Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prima, to oddlužení živnostníků vítám, přestanu platit daně, sociální a zdravotní, pak uděláme tlustou čáru za minulostí a pojedu vesele dál. Přece kvůli daním, sociálnímu a zdravotnímu nebudu třít bídu s nouzí. Jen tak dál! ;-D

1 0
možnosti

J45a79n 91K48o11z93á82k

13. 11. 2018 22:58

Pro mne je jedině správné, že když si svou blbostí naděláš dluhy, tak plať a ne že budeš žít na úkor věřitele.

2 0
možnosti

P57e62t95r 21B39u72r94i51a67n

13. 11. 2018 11:36

Souhlasím s vámi, že mnozí mají dluhy z minulosti vzniklé ne vždycky košer praktikami. Dnes je to už, díky Bohu, ošetřené alespoň na takové kulturní úrovni, aby k tomu tak lehce nedocházelo. Kvituji pozitivně i vaši snahu pomoci těm, kteří měli snahu, ale na ten kolotoč nestačili.

Ovšem tři věci jsou na tom špatně:

1. zákon nerozlišuje arogantní úmyslné neplatiče, kterých bude v té skupině "tlustá čára" jistě nad 50%

2. zákon je vlastně legálním okrádání věřitelů (a co takhle státní kompenzace všem věřitelům ve výši alespoň 30%? Když už chceme páchat dobro, tak na obě strany, ne?)

3. zákon je vlastně bianco šekem pro všechny budoucí neplatiče ve stylu: sám sobě bílým koněm. Prostě si mladý člověk vezme literu onoho zákona večer do kavárny k vínku, bedlivě si ji pročte, a ráno už ví, o kolik peněz může beztrestně okrást věřitele, aniž by se mu cokoliv stalo. A může si na to dokonce sestavit i harmonogram. Třeba: takže v únoru si objednám vybavení bytu, v březnu auto na leasing, nový notebook a Iphon od Fodafonu k tomu, v červnu si vezmu čtyři úvěry po 50 tis. současně, v červenci si převedu účet v bance na přítelkyni a v srpnu oddlužení. Takhle se krade milion. A ne běhat s kuklou po bankách jako tajtrlík.

Chybí mi tam jakékoliv kontrolní mechanismy a brzdy proti zneužití. Pamatujte na to, že exekuční zákon byl také protlačen ČSSD a taky to byl mnoha miliardový průs...

3 0
možnosti

T72o78m98á94š 18M90a98r21e65k

13. 11. 2018 23:43

K bodu 1)

Zákon nemůže rozlišovat neplatiče. To žádný zákon neumí.

K bodu 2)

Nikoliv, není. Půjčování peněz je standardní podnikání a má rizika. To je, jako byste se čílil, že když krachne akciovka a věřitelé dostanou dvě procenta, tak jim stát nezaplatí dalších 28. Absurdní.

K bodu 3)

Není. Zákon nově nerozlišuje splátkovým kalendářem nebo zpeněžením, ale zavádí oddlužení zpeněžením a kalendářem. Tedy vždy se bude hledat majetek dlužníka, aby byl zpeněžen - a bude se hledat včetně pojistek a tak dále. Kontrolní mechanismy proti zneužití - ty mají mít havně věřitelé, další je, že oddlužením není možné procházet na běžícím pásu, dále trvá pět let a během té doby dlužníkovi zůstává jen nezabavitelné minimum. Kromě toho auto na leasing tomu dlužníkovi zůstane přesně do doby, dokud bude platit a pak možná ještě měsíc. Pokud ho nevydá, je v trestníém činu. navíc a především - pochopitelně v daném případě je to věc na případné trestní oznámení, protože v téhle podobě by to bylo stáíhatelné. Tak když to někomu za to bude stát, může ho v celku v klidu dostat k soudu a viděl bych to na náhradu škody a podmínku. A teď sladké tajemství. Náhrady škody z trestních kauz (ostatně stejně jako dlužné výživné a podobně) nejsou předmětem odpuštění dluhu.

Tak se nám zase někdy svěřte se svými představami, jak tento svět funguje.

P.S. Mnohamiliardový průser nebyl exekuční řád. Mnohamiliardový průser vznikl později dělením pohledávek, fakt extrémními odměnami exekutorů, možností násobit náklady, ohromným právnickým kšeftem s náklady zastoupení - ani ň z toho není s exekučním řádu.

0 0
možnosti
Foto

J34a63n75a 92M64a31j69o77v42á

13. 11. 2018 9:32

Tlusté černé čáry v životě neexistují. Vždycky si minulost neseme sebou a je nesmysl tvrdit, že nebyla.

4 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik