Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stát je tak bohatý, jak bohatí lidé žijí v něm. Exekutoři bohatnou tak, že dlužníkovo bydlení prodají za 1/3 ceny kamarádovi a on ji pak prodá za běžnou cenu, nebo dráž zájemci, který ví že v nemovitosti jsou nejlépe uloženy peníze. O 2/3 ceny se podělí s exekutorem. Často ta 1/3 nepokryje dluh, ale zbyde tady další rodina bez bydlení. Ta si pronajme bydlení u toho, kdo má nemovitostí více a stát jim na bydlení přispívá z našich daní. Ti co mají exekuce, často nechodí ani do práce. Stát jim z našich peněz platí ne jen bydlení, ale i na jídlo. Já jsem dělala finanční poradenství přes 20 let. Vím jak vyřešit dluhy, ale nejsem ve vládě abych to navrhla. Zadejte si do vyhledávače mé jméno a Hradec Králové. Najdete tam na mě kontakt. Pak Vám mohu poradit.

0 0
možnosti

"kdo má nemovitostí více a stát jim na bydlení přispívá z našich daní." - prosím, můžete to konkretizovat? Jak stát pomáhá těm, co mají nemovitostí více? Koupila jsem si na stáří garsonku, leč (zatím) není bezbariérová. Bydlel mi tam rok neplatič, kterého ani nemůžu dát k soudu, škoda v pětimístných číslech. Naštěstí se byt rekonstruoval, jinak bych ho pryč nedostala. Stát mi nedal ani floka a ještě chrání neplatiče? Děkuju pěkně za takové zákony!

0 0
možnosti

Něco se zlepšilo, to je pravda. Co se podle mne nepovedlo a chlubíte se, že jste spoluautorka (s p.Nacherem ANO) je chráněný účet. Ten je chybně od základu, jeho pojetí.

0 0
možnosti
Foto

J78i12r38i 58C66i35z

8. 7. 2021 12:58

Vazena pani poslankyne, souhlas s Vami a Vasi snahou o napravu vyderacskeho exekutorskeho systemu zavedeneho "demoblokem". Osobne jsem presvedceny, ze pokud by tento statecek misto vymysleni vlastnich ruznych pofidernich zakonu prevzal vetsinu zakonu od vyspelych zapadnich statu typu Rakouska, Svycarska nebo Nemecka, tak CR je mnohem dal ve vsech smerech vc. zivotni urovne. Proc se neustale vymysleji od byvalych nomenklaturnich kadru zakony, ktere staci jen opsat a schvalit? Odpoved je pravdepodobne takova, ze prevzetim zakonu o dluzich a naslednych exekuci napr. od Rakouska by nebyl z toho takovy byznys pro ruzne "lobbisty" prispivajici na partaje ze svych bohatych vydelku ze zakonu upravenych prave na ten jejich byznys s chudobou. No, vychodni civilizace zustane vychodni civilizaci jeste velmi dlouho.

0 0
možnosti

Je příznačné, jak ti, co si všechno údajně pamatují, si nepamatují vůbec nic mimo toho, že za všechno může ODS.

Exekutorský zákon vznikl za vlády ČSSD Miloše Zemana a jediný tehdejší významný zástupce dnešního "demobloku" ODS, byla proti a měla k němu velké výhrady.

Zde:

Volný trh exekutorů vznikl za vlády Miloše Zemana (ČSSD) na přelomu století, kdy byl ministrem spravedlnosti Otakar Motejl (za ČSSD). Sepsání zákona se ujala skupinka poslanců v čele s tehdy ještě opozičním Pavlem Němcem( Unie svobody). Na okolnosti vzpomíná jeho bývalá stranická kolegyně Hana Marvanová. "Věděla jsem, že se kvůli psaní zákona schází po večerech s dalšími advokáty. Překvapilo mě, že to dělali takhle nezištně. Byla jsem naivní, oni to pak protlačili parlamentem a právě exekucemi se často odcházeli živit," popsala Marvanová...

https://archiv.ihned.cz/c1-66248400-pavel-nemec-muz-ktery-pomohl-nastartovat-byznys-s-dluhy-stal-u-vzniku-soukromych-exekutoru-i-zvyseni-odmen-za-vymahani

1 0
možnosti
Foto

J98a86n 57Š53i67k

8. 7. 2021 11:04

Paní Valachová, píšete, že poctivé je dluhy splácet. To je v pořádku. Myslím si však, že daleko poctivější je dluhy vůbec nevytvářet. Exekutor je dnes stavěn do pozice hyeny a dlužník do pozice oběti. Je to opravdu tak? Já bych třeba ve Vašem článku uvítal, kde máte podporu pro svá tvrzení. Třeba abychom znali strukturu dlužníků. Kolik z nich je v exekuci, kvůli zapomenuté upomínce za pojištění a je skutečnou obětí lichvářů. A kolik z nich z toho důvodu, že si berou půjčky na zbytné věci. Chápu půjčky na bydlení, ledničku, pračku a věci osobní potřeby. Nerozumím půjčkám na dovolené, nové mobily a televize, jsou to zbytné věci, které k životu nikdo nepotřebuje. Hlavní věc, na kterou byste měli jako politici upřít pozornost, je investice do vzdělání v oblasti finanční gramotnosti a to i ve starších ročnících, třeba formou kurzů ve firmách. Ta je totiž katastrofální. Když se tohle zlepší, dluhů výrazně ubyde. Hezký den

2 0
možnosti

Napište zdejšímu blogerovi Burianovi, ten ví všechno úplně přesně. Nicméně naznačím, že strukturu dlužníků nikdo znát nemůže, protože v tomto smyslu není žádná centrální evidence, než která popisuje evidenci dluhu a nesmí to ani být zcela veřejné informace. V celé věci jsme všichni jen na bázi dohadů. Každý pak bojuje za svou představu vztahu dlužník - věřitel.

0 0
možnosti

proč nebojujete za teritorialitu i jinde? když spáchám dopravní (nejen)přestupek v Chebu, bude se správní řízení řešit v Chebu a ne mé domovské Olomouci nebo Zlíně. V důsledku je pak pro přestupce levnější zaplatit i neoprávněnou pokutu, než absolovovat náklady správního řízení s nejistým výsledkem na druhém konci republiky.

0 0
možnosti
Foto

Teritorialita:

Je vidět, paní Valachová, že znalosti o úvěrovém trhu čerpáte z bulvárních textů a kavárenských diskusí. Mluvila jste někdy s nějakým skutečným slušným věřitelem? Tato země není pro slušné věřitele, ale pro vysmáté dlužníky. Už dnes je problém vymoci dluhy a to i u těch nejdrsnějších exekutorů. Pokud bych se měl spolehnout na soudní státní exekutory, mohou to ěvřitelé rovnou zabalit. terotiroialita je monopol exekutora na určitý trh. On se potom soustředí jen na ty zakázky, kde je reálná možnost něco vymoci a ty ostatní nechá být. exekutro má mnoho možností, jak exekuci ukončit a nechat věřitele splakat nad výdělkem.

Zamyslela jste se někdy nad tím, jak je strašné, že dluh se musí vymáhat? Copak slušný člověk neplatí své dluhy sám od sebe? Slušný člověk ignoruje úřední poštu od soudu a od exekutora? Ne. Ostatně, že jsou problémy s vymáháním dluhů, ukazuje celý systém zálohovaného výživného, že!!

"Věřitel je ve vatě"

Říct, že věřitel je ve vatě, může jen ten, kdo nikdy nic nepůjčil. Věřitel je v trvalém stresu, co zase stát udělá pro to, aby věřitel nic nedostal. Pokud žu došlo na exekuci, hrozí mu, že dostane jen malou část své pohledávky. A to jsou často peníze, tkeré vydělal v potu tváře. Nedostal je ze mzdové účtárny, odkud platí celý život Vás.

Neplatit své dluhy je neslušné.

5 1
možnosti

Pane Neugebauer, je potreba oddelit od sebe dluhy o hodnote rekneme 1000 Kc a vice a tzv. bagatelni pohledavky o hodnote 50 Kc a pod.

Pokud "povinny" zaplati za bagatelni pohledavku misto puvodnich rekneme 50 Kc desitky tisic, je v systemu neco shnileho. Ostatne to neni ani divne, kdyz puvodni zakon o exekucich pripravila pro sebe na miu exekutorska komora.

A nejhorsi je, ze neni zadny zajem tyhle praktiky lidskych hyen zmenit. Uplne by stacilo zastropovat maximalni castku treba na petinasobku puvodni a hyenismus by se razem nevyplatil. Odstatne vyhamat se daji penize i jinak, stacilo by tu puvodi castku vcetne zvyseni pridat k danim a bylo by vymalovano. Jenomze tim by hyeny prisly o pohadkove zisky.

0 0
možnosti

J27a41n 39D23o28u61š23e93k

8. 7. 2021 9:04

Nemohla byste text rozdělit na odstavce jako každý normální člověk? Po několika řádcích mě z toho fyzicky bolí oči. Mluvím vážně. Pak si článek velmi rád přečtu.

0 0
možnosti

A já se vždycky nejvíc bavím tím, jaké sociální výhody dneska máme, zdravotní pojištění, 5 týdnů dovolené, podporu v nezaměstnanosti, dětské, rodičovské, nouzové a jiné dávky, atd.atd., ale nic z toho nepřivedli na svět komunisté nebo spcialisté. Na Západě to měli dřív a líp než my. Dějiny ukázaly totální zbytečnost socialistických myšlenek.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS