Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete:

Především je správně, aby nemocný člověk nebyl trestán za nemoc.

Na tom se jistě všichni shpdnou, ale jak to udělat-realně totiž vždy někoho "potrestáte" pokud zaměstnanec onemocní.

Když totiž zaplatíte zaměstnancům i když nejsou v práci tak o ty peníze bude mít méně zaměstnavatel, který tím bude mít menší zisk a tím méně peněz pro své majitele (pokud není zaměstnavatelem přímo konkrétní fyzická osoba)-tedy rovněž potrestáte člověka, jen za nemoc někoho jiného ne za nemoc jeho vlastní.

0 0
možnosti

Nerozumím tomu. Už jsem psal jinde, ČSSD trvá na 60% nemocenské, ANO na 30%, tak proč se paní Valachová nejste schopni mezi sebou namísto zbytečných hádek domluvit na kompromisu ve výši 45%?

0 0
možnosti

Člověk nemá být trestán za svoji nemoc? Jistě. Pak ovšem nemocenská musí být ve výši jeho čistého platu. Blbé? Nejspíš - ale Vaše (myšlenka).

Abychom si rozumněli: To, že někdo nebere mzdu, nemůže-li (z jakéhokoliv důvodu) pracovat je přirozené. Není to trest. A nemocenská je pouze sociální platba v nouzi. A může být proplácena (sumárně) jen ve výši, na kterou plátce má. Jenže vy jste se vždy domnívala, že zdroje jsou (pokud Vás vůbec napadlo se o zdroje zajímat).

Výzkum STEM se mně moc líbí (ostatně, jako většina jejich statistik). Chřipku provází relativně vysoké horečky, malátnost, bolest hlavy. Už vidím, jak někdo v tomto stavu spěchá do práce. Že si berou místo nemocenské dovolenou? Jistě, dělal jsem to tak od založení rodiny v polovině 60. let. Kvůli obecně nízké náhradě, neplacené první tři dny na tom nemohly nic změnit.

Aha - v centru Prahy a větších měst bydlí asociálové, kteří pak vymýšlí hloupé socální dávky. Tak jste to myslela?

Uveďte, který zaměstnavatel (resp. alespoň tři zaměstnavatelé) hovořili (kdy, kde) o lemplech? Ovšem my, kteří nežijeme v ideologické bublině víme, že se před padesáti lety, jako před lety deseti, využívalo krátkodobé nemoci k vymalování bytu či opravě chaty. Tomu má karenční lhůta bránit.

Paní Valachová - přežít musí nejen ti, kteří mají tři dny nezaplacené, ale i ti, kteří marodí měsíc - a berou sotva 60 % normálního příjmu. Rozumněl bych, kdybyste bojovala, aby ti, kdo marodí více, než (řekněme) 15 kaledářních dní dostali zpětně i za první dny. Boj za zrušení karanční lhůty je pouze jedna z mnoha ideologických blbostí.

4 0
možnosti
Foto

A11l67e88š 69M14e39r11t10a

11. 9. 2018 14:19

Paní Valachová ma nejspíše na mysli podnikatele a poslance ANO pana Bláhu, jehož výrok o lemplech citovalo čtvrteční Právo. Mimochodem včera jsem mu věnoval celý blog: https://alesmerta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678283.

0 0
možnosti

ČSSD si může k logu Růže připsat - Demoliční a výkopové práce ! Dílo se daří, viz stav zdravotnictví a školství! Vše probíhá pod reinkarnovaným pojmem Zadarmo - Tedy nic dražšího již neexistuje. Zdravotnictví je před personálním kolapsem - Červotoči Inkluze se daří, vrtá dobře. Souhlasím, tedy rozvrtejte i ty zbylé 3 dny ! :-)

7 1
možnosti

Zaplacením tří dnů zřejmě nastane konec světa !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS