Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O podobný "ekonomický fundament" se dá před volbami opřít prakticky každý populistický krok.

2 0
možnosti

Kdyby nulová délka karencni doby měla oporu v reálné ekonomice, jistě by se našel komerční subjekt, který by pojištění s takovou dobou nabízel. Jenže nenabízí, protože by takové pojištění bylo tak drahé, že by se nenašel klient, který by to byl ochotný zaplatit. Komerční pojištění kompenzujici výpadek příjmu typicky začínají na dvou nebo třech týdnech od začátku pracovní neschopnosti. Neboli toto je důkazem opaku autorcina tvrzení, které sice tvrdí, že je ekonomicky podložené, ale to je tak asi všechno. Jinak je o výmysl respektive neznalost pojistné problematiky slušně řečeno.

2 0
možnosti

Jen perex. Jsem rád, když vidím dříče a poctivce naší politiky plkat o světě. Tedy nejen ty z ČSSD. ale i jejich opo-smluvní ODS, a dalších. Konkrétně "preferuji" Valachovou, poctivou bojovnici proti šikaně. Kdo ji viděl v pořadu pí. Jílkové o tragickém případu šikany, ten týden hrůzou nespal ! O Rathovi a Paroubkovi, a dalších á ČSSD, ne-mluvě.

0 0
možnosti

U pojištění je celkem běžné, že je spoluúčast, kdy škoda do určité výše se nekryje. Všechno ostatní co zde píšete jsou blbosti.

Opravdu se divím, že nechodíte kanálama, že vás ČSSD vůbec dala na kandidátku. Vy jste odpovědná za korupční systém rozdělování dotací ve sportu, vaše kámoška je pokud vím v base a vy zde poučujete. Vy jste odpovědná za zprznění školství inkluzováním.....

Kateřina Valachová nebyla žádná Johanka z Arku, jak by se zdálo z trapných proseb sportovních bafuňářů a politiků, aby svoji funkci nepouštěla. Kdyby ji podpořili ze svých cel ještě Miroslav Pelta, dnes již bývalý předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR), Simona Kratochvílová, její bývalá náměstkyně i spolubydlící, dnes již také obviněný Miroslav Jansta, předseda Unie sportu a Roman Berbr, místopředseda FAČR, který se snad jako jedná veřejně činná osoba chlubí angažmá v StB a přitom zde byl pouhý rok naprosto nevýznamnou figurkou, kruh zla by se uzavřel. Mějme na paměti, že ona nese odpovědnost za nekalosti, které přivedly na ministerstvo policii a jedna z problematických dotací šla i škole, kam chodí její dcera, a kterou dříve navštěvovala ona sama.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619523

5 3
možnosti

A31l22e25š 18F67i16f24k23a

24. 9. 2018 22:11

Off topic. Argument ad hominem. Netýká se tématu.

2 0
možnosti

J15a15n 57D67r46t57i58n25a

24. 9. 2018 18:58

Vyplacame penize na banality (hlavne ze to volic zbasti) ale kdyz se nam stane neco opravdu zavazneho co nas ohrozuje na zivote, tak nam to pojistovna neproplati. Ja budu radeji doma tri dny bez penez kdyz budu vedet ze v pripade rakoviny mi pojistovna zaplati moderni biologickou lecbu. Mam znameho ktery ma roztrousenou sklerozu. Pro proplaceni modernich leku (ktere skutecne pomuzou) ma pojistovna dost drsne sito (je tam i otazka veku). Pred zavedenim 30Kc poplatku nemel sanci. po zavedeni poplatku mu to pojistovna proplatila. Muj obvodak je soucasne muj kamarad (podotykam ze jsem na nemocenske - ani jeden den - nebyl uz 15 let). Pred zavedenim poplatku nadaval ze ma kazdy den cekarnu plnou simulantu. Po zavedeni poplatku jich velmi dramaticky ubylo.

5 0
možnosti

"Přechozená nemoc" - přemýšlím, co by se stalo třeba se školstvím, zdravotnictvím, kdyby lidé doma nemoc poctivě vyleželi a nechodili do práce.

Co kdyby ta lékařka, co zachránila nemocnici v Rychnově svou atestací viz jiný článek), také začala poctivě své nemoc léčit. Kolik lidí chodí do práce a něco je bolí, noha, ruka, hlava, "tělo" a ignorují to?

Takže pro méně chápavé členy ČSSD.

Pokud by lidé nepřecházeli nemoci, tak by nemocnice se musely "začít malovat", pak by musela zavírat oddělení. A ve školách vyhlašovat "uhelné prázdniny".

0 1
možnosti

Vše co socani udělají, poškodí všechny, včetně jejich voličů, ale ti si to nedají dohromady.

6 0
možnosti

1) stat nebude zamestnavatelum PLNE kompenzovat naklady na placeni prvni tri dnu nemocenske

2) kdyz se prvni tri dny neplacene zavedly, snizilo se lidem nemocenske pojisteni z 1.1% hrube mzdy na 0%, cimz okamzite ziskali do ciste mzdy ekvivalent vice nez jednoho marodeni (prvnich tri dnu) rocne

3) jake jsou paky na simulanty?

1 0
možnosti

Jenom k tomu bodu 3: A jaké páky tedy mají na simulanty zaměstnavatelé v zemích na západ od nás, kde zaměstnanci po dobu nemoci někde berou i 100% platu? Nějaké nejspíš ano, že?

0 0
možnosti

Dva se spolu baví a ten jeden říká: "Já jsem socan". A ten druhý odpoví: "Já ekonomii taky vůbec nerozumím".

9 0
možnosti

Vždyť Vy ani nevíte, o čem je řeč!!!

Stát nehodlá zaměstnavatelům žádné odvody snížit. Ten mechanizmus je zcela jiný: dnes platí zaměstnavatel náhradu za 4. až 14. den nemoci. Nově by měl platit za 1. až 11. den nemoci. Zdánlivě pořád stejně (ve skutečnosti krátkodobě nemocných /do půl druha týdne/ zaplatí o tři dny víc - ale vem to nešť). Zbytek bude výdaj státu (rozuměj - daňového poplatníka). Ten si penízky tiskne. Zdroje jsou tak o co jde, že? Ne: je to o penězích, tedy ekonomice, hlupáčku. Státní rozpočet (o kterém, neznalá, hlasujete) je totiž evidentně ekonomickým nástrojem.

"Vyplacená nemocenská je jenom a pouze použití peněz, které jsou na tento konkrétní účel vybrány na základě příslušného zákona." ?????? Máte přehled, kolik se na nemocenském pojištění vybralo? A kolik se vyplatilo? Ne? Tak jak můžete napsat větu v úvodu tohoto odstavce. A pokud se dosud vyplatilo to, co se vybrala, nemůže to fungovat při zvýšeném výdaji státu!!! To snad by pochopil i žáček z 5. třídy.

Mimochodem: píšete, že se na věc nemáme dívat ideologicky. Proč tedy zdůrazňujete, že jakési opatření zavedly "pravicové vlády". Vždyť to je ideologicky zabarvené prohlášení jako hrom!

5 0
možnosti

A73l83e97š 71F11i26f35k87a

24. 9. 2018 22:04

Pravicové vlády - co je na tom ideologické? Tohle označení někoho kromě Vás URÁŽÍ? Kdo jiný tu karenční dobu tedy zavedl? A proč se o tom nesmí mluvit?

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,92
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik