Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vy, levičáci, byste jenom zakazovali (viz vaše pamlsková vyhláška) anebo přerozdělovali. 60 % našich příjmů jde státu a vy chcete pořád víc. Začněte šetřit především ve státní správě, to je jedna velká černá díra, kde mizí miliony každý rok. Možná třeba něco z těch přerozdělených dodatcí na fotbal. To mě jen tak napadlo, když jste to zrovna vy. Pak by určitě zbylo něco i pro chudé děti na obědy.

12 0
možnosti
Foto

Další projekt na utrácení peněz daňových poplatníků.

Nevím, proč si politici myslí, že největší radost udělají svým voličům, když začnou rozhazovat peníze z jejich daní.

17 0
možnosti
VK

Tak to je prověřený fakt.

0 0
možnosti

Zvonka to vyzerá, že i někteří rodiče, kteří "na to mají", obědy "v družce" nekoupí, neboť jejich děti tvrdí, že se to nedá jíst /ať už z jakýchkoliv důvodů

2 0
možnosti
Foto

Můj postřeh č. 1: začíná mě zmáhat prokousávat se pred volbami blogy politiku, abych narazila na "normalniho" blogera. Č. 2: v době, kdy nebyly všemožné dávky na cokoliv, jsem zůstala sama. Dvě děti, dvě práce. A nikdy, opravdu NIKDY bych nedopustila, aby ony měly hlad. To je to takový problém, aby úřad práce přesměroval část dávek do školy na obědy konkrétního dítěte? Dnes, když na všechno máme PC? A v době, kdy zaměstnavatele shánějí lidi diví, je problém najít si práci?

21 0
možnosti
Foto

Naprosto s vámi souhlasím a mám stejnou zkušenost.

2 0
možnosti
VK

Navrhuji toto:

Pokud dítě nemá na oběd, zjistí se, že je jeden z rodičů kuřák, měla by obec u dané rodiny zavést institut zvláštního příjemce. Peníze, které má rodina , výplaty, dávky, by se shromažďovaly na účtu obce. Ta by nejprve zaplatila povinné výdaje jako je nájem, elektřina atd. případně dětem obědy. Se zbytkem, ať si pak rodina hospodaří sama. Předkládat lístky od nákupu.

4 0
možnosti
PB

Koukám, že vás můj blog o protikuřáckém zákonu rozdováděl jak bankomat Rumuna. ;-D

Je zvláštní, že o jiných závislostech, např. alkoholu, gamblerství, drogách váš návrh není.

3 0
možnosti
Foto

Tak nevím, na webu lze snadno najít, že projekt je finančně podporován MŠMT, MPSV dokonce vypisuje dotační program. Takže to s těmi soukromými penězi tak žhavé nebude.

5 0
možnosti
VK

Ministerstva se do toho zapojila později.

0 0
možnosti
HV

Nezlobte se, ale prostě ne. Já prostě nevěřím tomu, že nějaké dítě hladoví kvůli tomu, že je jeho rodina TAK chudá, že jí nezbyde 400 na obědy. Ano, v některých rodinách to tak mají, že to rodiče proženou tabákem,hospodou,automatem... Tak prostě v takových rodinách přeposílejte dětské přídavky rovnou na potřeby toho dítěte, ale rvát jim další a další peníze do chřtánu,ač by to bylo na obědy mi nepřijde spravedlivé vúči těm, co (i když nejsou na tom sociálně moc dobře) si na obědy vždy ušetří...

14 0
možnosti
HV

A ještě poznámka na okraj, ty děti, které obědvají doma se podle podobných úvah cítí také odstrčené a vyčlenené?

2 0
možnosti
MB

Je to prosté - Slovo zadarmo neexistuje ! Přesto, se na něm staví politické programy. Máme systémy - Podporující rodinu, přídavky, odpočty ... Tedy obědy, nápady, abych i já platil dokonce alimenty ... Dobře, co dále ? Co snídaně - nákup levé boty - zima se blíží ... ? Vysvětlete mi prosím, obsah slova ZADARMO, pak nápady podpořím :-)

13 0
možnosti
ZK

Školní docházka je povinná. Pokud by děti do školy nechodily, rodiče by byli sankcionováni. Nechápu proto, proč když mám povinnost dítě někam na celý den posílat, nedostane tam oběd, pití zdarma.

Rozumím tomu, že spousta neziskovek se na tom ráda přiživí, i se svými aměstnaci.

Z OSPOD ÚMČ Praha 13 byla paní Bc. Jitka Raichová vyhozena. Kde myslíte, že se usídlila? V "neziskovce" Women for women. Ospod je nějakým způsobem kontrolován, byť minimálně. Ale ve Women for women už má Jitka préé. Tam si může dělat úplně co chce.

3 0
možnosti
VK

Všechno zdarma. Ta doba se snad nevrátí.

5 0
možnosti
RP

Co kdyby jsme na to vyčlenili peníze co jdou na rozvojové země, protože země kde má dítě hlad, je rozvojová. :-(

5 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik