Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

To je fakt drzost.

Prosazovatelka inkluze a rušení zvláštních škol by měla mlčet, pokud by někde v koutě nechtěla tiše říct: "Promiňte..."

Návrat k původnímu stavu by přinesl školství ty miliardy, které mu dnes chybí.

1 0
možnosti
KV

Hezký večer. Zvláštní školy byly zrušené v roce 2005. Inkluzi - myšleno inkluzívní novelu školského zákona ministra Chládka podepsanou prezidentem Zemanem v dubnu 2015 (před mým nástupem) - jsem "pouze" odmítla zrušit. Tehdy jsem měla podezření, že jde jen o to "zrušit peníze", ale děti se specifickými potřebami nechat ve školách bez peněz. Toto podezření se ukázalo jako správné. Reforma mimochodem financuje pouze asistenty pedagoga ve speciálních školách. Škrty ohrožují speciální školy. Je to tedy úplně naopak.

0 0
možnosti
MK

Problemem soucasneho zakladni skolstvi je prave to ze se uci kde co a dokonce to ucime kde koho (inkluze) co silenym zpusobem plytva prostredky na vyuku toho co je potreba aby dnesni deti umely. Bez revize ramcovych programu to samozrejme nepujde a ma to byt MSMT kdo to bude tlacit. Je smutne ze ti co se podileli na vytvoreni sourcasneho stavu maji tu drzost se k situaci vyjadrovat, ale mame demokracii a budme za to radi.

0 0
možnosti
KV

Hezký večer. Jsem ráda, že respektujete demokratickou diskusi. Děkuji také za slušnou diskusi. Vážím si toho. Aktuálně jde o škrty v reformě financování škol. Podpůrná opatření na bèžných školách včetně asistentů pedagoga - na které zřejmě míří Vaše kritika - se financují jinak. Škrty v reformé ohrožují naopak úvazky včetně asistentů pedagoga na speciálních školách. S tím, že nejsou hotové revize oborů stŕedních škol nebo revize rámcových vzdělávacích programů nemám nic společného. Jen pro připomenutí minsterstvem prošlo pět ministrů .... Blog měl říci jen to, že místo práce ministerstev se jen tupě škrtá školám. Ty odpovědnost nenesou. Škrty ohrožují běžné i speciální školy.

0 0
možnosti
ID

I98v13a22n 42D26í61t42ě

26. 11. 2023 9:39

Není to ta paní, která tak vehementně prosazovala inkluzi? Desítky tisíc asistentů, nešťastní učitelé, ... A ta paní má ještě tu drzost tady moralizovat a něco rozebírat ohledně školství

3 0
možnosti
KV

Hezký večer. Já jsem ta, co nechtěla zrušit předchůdci schválenou novelu školského zákona, tzv.inkluzivní . Měla jsem vážné podezření, že jde jen o to nedat školám peníze a děti se specifickými potřebami tam nechat bez peněz. Což se dnes potvrzuje. Jen tupé škrty. V reformě jsou financovány speciální školy. Chápu správně, že tèm brát nic nechcete ? Já taky ne. Nebo si myslíte, že učitelé bez asistentů, ale s dětmi, budou šťastní ? Už si to zkusili škrty v roce 2020. A z terénu zní od té doby: Nic moc. Zapomněl jste napsat příslušným ministrům. Vystřídali se již čtyři ....

0 0
možnosti
JP

J51i12r57i 63P87r95a88j11z

25. 11. 2023 21:25

První krok je vátit se před inkluzi.

7 0
možnosti
Foto

Z Vašeho profilu: "pomáhá lidem s poruchami autistického spektra".

Pomozte našim politikům, prosím. Nebo se u nich nejedná o projev nějakého druhu autismu, když nejsou schopni očistit kantory před obviněním z politicky motivovaného ponižování žáků a když jsou už rok zcela lhostejní ? Vy také? To Vám nevadí, ta estebácká metodika? Natřít kantory bez jediné ověřitelné informace je téma, které, jak se zdá, nezajímá nikoho z politiků, byť jim údajně leží moc a moc na srdci jejich podmínky pro výkon povolání. Zajímá někoho jejich důstojné postavení ve společnosti? Nebo je prioritou důstojnost hnutí ANO?

0 0
možnosti
KV

Útoky na učitele a nepedagogické pracovníky v médiích ze strany některých politiků odsuzuji. Školy vždy mají na prvním místè děti a stávkují výjimečně, zvláště formou uzavření školy. Chápu Vás, že nejde o peníze, ale o důstojnost profese.

0 0
možnosti
LC

Ten, kdo je hlavním strůjcem zoufalé situace v základním školství, nemá právo dnes cokoli, co se týká školství, komentovat.

14 0
možnosti
PD

Odkud zase pani inkluze Valachova vylezla? To vam neni hamba jakkoliv komentovat skolstvi, ktere jste svymi napady z alkoholovych vecirku, malem zlikvidovala?

8 0
možnosti
VB

V81i31l51é39m 78B14a79r64á83k

25. 11. 2023 17:39

Že ty ostudo nechodíš kanálama a ještě si dovolíš vystavit se v nemédiu nemajitele a podněcovat nesmyslné stávky.

6 0
možnosti
TH

Valachová a vaše inkluze je peklem a prokletím českého školství. Bylo tehdy obrovskou chybou vás dosadit na post ministr školství. A ještě máte tu drzost rozdávat rozumy ve veřejném prostoru

18 0
možnosti
JK

Tak. Dnes už řada inkludovaných končí ZŠ a učňáky a začíná se to projevovat. O dost častěji končí na pracáku.

5 0
možnosti
Foto

Vzdělávání lidí je velmi důležité a proto by nemělo podléhat žádnému monopolu, natož tomu státnímu. Jak vidíme, každý státní služba, která je provozovaná monopolním postavením státu, postupně selhává a přestává plnit cíle ke kterým byla zřízena.

Řešení je jednoduché. Zrušit státní monopol na vzdělání.

1 3
možnosti
JV

J45a73n 18V11ě65r59n53ý

8. 12. 2023 9:08

Jaký státní monopol?

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik