Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Sama jste přiznala, že za 20 let se zákonodárci nezmohli vůbec na nic -ač všichni vědí, že exekuce zničily spoustu lidí! Takže na vině je neefektivní sněmovna a rozhádaný senát. Především tyto instituce by bylo potřeba značně zefektivnit -například tím, že by zákony připravovaly týmy odborníků a poslanci by mohli jen hlasovat ano či ne ..bez jejich naprosto diletantských přílepků a změn, které mnohdy dobrou předlohu během pár minut změní v totální paskvil.. Rv

0 0
možnosti
BR

Já bych to udělal daleko jednodušeji.

Pokud by jakýkoliv exekutor sáhl na nezabavitelnou část mzdy (tedy tu, co si dlužník nechává posílat na účet po exekuční srážce), tak by byl jednak povinen nahradit veškeré škody, a jednak by tímto úkonem celé exekuční řízení končilo. Samozřejmě v neprospěch věřitele. Pokud si totiž věřitel vybere individuum, které nerespektuje legislativu, tak má smůlu a musí si nést za to zodpovědnost.

0 0
možnosti
PB

Pokud si totiž věřitel vybere individuum, které nerespektuje legislativu, tak má smůlu a musí si nést za to zodpovědnost.

Ty jo, to je tedy síla...;-D a že drtivou většinu exekutorů přiděluje k vymáhání soud, to byste řešil jak? zrušením soudu?

0 0
možnosti
PB

P35e62t61r 79B82u19r69i86a61n

31. 8. 2020 12:49

Netuším o jaký "účet" by se mělo jednat a kdo ho kde založí. To jako že dlužník v exekuci si sám založí nějaký účet v bance pod státní ochranou a na něj bude směřovat všechny své příjmy?

Pokud vím z mé praxe finančního poradce, tak ti největší dlužníci (více exekucí) si nechávají platby zasílat složenkami a v bankách využívají cizí účty právě kvůli exekucím. Třeba si založí studentský účet na svou 15-letou dceru a na něj si nechají posílat peníze z brigády. Jiné jméno, jiný účet, nevymahatelné. Mnozí z dlužníků mají ve své vlastní bance zaracha kvůli dluhu na kontokorentu a v jiné jim účet nezaloží už třeba jen proto, že na něj nemají co vložit.

1 0
možnosti
PD

co je špatného na tom, že exekuce vyjkonává víc exekutorů? proč by měl jeden věřitel doplácet na to, že si jiný věřitel před ním vybral neschopného exekutora? To samé je místní příslušnost, proč by měl věřitel z Plzně uplatňovat svůj nárok u exekutora ve Vsetíně?

0 0
možnosti
Foto

Když byla zavedena Skarta, která právě ochranu před opakovaným strháváním peněz bránila (pravda jen u důchodců a těch co dostávají dávky) tak jste z toho dělali politikum a sloužilo Vám to k "odstřelení" vlády.

Ve vládě jste již 7 let a pořád o tom jen mluvíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik