Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tyhle hry s čísly jsou pro tuto vládu dost typické

1 0
možnosti
Foto

Ať ta nebo ona částka plánovaná na rok 2021 mi připadá neúměrně vysoká vzhledem k výsledkům, které školy v podobě znalostí jejich žáků vykazují. Mám dojem, že dnešní studium je možné přirovnat k nalévání vody do láhve kýblem a bez trychtýře. Většina zůstane kolem, protože do úzkého hrdla se netrefí. Vhodnější by bylo spokojit se s menším množstvím, ale nalévaným obezřetně s ohledem na propustnost hrdla.

1 0
možnosti
Foto

Průměrný plat učitele v roce 2018 ve výši 33.992 korun (viz graf v článku autorky) z něhož jsou živi manželka učitele a jejich dvě děti, není v ČR vůbec ničím zvláštním, protože tutéž částku dostávají ve formě sociálních dávek pro 4 osoby (každý měsíc i bez práce a vzdělání) občané nepřizpůsobiví. A mimochodem, velkou zásluhu na skutečnosti, že děti známého etnika nechodí do školy a nebo pokud tam chodí, a mají mizerný prospěch - má mimo jiné i exministryně školství Kateřina Valachová. ;-O

1 0
možnosti

Má to ještě jeden háček: západní země počet a typy škol (vč. počtu studentů), stejně jako počet a typy zdravotnických zařízení, pokud mají být napojeny na veřejné prostředky, oproti nám určitým způsobem regulují, chápou to jako odpovědnost vůči společnosti, aby se veřejné peníze nepromarňovaly na málo vytížené či neracionálně pojaté provozy. Nám se např. různé fakulty ve všech regionech neuvěřitelně nafukují, a ještě si s platy ve vyšší míře dělají, co chtějí (platy by měly být odvozeny od státní a veřejné správy, nikoli podle podnikatelského zákona, např. na lékařských fakultách).

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik