Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J82a42n 74R53á63ž

5. 9. 2017 10:46

Zcela chybným východiskem, na kterém je založena sociální politika socialistů, včetně "péče" o mládež je, že dítě je celospolečenským statkem. Tedy že za jeho výchovu a sociální zajištění je stát odpovědný. Výsledkem této zhovadilosti je, že se rozrůstá skupina lidí, kteří ztratili přirozený rodičovský instinkt, který nikdy v historii rodičům nedovolil upřednostňovat svoje potřeby před potřebami svých dětí. Jinak není možné, aby bylo u nás tolik občanů,kteří nechají děti hladovět a při tom utrácejí peníze v hernách.

Nejsem proti tomu, aby byly děti z tak zvaně sociálně slabých rodin, o jejichž opravdové nouzi se dá díky štědré sociální politice socialistických vlád s úspěchem pochybovat, dostávaly obědy, ale pod podmínkou že o náklady na tyto obědy ve školách budou poníženy peněžní dávky, které dostávají od státu rodiče. Plán paní Valchové je jen další citové i finanční vydírání těch, kdo se o své děti starají i na úkor své životní úrovně.

PS. Paní Valchová nesmyslnými experimenty, které jako ministryně uváděla do praxe a o zavedení různých jejich varianty stále snaží, dokazuje zrůdnost myšlení salónních socialistů, kterými je současná ČSSD přemnožena. Čím dřív politici s takovým uvažováním zmizí z veřejného života, tím dřív se zvýší naděje na předložení realistického sociálního programu státu z levicového politického spektra.

20 0
možnosti
PB

Naprosto přesně.

1 0
možnosti
PB

Když to tak čtu, mám dojem, že paní bývalá ministryně žila a žije již delší dobu někde v úplně jiném vesmíru.

Celé toto rádoby lidumilné opatření je zřejmě zavedeno hlavně proto, aby rodiče malých cikáňat byli motivováni posílat je do školy - neb se tam alespoň nají.

Budiž - pak bych ovšem pokládal za férové snížit příslušnou sociální dávku o sumu, kterou za tyto obědy vydávají platící rodiče ostatních dětí. Že by to bylo složité? Ale kdež!

16 0
možnosti
PB

Souhlasím. Pár přepadových kontrol dětí ve škole i po příchodu domů s otázkou: co má dítě dnes k obědu? ...a už bych odebíral socdávky.

3 0
možnosti
JK

Silně mi to připomíná chování "šmejdů" na předváděcích akcích. O nic jiného totiž v tomto případě nejde, naslibují se hory doly, nejlépe ZADARMO a když nás lapí, podepíšete, hodíte hlas, v tu chvíli je všechno jinak.

Tohle vaše "zadarmo" nás totiž stojí víc než když se to platí přímo, ono totiž každé přerozdělování je mnohem dražší, a nejhorší je vždy to plošné. Třeba tyto obědy pro děti zadarmo, krásná slova, jenže kolik bude stát takový oběd, bude centrálně stanoven jídelníček, kdo bude centrálně evidovat počet strávníků, kolik úředníků bude vymýšlet směrnice, povede evidence a účtování o přídělech pro jednotlivé školy? Kdo bude na školách vyplňovat další formuláře o počtu strávníků? Bude to znamenat další megazakázku na centrální IT systém evidence? Budou zvýšeny plošně daně, nebo se to sebere jinde a jiná podpora, nebo něco jiného "zadarmo" už nebude?

Jednoznačně je nutné preferovat a podpořit pracovité rodiče ve fungujících a úplných rodinách. To jsou ti co platí daně a plodí děti, což je pro stát nejdůležitější. Ostatní rozvedenci, hromádkáři, homo, lesbo a jiní alternativní musí být v podpoře až na druhé koleji (nezlobte se, ale je to tak) a o jejich podpoře rozhodne obec, ta totiž jejich osud zná nejlépe a umí jim pomoci adresně a nikoliv plošně. Snižte rodičům zdanění jejich práce a jejich děti dostanou v pravý čas přesně to, co pro svůj vývoj potřebují, tomu věřím stoprocentně, vašim stranickým slibům se věřit nedá, to je již několikrát ověřeno.

7 0
možnosti
RC

Rodice deti, kteri "nemaji" na obedy vesmes cerpaji pridavky na deti. Ty jsou URCENY PRO DETI. Pridavky jsou takove, ze by na zaplaceni obedu v jidelnach stacily, ze?

Proc se tedy nevyplaci tyto pridavky formou platby za jidlo ve skolni jidelne?

Pokud se tem detem plati obedy z dotaci MSMT, pak to znamena mimojine, ze ti rodice maji pridavek na dite DVOJNASOBNY a to jenom proto, ze na deti kaslou!

Muj navrh tedy je:

pracujicim rodicum snizte odpocitatelnou polozku na dite, nepracujicim nevyplacejte pridavky na deti. A VSEM detem davejte obedy ve skolnich jidelnach ZDARMA.

Cile bude dosazeno - VSECHNY deti se naji. A zaroven to bude mit NEUTRALNI vliv na statni rozpocet!

13 0
možnosti
JR

J40a68n 94R14á47ž

5. 9. 2017 10:48

Souhlas!!

0 0
možnosti
ZS

S obědy zdarma problém nemám, je to smysluplnější než mnohé jiné sociální dávky a podpory (dokonce tak, že bych podobnými "naturálními" dávkami nahradil část těch peněžních). Je však třeba, aby kritéria byla jasná a transparentní, aby se stát neschovával za (ne)ziskovky, a aby bylo vše jasně předloženo a vysvětleno veřejnosti. Tady si myslím, že ministerstva tak trochu zaspala.

0 0
možnosti
VH

Paní Valachová, znova (a znova zbytečně) všem politikům ČSSD (a politikům celé koalice), kteří rozfrcají ve velkém daně, placené jejich voliči: žádný stát nikomu nic nezaplatí (dokonce ani poslanecké platy). Vše musí zaplatit daňový poplatník. Jiný peníz v této zemi není.

Stačí, že jste nám ukradli na vyššími sazbami DPH 45 mld., jejichž část jste velkohubě poskytli důchodcům (prakticky všichni důchodci na této operaci prodělali).

Stačí, že jste velkohubě zrušili spoluúčast pacienta, abyste peníze získali podstatným zvýšením doplatků na léky.

Nepotřebujeme, abyste platili obědy dětem. Víme, že je tak jako tak musíme zaplatit my. Nebo snad každý z 281 zákonodárců přispěje měsíčně 135 tisíci? Nikoliv. Každý z násvčetně nemluvňat) bude muset nějakým způsobem zaplatit.

4 0
možnosti
VH

Sto tisíc dětí nebude mít zajištěné obědy? Hrozné!

Proč je nemá zajištěné? Matka (otec) neumí z daňového bonusu 1 110 zaplatit školní oběd? Zhruba polovinu bonusu? Proč tedy přispívají daňoví poplatníci na bonus?

Otec gambler? Nechť existuje možnost jeho plat (má-li jaký) zaslat přímo na platbu oběda! Nechť je důvodem fakt, že dítě nemá placené obědy!!! Minimum otce? Proč, nemá-li minimum dítě.

Je to pořád totéž - proč podporovat lemply a amorální existence, proč na náš úkor, proč ne na úkor těch jedinců.

10 0
možnosti
Foto

v případě, že jsou rodiče neschopní zaplatit děcku obědy, je určitě v pořádku aby je dítěti, které na ničem nenese vinu, uhradil někdo jinný. jestli stát nebo nadace je fuk.

ale vyloženě mě vyděsila absolutní hrůza posledních vět paní Valachové:

že by výhledově měl stát platit obědy všem! to je důkaz mimorealitního myšlení paní exministryně. Ještě že je to možná - doufejme - jen nesplnitelný předvolební populismus

2 0
možnosti
FD

Malujete čerta na zeĎ.V obci 2000 obyvatel není ani jedno dítě s potřebou podpory s obědem zdarma.

0 0
možnosti
DB

jak se ta obec jmenuje?

0 0
možnosti
Foto

Je opravdu zajímavé, kolik exministrů (a exministryní) srší v tomto státě spoustou nápadů od okamžiku, kdy jsou od svého ministerského koryta odstaveni (a absolutně již nemají na nic vliv):-P!!

2 0
možnosti
DP

Oni srší i ti neodstavení, zvláště před volbama. Marksová taky slibuje, až se hory zelenají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik