Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejde jen o vyšší příplatky za třídnictví, ale také za specializované činnosti, které se nezvyšovaly 15 let! Pedagogická komora navrhla kromě navýšení příplatků na minimálně 2 500 Kč měsíčně též navýšení platů o 20 % místo 15. Jak vysoké příplatky mají poslanci, když pracují ve vedení výboru - rovněž 20 Kč na hodinu jako třídní?

Podrobné informace o vyšších příplatcích naleznete zde: https://www.pedagogicka-komora.cz/2018/05/aktualni-tema-vyssi-priplatky-pro.html

0 0
možnosti
VH

Ze všeho nejvíce se mně líbí "spravedlivé financování", "spravedlivé odměny", "spravedlivý přístup", "spravedlivé osobní hodnocení". To jsou pojmy jak hrom.

Mimochodem: Když se říkalo a psalo 'učitelům + 15 %', bylo to vždy o penězích ze státního rozpočtu. Celkem, Včetně třeba mimořádného zvýšení za třídnictví. Nikdy se neozvalo (třeba jste to raději tajila) z rospoštu + 15 % a další dvě miliardy za třídnictví. Případně dalších pět na jiné "spravedlivosti". Zdá se, že nás houpete.

0 0
možnosti
JW

A ještě poznámka, vámi předložený kariérní řád byl nepřijatelný paskvil. Proto petice za jeho nepřijetí měla více než 20000 petentů z řad učitelů a ředitelů.

1 0
možnosti
JW

1. Návrh na příplatek pro třídního učitele ve výši 1000-1500 v zákoně o PP místo 400 až 1300 Kč v ZP byl jistě zlepšením, ale ti zlí senátoři navrhli pozměňovací návrh s dvojnásobkem. A úkolem ministra i vlády je finanční pokrytí zajistit.

2. Dnešní návrh na zvýšení v novele ZP na 2500-3500 je přeci pokryt 5% zvýšením objemu platů, který má jít od ledna do nadtarifních složek.

3. Tvrzení "VŠEM UČITELŮM zmizí osobní ohodnocení, které se přemístí k třídním do příplatku za třídnictví." je sprostá lež. Většina učitelů totiž osobní ohodnocení nemá. A pokud mají od ledna jít do nadtarifu navíc 4 miliardy, tak potřebných 1,5 miliardy na příplatky třídním je zhruba třetina z této částky.

1 0
možnosti
MB

Problém školství nejsou třídnické příplatky - ale jeho celkový úpadek. Vy osobně, za celou ČSSD prokazujete to historicky zřejmé ! - Spotřeba jakéhokoliv obemu, bez efektivních výstupů! Nejde o mou "Jedovatou poznámku", jde o Fakta. ČR ujíždí západní vlak! viz Studie Ekonomického fora. "Nejvýrazněji chybí inovační schopnosti, různorodost pracovní síly, ale i neschopnost školského systému pružně reagovat na technologický vývoj". Otec na MD s Inkluzí to prostě nespraví! Děkuji - Odejděte :-)

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/srovnani-ekonomika-cesko-wef-konkurenceschpnost-f7o-/eko-zahranicni.aspx?c=A181017_100452_eko-zahranicni_fih

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik