Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I59v88a61n 33M29i33n82á34ř

5. 9. 2017 12:51

Paní Valachová zapomíná, že na všechny děti je pamatováno příspěvky, které pobírají jejich rodiče. Je jejich poviností se o ně starat - proto je dostávají ! Pokud obědy dětem z těchto prostředků neplatí, ať je jim adekvátní částka v hodnotě těchto obědů - zcela legálně - odebírána. Mluvíme stále o finančních prostředcích, na kterých se podílí veškerá pracující společnost. Proč by se z jejích prostředků měly ještě, jakousi další "dávkou" - tyto peníze navyšovat ? Paní Valachová vlastně nechce nic jiného, než abychom přebírali zodpovědnost .. za vychytralé a nezodpovědné !

12 0
možnosti
MR

A proč to nedotáhnout ještě dál. pokud jsou rodiče v tak tíživé situaci, že nemají na oběd ve škole pro svého potomka. Tak nemohou mít na oběd pro dítě o prázdninách a taky o sobotách a nedělích. Takže začneme dávat obědy zadarmo pro děti každý den. Nebo si myslíte, že když někdo nemá 25-30 Kč na oběd pro dítě ve škole ve všední den, že má 30 Kč na oběd ve volnu? A to si myslím, že 25-30 Kč doma těžko uvaříte jednu porci jídla.

5 0
možnosti
Foto

To je to, v době, kdy byly holky na základce jsem s nimi byla sama, pracovala v knihovně a penízků moc nebylo. Ve školním roce to bylo dobré, to byly obědy ve škole, peklo byly prázdniny. Takže na nějaké ubohé rodiče, kteří nemají na obědy fakt nevěřím.

2 0
možnosti
Foto

Okřídlený citát: "There ain't no such thing as a free lunch"

Platí to i pro obědy pro děti.

Skutečně, nejsou to sprostá slova. Jsou to slova vypovídající o tom, že kdo je vypustí z úst, neví o ekonomii ani zbla.

6 0
možnosti
TM

To je zajímavé, ale necituje v tom článku náhodou autorka přesně toto? Tedy naopak od vás s odkazem na autora...

0 0
možnosti
TT

To nejsou slova sprostá, to jsou slova zlodějská.

5 2
možnosti
MN

Milá soudružko - když budou ti slušní, přizpůsobivý, pracující a odvádějící daně stále přispívat na dávky nepřizpůsobivým, vlastní vinou nepracujícím, obírající vlastní děti o základní potřeby, protože peníze na ně propíjí, prohrají v automatech, apod - tak se děti nepřizpůsobivých stanou nepřizpůsobivými a vaše sociální strana skončí v pekle.

Neomarxismus by se mohl poučit z chyb komunistů....

17 0
možnosti
DB

neomarxizmus jako základ křesťanské lásky k bližnímu svému?????? k člověku? k dítěti?

0 6
možnosti
JK

Problém s vámi socialisty je ten, že vám nakonec zákonitě dojdou peníze druhých lidí. Tady se navíc tradičně snažíte vykopnout dokořán otevřené dveře. Pro sociálně slabé má stát velmi rozsáhlou záchranou síť. Je naprosto zbytečné vytvářet zase nějaký další plošný žrout rozpočtu. Děti ze sociálně slabých rodin mohou mít školní jídlo, hrazené přímo sociálkou. Stačí jen drobně upravit pravidla a komunikaci škol se sociálkou.

Z mého pohledu by bylo vůbec nejlepší, kdyby po všech těch vašich nepodařených experimentech se školstvím přišel někdo, kdo rozumí jak školství tak i ekonomice, a kdo by ten tradiční socialistický nepořádek dokázal uklidit. Kádry ze škol odcházejí, nové nepřicházejí, pomocný personál je tak neskutečně podhodnocený, že už dneska neseženete školníka, opraváře nebo kuchaře. Přesto máme asistenty pro postižené děti, pomůcky za miliony, a to naprosto zbytečně. Školství není vaše hračka paní bývalá ministryně.

29 0
možnosti
PS

Pokud Vás dobře chápu, tak protože se starám o rodinu, o dítě, o chod domácnosti, tak jsem blb, který si nezaslouží, aby jeho dítě dostalo od státu oběd, ale za to rodina, kde se o děti ani jeden rodič nestará, nechodí do práce a je mu vše u zadele, tak ti nárok mají na vše zdarma? Nemělo by to být herdek přesně opačně? Jak ty nemakačenka pak chcete donutit k tomu aby se postarali o své děti a o sebe??? Probuďte se milá dámo! Tyhle vaše "dotace" jen nahrávají těmto lidem aby nic nedělali a jen natahovali ruce, protože moc dobře vědí, že politici jako vy, jim zas něco přihrají....Je to hnus...!

26 0
možnosti
MK

A teď si vemte, že v mnoha rodinách se nejedná o jedno dítě, ale o 5-6....

8 0
možnosti
MB

Už mám nějaký věk - Ve svém obkruží známých, neznám žádnou rodinu, která by měla 5 - 6 dětí. Připouštím,však, že existují .... :-)

3 0
možnosti
Foto

Socialismus s lidskou tváří je tu, dokonce předčí běžnou praxi za totáče, kdy obědy (ale i svačiny) bylo nutné si zaplatit, právě na rozdíl od zájmových kroužků pořádaných školou.

Při tom i za toho totáče svého času děti vysloveně chudých ku podivu také na obědy nechodily. Což je samozřejmě smutné, ale chci tím doložit fakt, že návrh obědů pro všechny předčí i nápady komunistů.

Oběd zdarma by měl být součástí sociální podpory, která by ale měla být celá poskytována konkrétním dětem "v naturáliích", protože nezodpovědní nepřizpůsobiví darovanou hotovost okamžitě promrhají (alkohol, hazard, drogy...), bez ohledu na potřeby potomků.

10 1
možnosti
DB

Oběd ve škole jsou NATURÁLIE

0 0
možnosti
Foto

Není důvod a ani není prakticky možné, aby stát ČR řešil všechny problémy světa od nedostatku vody někde v Africe přes nedostatečný výcvik policajtů v Mali až po hlad dětí gamblerů v Čechách. A stát se stejně snaží.

Státní snaha však vytvoří více problémů než řešení. Již teď jdou na děti příspěvky, rodiče dostanou ubytování a dávky. Existují jednorázové příspěvky dětem i domácnostem na kde co. A stále to nestačí ?

Vysvětlení je prosté. Pokud se bude někdo nebo něco podporovat, bude toho víc. Stát začne podporovat děti bez obědů, bude jich přibývat. Stát začne podporovat samoživitelky, bude jich přibývat. A příspěvků a dávek bude stále málo. Je to zákonité a prosté. Možná se to jeví nespravedlivé, kruté a zlé, ale nedá s tím nic dělat.

22 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik