Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

co nechápete, poslanci jsou i právníci, v rodinách mají právníky i věřitele, takže proto hlasovat nebudou, kopou prostě za sebe a rodiny, politická příslušnost nehraje žádnou roli

0 0
možnosti
PB

P76e97t70r 82B56u75r46i18a80n

20. 10. 2020 17:09

Opět jste si neopomněla plivnout na ODS a TOP a sekundárně je vydávat za viníky všeho exekučního zla.

A přitom, jak to čtu, oni nejsou proti, ba naopak, jen nechtějí váš návrh přijmout bezpodmínečně a ve zkráceném řízení. Můžete mi říct, proč by měli? Proč vám vadí připomínky a seriózní debata? Kde berete tu arogantní zpupnost vydávat váš návrh za jediný správný a bezchybný? A navíc v časové nouzi, když jste vládní stranou s většinovou podporou parlamentu už sedmým rokem? Jaký je rozdíl mezi zdržením tří měsíců versus sedm let? A co dělala ČSSD těch dalších 6 let po vydání exekučního zákona, který mimochodem schválila jednomyslně, kdy byla u vlády a bezohledně přihlížela jak jsou lidé okrádáni exekutory, když teď nám tady máváte jakýmsi projednáváním ve zkráceném řízení?

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PB

P38e60t49r 23B82u29r64i80a26n

20. 10. 2020 16:55

Není tak úplně pravda a je to velmi diskutabilní.

Tak například dlužníci v exekucích nemusí mít třeba vůbec žádnou půjčku. Ten omyl je výsledkem dlouholeté mediální masírky, že se lidé do dluhů dostávají skrze nebankovní půjčky. Ovšem těch je jen minimum.

A potom naopak půjčky mnohdy pomohou dlužníkovi se ze srabu vyhrabat. A je toho víc.

0 0
možnosti
BR

Klasika - do se dalo čekat. Sice u nás stíháme každého hospodského, který prodal podmírák, nebo zelináře či řezníka, který ošidil o 10 g, ale exekuční verbež je prostě nedotknutelná.

p. Valachová, pokud to opravdu s bojem proti této skupině myslíte vážně, tak navrhněte jednoduchou věc:

Pokud exekutor sáhne na nezabavitelnou část mzdy, nebo nezabavitelnou dávku, tak v tomto okamžiku exekuce končí. Pro povinného to znamená, že jsou vyrovnány veškeré jeho závazky a pro exekutora nebo oprávněného, to znamená, že tyto závazky přecházejí na osobu, která tento stav zavinila. A garantuji vám, že exekutoři se doslova přetrhnou ve snaze chráněný účet schválit.

Nehledě na to, že uvedené opatření by bylo daleko jednodušší.

4 0
možnosti
PB

P36e28t98r 48B88u69r73i18a22n

20. 10. 2020 17:12

Nevěřím, že se dá tak jednoduše rozlišit nezabavitelná částka od ostatních peněz. Pokud by toto bylo uzákoněno, dlužníci by si už našli kličky jak si "nechat" strhnout něco neoprávněně a pak se domáhat zrušení celé exekuce.

0 0
možnosti
ZH

Byť jste z jiného břehu politiky než já, tato vaše snaha je věcně správná. Obdiv za statečnost a vytrvalost.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik