Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HA

"Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají."

George Orwell

0 0
možnosti
MK

Pro p. Amdouniho to raději napíši sem, ať to nezapadne. Shlédl jsem doporučované video - https://youtu.be/Ssftf9Pkc-g ; tolik polopravd a navzájem si odporujících údajů na tak malém prostoru se hned tak nevidí. Tak postupně:

video:1) Muslimové byli vykopnuti z Mekky; proč? Pouze věřili; nikdo by neměl být utlačován za to, v co věří, ať je to cokoli.

koment: Pokud své téze hlásal Mohamed v uzavřené společnosti, byl údajně pro smích, ale nikdo jej nevyhazoval. V okamžiku, kdy začal vystupovat veřejně a znevažoval uctívané bůžky (i vzdálené kočovné kmeny tam měli své), ohrožoval tím především byznys. Kurajšovci a další se obávali, že se zmenší návštěvnost a přijdou o obchod. To byla hlavní nevole k monoteistickému prosazování jednoho Boha.

Nikdo by neměl být utlačován....to platí jen pro Mohameda? Jak s tím jde dohromady, že stanovil 4 měsíce pro všechny, kdož ještě nepřijali islám a pak - uvěřils? jsi náš se všemi právy; ne? tak táhni! - to je to neutlačování? Kdo koho vyháněl? A zásadní odpůrce zabíjel?

video:2) Začala válka....

koment: Je jasné, že se nehodí, že prvním aktem nepřátelství z nového působiště v Medině byl Mohamedův zlodějský útok na velkou karavanu směřující do Mekky.

video: 3)....ať věří v cokoli.

koment: Při návratu do Mekky už to nebyla pravda. Mohamed smetl všechny bůžky z Káby a jiná víra, než ta jeho nebyla přípustná.

Až budete příště pane Amdouni doporučovat nějaké video, měl byste zvážit, zda ty polopravdy nejsou až příliš nahaté.

2 0
možnosti
HA

To, že něco nepodporuje váš názor, z toho ještě nedělá polopravdu.

Očekávám důkazy, tj. odkazy na spolehlivé zdroje - nikloiv typu Billa Warnera.

Děkuji.

0 0
možnosti
MK

Paní Valachová, nemohu než pochválit za zvednutí tématu, které je stále více diskutováno. Nemám problém s katolickými školami, pokud je vše probíráno, jak píšete, dle osnov. Dcera učila na arcibiskupském gymnáziu a nikdy se nezmínila, že by rodiče protestovali proti náplni osnov, kde je evoluce, holocaust, hudební výchova,tělocvik atd.

Nechtěl bych se dožít těchto námitek v ČR, když je dobře známo, že na západ od nás jsou z řad muslimů tyto ventilovány a mnohdy i úspěšně uplatňovány.

Námitky proti některým informacím na našich školách, které jsou dle dostupných zdrojů prezentovány, jsou dvojí: jedna míří do oblasti multikulturního pojímání populace včetně muslimů a je zaštiťována rádoby správnými hesly o demokracii a humanismu a druhá se týká přímo islámu, který je nesprávně prezentován jako jedno náboženství z určité téměř homogenní množiny těchto.

Islám je jiný a pokud ta jinakost nebude vzata v úvahu, je nasnadě, že námitky budou sílit. Poptejte se na vládě kolegy Hermana, který má církevní otázky na starost, zda už něco podniknul s neoprávněnou registrací ÚMO, která byla učiněna v rozporu s jedním z odborných posudků a v rozporu se zák.č. 3/2002 sb. § 5, týkajícího se omezení náboženské svobody. O problému moc dobře ví a jeho stručná odpověď na můj dopis, že reciprocita není možná, má všechny atributy alibismu.

Je to na delší povídání, tak jen základní rozlišení z historického pohledu: všechny násilnosti v historii především katolické církve nebo pod její záštitou byly konány v rozporu s Písmem, kdežto násobně větší násilnosti muslimů najdou v Koránu oporu. Námitky pomocí jiných veršů jsou pokrytecké, neb je pravdou že v Koránu se najde vše; byť převaha násilí, výhrůžek a nenávisti je převažující.

2 1
možnosti
MK

Moc by mne zajímalo pane Kindle, s čím nesouhlasíte.

0 0
možnosti
RJ

Každopádně vám, socanům, tahle laxnost či dokonce vstřícnost vůči Islámu - tomuto nábožensky-politickému totalitnímu směru ubere voličské hlasy, což mě neobyčejně blaží...

8 0
možnosti
MV

Vy mi jen potvrzujete, že vaše ČSSD je naprosto nevolitelná strana. Vy jste jen slouhové EU.

8 0
možnosti
Foto

Problém není v tom, jestli se děti učí o tom,že existuje nějaký islám. To je úplně v pořádku. Problém nastává tehdy, je-li naším státním školstvím ve jménu ideologie multikulturalismu islám stavěn na roveň naší kultuře a jsou zamlčovány jeho násilné aspekty, a žákům je lživě islám prezentován jako něco mírumilovného, ctnostného a pozitivního. ;-O

20 0
možnosti
HA

Čili by podle vás měla ve školách probíhat islamofobní propaganda?

1 11
možnosti
RM

Jak pravil Jiří Menzel alias doktor Prášek v seriálu Hospoda: "Milostivá, lidi blbli, blbnou a blbnout budou. Díky tomu je psychiatrie velice perspektivní obor."

3 1
možnosti
JB

Vy se díváte na tak pokleslý žánr, jako na novácké sitkomy? Aha, to vysvětluje mnohé..

0 0
možnosti
ZB

Nemám problém s tím, že se děti dozví něco o islámu. Klidně ať si zkusí i burku nebo se modlit, ať ví jaký je to opruz. Opravdu si nemyslím, že by po něčem takovém dítě zajásalo, jo to mi v životě chybělo, a okamžitě přestoupilo na islám.

3 1
možnosti
LC

Pokud žijeme v sekulárním státě, pak do škol financovaných státem žádná odeologie, ani ta nová multikulti, ani jakékoli náboženství nepatří. To je soukromá záležitost. Jenomže vy zase chcete vychovovávat naše děti k obrazu svému už od mateřské školy, jako za socíka. A nemaskujte to tzv. rozšiřováním obecných vědomostí .

7 1
možnosti

J34a87n 29Š95p64a51t70n84ý

6. 3. 2017 14:17

presne. dejepis, spolecenske vedy, filosofie, atd .... to do skoly rozhodne nepatri ... pane chlumsky, vy jste fakt marnej ...

1 1
možnosti
VP

Jak už napsali jiní, tak problém není v tom, že se děti informují o existenci islámu. Problém je v tom, že se informuji nepravdivě či neúplně. Před islámem je potřeba děti varovat stejně jako před nacismem. To se ale neděje a tak vzniká dojem, že se někdo vlivný podvolil příkazům koránu šířit islám také lhaním tzv. Kitman, a přetvářkou - vynecháním faktů tzv.Takia. V některých školách se děti učili i modlit k Alláhu, zkoušeli si burky a navštěvovali mešity. O jiných náboženstvích však s takovým zaujetím informování nejsou. Takže tady něco nehraje !

16 2
možnosti
HA

Čili je třeba prosazovat ten jediný správný názor, tj. ten islamofobní.

Že drtivá většina muslimů a velká část nemuslimů nepovažuje islám za nenávistný je vedlejší, protože pan Pokora ví, co je to "kitman" a "takia".

Doporučil bych vám, abyste se víc vzdělával, než začnete mluvit do vzdělávání.

0 3
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,91
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik