Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím. Plaga z ANO je hrobař. Kdybychom byli ve Francii, učitelé už dávno vyšli do ulic. U nás, bohužel, většina mlčí nebo nadává...nebo jim to takto stačí. Škoda.

0 1
možnosti

J35a18n 53R82á67ž

5. 1. 2021 14:49

Paní exministryně zřejmě nepochopila, že je jednou z nejméně populárních osob v naší politice. Všichni totiž ví, jaké nenapravitelné škody zůstaly po jejím řízení školství. . Idiotina s názvem inkluze, je jen jednou z jejich destruktivních činů.

Zřejmě neví, že někdy je lépe zůstat v zákrytu a mlčet.

3 0
možnosti

Zrovna včera jsem na ČT24 odposlechl kousek rozhovoru s ředitelkou nějaké ZŠ. "Jsme malá škola, ale máme 14 asistentů". To je vaše dílo. Rozum se mně hrbí.

4 0
možnosti

Socani - vás byl čert dlužen, vedete to k bankrotu. Státní správa včetně učitelů je nehorázně přeplácena.

1 0
možnosti

Vážená paní poslankyně, po vyslechnutí pořadu "20 minut s" na Radiožurnálu, jehož jste byla hostem a po přečtení Vašeho blogu, nevím, zda žijeme ve stejném státě a sledujeme stejné události. Vy, která jste se svou činností podílela na rozkladu našeho školství, si dovolujete kritizovat ministra Plagu. Je úžasné, jak vy obhajujete rozdávání naprosto nezasloužených a nerovnoměrných odměn z doby vašeho mistrování a současně chcete toto odebrat ředitelům škol. Stále říkáte jak je třeba zvyšovat tarifní platy učitelů a vlastně všech státních zaměstnanců, ale absolutně ignorujete zkutečnost, že v soukromé sféře jsou platy nižší než ve státní.

Já osobně se děsím toho, že do školství půjdou pracovat lidé z důvodu vysokého příjmu, neboť to povede jen k tomu, že zde budou lidé, kteří nechtějí učit, ale chtějí peníze.

4 0
možnosti

Je mi záhadou, paní Vlachová, jak si právě Vy troufáte kritizovat. A to Plagu doslova nensnáším.Rv

4 0
možnosti
Foto

Paní Kateřino, Vy jste ten chaos na ministerstvu začala a on v něm pokračuje. Jak se dnes učí pomocí distanční výuky děti, které jste převedla ze zvlášních a speciálních škol, do těch základních, chudáci rodiče a i ty děti, kteří ztratí i ty základy, které se tam naučily.

Co se kvalifikace učitelů týká, to také padá na vaši hlavu. Je mnoho mladých vystudovaných kantorů, kteří nedostali šanci dělat svoji práci, protože nebyly a ani nejsou zveřejněny nabídky volných míst. Neudělala jste v této věci pořádek, v našem školství je velké množství důchodců, nechala jste je pracovat dál a mladí vystudovaní učitelé byli nuceni si hledat práci jinde. Není toto ten hlavní problém v nedostatku kvalifikovaných učitelů, který nyní začíná vznikat?Nechtěla jste tahat kaštany z ohně a teď se potýkáme s následky, které vznikly.

Naše školství za poslední léta pěkně upadlo a přijmout nekvalifikované síly z řad těch, kteří vystudovali ty různé nepoužitelné obory, jen aby získali diplom, to by byl další sešup. Pokud Vám tedy na mladých lidech záleží, dělejte vše proto, ať se tak nestane, nechte žabomyšších válek s ministrem a místo kritizování, konejte. Volná místa ve školství ať se nepředávají jako housky na krámě, ale jsou řádně zveřejněny. Věřím, že zájemců z řad těch povolaných, kteří nyní vykonávají jinou práci bude dostatek a plně vzniklé mezery v počtu zaměstnanců zaplní.

5 0
možnosti
Foto

vždyť jsou školy zavřené, za co by měli dostat pedagogové přidáno ?

1 1
možnosti

Držte se kolotoče, má mnohem víc rozumu.

1 1
možnosti
Foto

Paní exministrině Valachová, proč mám z každého vašeho článku pocit, že jste takový "Kalousek v sukni". Ten také má jedinou filosofii - jen a pouze kritika těch, kteří zasedli na ministerskou židli po něm. Je smutné, že jako poslankyně vládní strany nejste z titulu své zahořklosti najít na práci vašich nástupců, stejně jako Kalousek, jediné pozitivum.

Já chodil do ZŠ v těch 50.letech, kdy podle vás měli učit lidé bez pedagogického vzdělání. Že vám není hanba něco takového vůbec napsat. Ale je to trend, že? Čím mladší pisálek, tím lépe a podrobněji dokáže popisovat dobu, ve které nežil. A přesvědčovat pamětníky, že "to nebylo tak, jak to pamatují".

7 0
možnosti

No, paní bývalá ministryně, poslankyně a členka vládní strany zřejmě vyznává, že drzé čelo lepší než poplužní dvůr.

Těmito výlevy rozhodně své straně k voličům nepomůže.

4 0
možnosti

Ja si zas myslim, ze nejvetsi brajgl vzniknul za Vaseho pusobeni na Ministerstvu Rv

6 0
možnosti

Já jsem se bavil, když jsem se v minulosti bavil s některými lidmi z Národního ústavu pro vzdělávání - školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Panečku - to byla kouzelná zašívárna, která sdružovala dříve samostatné instituce, jako: Národní ústav odborného vzdělávání (NÚOV), Výzkumný ústav pedagogický v Praze (VÚP) a Institutu pedagogicko-psychologického poradenství (IPPP).

Mají prý řešit otázky předškolního, základního, středního a vyššího odborného vzdělávání, včetně vzdělávání uměleckého a jazykového. Ústav se také bude zabývat pedagogicko-psychologickým, speciálně pedagogickým, výchovným a kariérovým poradenstvím ve školství.

;-D;-D;-D

Nikdo ze zaměstnanců vlastně ani neví proč tak zbytečná instituce existuje, když na ministerstvu mají potíže obsadit tabulková místa, ale mají prý dlouholetou tradici a nikdo si netroufne to změnit.

;-D;-D;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,91
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik