Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Představujete si plošné testování školních (bezpříznakových) dětí jako ministr Havlíček (u zaměstnanců), tzn. s masivním porušováním základ. práv dětí a rodičů? V Rakousku ponechali rodičům alternativy: kdo se nechce testovat (pouze neinvazivní testy), je na domácí výuce s pomocí učitelů, anebo může rodič sám ve škole provést test (např. je dítko zdravotně postižené). PCR pro ověření pozitivního výsledku není třeba dělat vždy, takže místo něj existuje alternativa domácí karantény (ne každé dítko tyto invazivnější testy snáší). V Rakousku cca jen 1,5 % rodičů a žáků samotesty odmítlo, není v tom problém, údaj je podle rakouského ministerstva školství. (Záchyt infekce byl minimální.)

0 0
možnosti
VB

Ty miliardy by šlo určitě seškrtat a zbytek přealokovat: pomáhat např. učňům a praktic. výuce ve spolupráci s budoucími zaměstnavateli, ostatní mohou hodně zvládnout online a dalšími způsoby doučování. Pedagogové si během roku zčásti "odpočinuli", mohou i dobrovolně doučovat např. v létě nebo po individuál. skupinách žáků s větším zájmem o znalosti (příprava ke zkouškám na střední a vysoké školy). Nějak mi v těch koncepcích chybí pohled rodičů a studentů.

0 0
možnosti
MK

M80i17l21a53n 77K97e19s79l

26. 3. 2021 19:17

Jeden vysokoškolský profesor kdysi řekl :hlava není bečka do které můžete nalévat vědomosti kýblem.Hlava ja láhev s úzkým hrdlem,naplníte ji přiměřeným pramínkem ne kýblem.Nemyslím si,že by děti ve zdraví zvládly výuku i doučování.Něco by se muselo ošidit.Prázdniny mají děti,rodiče dovolenou.Kdyby byly v rodině jen dvě děti a každé by mělo třítýdenní kemp vždy v jinou dobu ,tak by se dovolená nekonala.Ne všichni byli v době koronavirové doma.Mnozí (zdavotníci,záchranáři,hasiči,prodavačka a další)tvrdě pracovali.Jeli by na dovolenou bez dětí nebo seděli doma.

0 0
možnosti
JD

J47i25r37i 20D57v18o42r51a55k

26. 3. 2021 14:49

A pak se divite, ze vase CSSD se nejak nemusi dostat do Parlamentu? Vzdyt za chvili budete mit vic ministru nez volicu XRv

2 0
možnosti
IZ

I38v37a60n 54Z67b32o21ř14i40l

26. 3. 2021 14:45

Milá (no, to vlasně ani nevím) paní Valachová.

Mám jen jednu malou otázku. KDO BY TY DĚTI O PRÁZDNINÁCH VZDĚLÁVAL? Ti učitelé, kteří, ač učí povětšinou z domů, toho mají za ten skoro celý školní rok už plné zuby a potřebují si i trochu psychicky odpočinout? Nebo ti tzv. učitelé, které může podle novelizace škola příjmout, aniž by se k pedagogickému vzdělání byť jen přiblížili? To nemyslíte vážně.

A kromě toho... učitelé nemají po dobu online výuky dovolenou. Takže, když budou učit o prázdninách, kdy si tu dovolenou vyberou? V září, říjnu, listopadu nebo v prosinci? A kdo za ně bude suplovat?

Víte, v dnešní době učitelé nechtějí zbývající dovolenou proplatit. Oni si potřebují psychicky odpočinout. Oni si nemohou vzít dovolenou kdykoliv, jako kterýkoliv jiný zaměstnanec, oni si ji mohou vzít POUZE v době, kdy mají volno i žáci !!!

Takže, kromě toho, že nemohou využít slevněné předsezónní a posezónní dovolené, oni si mohou vzít pouze ty za plnou palbu.

Ale tohle všechno Vy, jako poslankyně, nemůžete vědět. Vy jste nikdy neučila. Vy nemůžete znát stav učitele v červnu, kdy se už konečně blíží ta meta, ke které vše směřuje, tedy prázdniny. Protože, ač tomu třeba i nevěříte, učitel, který svou práci dělá kvalitně a pořádně, je ke konci školního roku totálně vyždímaný a vyčerpaný. A má všeho plné zuby.

1 0
možnosti
Foto

Vážená madame, když čtu Vaše body, tak je to vyhazování našich daňových odvodů za nesmysly a zbytečnosti, které výuku nenahradí. Možná i pěkné tunely, pro provozovatele těchto plánovaných taškařic. Což netušíte, že největší dopad má absence školy na děti rodičů, kteří nejsou zrovna nejchytřejší, neumí moc hospodařit, mají nestabilní manželství, často sociálně slabí a leckdy i nepříliš pracovití. Ti so obvykle moc vzdělání necení a děti do jakýchsi školních aktivit navíc prostě posílat nebudou.

2 0
možnosti
JK

Šmarjá, ženská, vaše strana má ve vládě pět ministrů, tak proč ty výlevy tady?

4 0
možnosti
ZJ

To nic nestojí, ani jí nesníží náhrady.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,91
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik