a kde to skončí?

Úplně sebereme rodinám všechny role, protože "stát to umí lépe a pro všechny?"

Z toho mám opravdu husí kůži.

4 0
možnosti
Foto

Zvláštní jak je někdy pí Majová tvrdá (když jde o bezbranné děti jimž obědy platí nadace s adresnými dárci) a jak nadšená je pro přerozdělování státních peněz naprosto neprůhledným neziskovkám...:-)

0 0
možnosti
JF

Nějak jste zapomněla, že rodiče vždycky, vždycky, vždycky a ještě jednou vždycky dostáají přídavky na děti. A ty jsou, ještě jednou vždycky, pro potřeby dětí.

10 0
možnosti
PN

P83e48t42r 83N88ě16m11e95c

5. 9. 2017 8:12

Paní Valachová, s tím tady nepochodíte. Pro většinu národa jsou do "darmožrouti".

0 5
možnosti
IV

Nepatří do té desetiny i nějaké děti, které obědvají doma?

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik