Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je skutečně zvláštní jak jsou zastánci neziskovek tvrdí když jde o bezbranné děti jimž obědy platí nadace s adresnými dárci.

A jak nadšení a plni pochopení jsou při přerozdělování státních peněz naprosto neprůhledným neziskovkám...:-) (zejména pí Majová).

4 0
možnosti
RC

Muj navrh by vyradil jak neziskovky, tak dvoji dotaci tech "rodicu".

0 0
možnosti
PK

Zní to jako předvolební agitka na citlivé téma.

Možná jste se měla více angažovat ve věci platů učitelů, ale nikoliv jak to jen soc.dem.zvládá.populisticky zvyšovat a zvyšovat ..ale především najít zdroj a ten je mimochodem v přebujelé administrativě státních a obecních orgánů.

Rozhazovat peníze daňových poplatníků není žádné velké umění!

7 1
možnosti
KB

"P.S. Myslím si, že někdy v lepší budoucnosti (já doufám, že nedaleké) by odpovědnost za stravování všech dětí alespoň do konce prvního stupně měl přebrat stát..."

Můžu vědět proč?

10 1
možnosti
VH

Protože se to dobře slibuje. A zapomíná se, že stát nemá ručičky ani hlavičku, aby něco vydělal.

3 0
možnosti
JH

takže súdružke sa zvedá žaludek? Je smutné, že takýto paraziti, ako Valachová, sa dokážu na ministerské kreslo

5 2
možnosti
IK

Obědy nejsou zdarma, obědy puze neplatí ten, kdo je za stravování dítěte odpovědný - tedy rodič. Navíc není nikde psáno, že se dítě musí stravovat ve školní jídelně. Moje dcera, například, si raději bere větší svačiny a k obědu si dá až doma něco poživatelného. Pokud jsou děti v dobrém výživném stavu, není důvod zasahovat, natož je krmit z cizích peněz, pokud jsou pdvyživené, pak snad máme orgány, které jsu určené k ochraně dítěte před týráním či zanedbáváním (což neposkytnutí přiměřené stravy je).

Tak si ty komunistické nápady laskavě strčte zpátky tam, kde se vylíhly a přestaňte rozdávat z toho, co jste nevydělala.

17 1
možnosti
Foto

Moje rozmazlená dcera také obědy nejí. Vařím doma večeře a dvakrát týdně oběd, pracuji a tak si ohřívá....

Nicméně ve škole vidím děti co nemají svačinu a zaplacený oběd...Matka je občas zapomene ve škole....

Neposuzuji je jako svoji rozmazlenou dceru (byť jsem ráda, že může být rozmazlená) a na Obědy do škol ráda přispěji podle svých možností.

0 0
možnosti

Zdarma ... slovo, které je největším klamem. Zdarma nebylo, není a nebude nikdy nic.

11 0
možnosti
DK

"Má dítě trpět vyčleněním z kolektivu proto, že jeho otec je lempl?" - jake vycleneni z kolektivu? Ja jsem se ve skole take nestravoval...Mimochodem...pokud rodice dostavaji na deti nejake penize od statu, tak je prece nesmysl, aby ty deti stat jeste zivil. Pokud rodice zanedbavaji vyzivovani deti, tak at od statu zadne penize nedostavaji a at z usetrenych penez pak stat plati detem jidlo ve skolni jidelne...prece ten stat ty decka nebude zivit dvakrat

17 1
možnosti
Foto

Víte, já jsem velkým kritikem neziskovkového byznysu.

Tady je ovšem problém jinde. Ty děti za své rodiče nemůžou a já je denně vídám. Jinde píšu proč mi tento systém přijde nejadresnější a nejméně rozhazovačný.

Když už bych přijala myšlenku, že stát nemá platit dvakrát, zasadila bych se o to aby děti dostaly oběd a rodičům o to byly poníženy dávky.

10 0
možnosti
Foto

nebylo by od věci, kdyby se do diskuze zapojila i autorka blogu a zkusila své návrhy obhajovat.

Jinak to totiž vypadá, jako předvolební spot.

7 1
možnosti
JK

Samozřejmě že je to předvolební článek. Kdy jindy socialisté slibují něco zadara, než před volbami.

6 1
možnosti
Foto

Bezva nápad soudružko. Trochu si ho rozvineme, byla byste ochotná věnovat alespoň 20% svého platu na tento svůj nápad? Asi ne viďte. Ono je jednodušší okrást druhé lidi a pak za tyto jejich peníze kázat dobro.

Vůbec se nelišíte od lidí, co kradou, lžou a podvádějí, jen jste si na to vytvořili zákony, kterými si své zlodějny legalizujete a morální kód, kterým to celé glorifikujete.

12 2
možnosti
SS

Františku - to je skutečně trefný postřeh, jenž odhaluje jádro věci.. madamme chce rozdávat, pak tedy může - ze svého..

1 0
možnosti

Nevím jestli Vámi zmiňované nadace mají peníze pouze od soukromých osob, ale vyrůstal jsem jakožto "Husákovo" dítě v letech osmdesátých - ani zde ovšem obědy nebyly zadarmo. Svačiny samozřejmě ano, s těmi však děti nakládali různě, mléko v 1/4 litrových igelitových sáčcích často létalo napříč třídou, naopak vítané byl např. ředkvičky. Obědy zdarma jsou v dnešní době asi dost těžko realizovatelný počin.

1 0
možnosti
Foto

Ty svačiny se platily, vybírala jsem ve škole peníze.

4 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik