Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J18a48n 97H28l57e12d66í78k

21. 2. 2017 18:29

maturita bez matematiky je méněcenná a proto navrhuji pojmenovat slabou maturitu pojmem Závěrečná zkouška. - Přece, kdo nezvládne nižší matematiku nemůže být označen jako maturant. - Dalším projevem degradace současné maturity je počet předmětů, ze kterých se maturita skládá. Určitě bych volil jako další např. chemii, fyziku, biologii, další světový jazyk,- jako součást plnohodnotné maturitní zkoušky.

4 1
možnosti
RC

Tak to uz jste ale u zkousky pouze pro gymnazisty.

0 0
možnosti
RS

Je to zvlastni, ale ve Svycarsku je matematika celkem oblibena. Jestlize se zacne vykladat, ze matematika je tezka k zvladnuti, velmi rychle je to pravda. Studenti jsou potvory.

5 0
možnosti
MK

Doporučuji povinnou matematiku i pro školy sociálních směrů. Tato odbornost je natolik šílená, že jinde než ve státní správě uplatnění nenajde. A komunikace se státním zaměstnancem, který neovládá ani trojčlenku (zato je velmi zdatný v aroganci), je opravdu velmi stresující záležitost.

7 0
možnosti
JH

Už se těším na zábavnější trojčlenku.

To je ale keců!

0 0
možnosti
RM

Já jsem maturoval z matematiky - lepší než němčina. Na naší škole nebyla maturita zadarmo, tedy jsem se i nadřel abych měl solidní prospěch. Je smutné, že za tu dřinu mám stejnou maturitu jako někdo, kdo se po základce dostal max na kuchaře a následně si udělal maturitu z "občanky".

K povinné matematice u maturity mám docela pozitivní postoj. Maturita by přece neměla být zkouškou učení se textů, ale měla by otestovat i logické myšlení studentů....a to nejlépe udělá právě matematika.

11 0
možnosti
DK

Já vážně nerozumím tomu, proč budoucí herečka, či knihovnice, potřebuje maturitu z matematiky. Rozuměĺa bych tomu, že všechny střední školy maturitu z matematiky jako nepovinný předmět umožní a vysoké školy budou mít v podmínkách přijetí - kromě přijímacích zkoušek - konkrétní předměty maturitní.

0 5
možnosti
JR

J25a66n 76R93á98ž

21. 2. 2017 15:53

Provokuje to otázku, na co vůbec budoucí herečka potřebuje maturitu. Začněme se spíše zabývat otázkou, co vlastně ta démonizovaná maturita vlastně je? K čemu vůbec je tato zkouška vlastně potřebná např. pro umělecké obory? Nestačila by pro přijetí na DAMU, či FAMU jen talentová zkouška? Čím je prospěšná klasická maturita kadeřnici, vizážistce, či knihovnici? Podle mne k výkonu jejich práce žádný přínos nemá! Naopak jsem přesvědčen, že maturita z matematiky dopomůže k logickému uvažování budoucímu politologovi, či novináři, protože deficit schopnosti logických úvah u absolventů humanitních fakult je v poslední době velmi často pozorovatelný.

14 1
možnosti
JN

Souhlas a jsem rád, že se i přes odpor řady lidí povinná maturita z matematiky nakonec na vládě prosadila. Obávám se ovšem, že během 4 let, které zbývají do jejího startu, se někteří politici ještě mnohokrát pokusí ji zrušit nebo aspoň odložit...

11 0
možnosti

Nezlobte se, ale povinná maturita z matematiky pro všechny střední školy je opravdu blbost. Vraťte se k modelu školství, který fungoval těsně před revolucí a bude to nejlepší. Neohánějte se, co ty novinky stojí peněz a poučte se z historie. Dnešní školství je v takovém bordelu, že je to k pláči.

6 2
možnosti
TM

nu, to byla povinná maturita z matematiky na v podstatě všech středních školách - pokud si vzpomínám, tak kromě zdrávek a konzervatoří :-)

6 0
možnosti
DB

Rozhodně máte pravdu, co se týká nutnosti matematiky při dalším studiu, pokud ovšem nejdete na filozofii, či lingvistiku.

Já bych pro Vás měl návrh. Udělejte na všech středních školách POVINNOU MATURITU Z MATEMATIKY...s těmi některými výjimkami.....ale udělejte i možnost dokončit školu bez maturity pro ty, kdo nechtějí pokračovat ve studiu, a zároveň umožněte složení maturity později...anebo dokonce jen dokončení maturity z matematiky...pro ty, kdo si to časem rozmyslí a budou chtít ve studiu pokračovat.

Je nutné podle mne zohlednit dvě věci najednou, a jsou to věci protichůdné. Na jedné straně musíme dodržet výšku a rozsah vědomostí pro ty, kdo chtějí jít dále studovat, aby na VŠ uspěli. A úroveň školního vědění by se měla zvyšovat tak, jak se i zvyšuje vědění lidstva celkově. A na druhé straně je nutné neobtěžovat studenty a žáky nějakým hloubkovým studiem něčeho, co nikdy potřebovat nebudou, ale zároveň je nutné jim dát možnost, si vzdělání doplnit a dokončit tak, aby mohli pokračovat na VŠ, pakliže si to někdo rozmyslí a dospějí k tomuto závěru a cíli.

Pakliže již všechny tyto možnosti existují, pak je ovšem chyba jen na straně ministerstva, že tyto možnosti nekomunikuje do veřejného prostoru a nevysvětluje je. A to nemusí dělat ministr či ministryně, na to stačí náměstci, či vedoucí kanceláří...tedy měli by na to stačit, anebo mluvčí (jinak je můžete vyhodit pro nezpůsobilost)...ale jejich vysvětlování by mělo být jak na úrovni veřejnosti, tak i na úrovni ředitelů škol, učitelů a i studentů, kterých se to týká nejvíce.

Potřebujeme systém školství, který skutečně pomáhá dosáhnout vysokého vzdělání a nebrzdí studenty v této činnosti, ale i takové, které dává lidem jen takové úkoly, které dokáží zvládnout s jistou dávkou píle a snahy.

4 0
možnosti
ZJ

Namířeno správným směrem.

Dá se to shrnout:

1. několik% lidí má na VŠ.

2. několik na SŠ,

3. několik na poctivé vyučení.

4. a nemálo na lopatu.

S tím nikdo nic neudělá.

3 0
možnosti
PA

P27e93t63r 45A56g34u67l12á73r

21. 2. 2017 12:00

Odborníci ze zahraničí kvůli výuce matematiky? Pokud to ta dáma ještě nepochopila, tak matematika musí jít na škole ruku v ruce s předměty, které je potřebují. Fyzika a přírodní vědy jsou krásný příklad. Protože matematika v podstatě popisuje svět kolem nás. A povinná maturita? Nakonec sníží nároky tak, aby prošla celá třída té zemědělské průmyslovky. Vůbec se nedivím, že jsou ředitelé gymnásií rudí vzteky.

4 0
možnosti
Foto

Matematika nemusí nutně popisovat svět okolo nás. Do značné míry ani nepopisuje. Například matematika nemá problém popsat svět s nekonečným počtem dimenzí.

0 2
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik