Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J29i27ř49í 17H19r44b40e39k

21. 8. 2018 19:14

Levice přeci vždycky chtěla "silný stát" a něco takového vyžaduje hodně zaměstnanců. Hodně strávníků znamená menší porce a také bohužel zbude méně na průmysl, který jim na ty platy vydělává.

Ušetřit jednoho úředníka a druhému dát o to větší plat je sice moudré ale v rozporu s rozhazovačnou politikou těchle panáčků;)

0 0
možnosti
ŠZ

Paní exministryně opět ukázala svoji hloupost. Přidávat lidem a tvrdit, že se mi to vrátí na daních je to samé, jako kupovat víc lahváčů a těšit se na zvýšené příjmy z prázdných lahví.

Přidávat státním zaměstnancům bez toho, že bych na to měl je cesta do Řecka. Stát je zadlužený, v době konjunktury hospodaří s deficitem a zvyšuje mandatorní výdaje. A kecat o tom, že to vyprovokuje zvyšování platů i v soukromé sféře - no k tomu mi chybí slušná slova. Uvědomujete si dámo, že aby mohl soukromník někomu zvednout plat, musí mu ten člověk ty prachy nejdřív vydělat? Takže musí víc makat, nebo zvýšit produktivitu a nebo mu to dá zaměstnavatel ze zisku. A nebo - a to nejspíš - zvedne ceny. A kuk! už tu máme inflaci. To opravdu chcete? Vy jste paní exministryně zvyklá akorát čekat s nataženou rukou. Vy žijete z práce jiných. Tragedie je, že si to vůbec neuvědomujete.

1 0
možnosti
LK

L30u71b54o83š 12K94r61i61m43l

21. 8. 2018 17:11

Mohu jen konstatovat, že se autorka jednoznačně zařadila do kategorie "лишний человек" :-(

0 0
možnosti
OP

Co také čekat od sociální demokratky, jejíž strana permanentně rozhazuje peníze po vzoru Řecka s jediným cílem, oslovit slaboduché voliče

0 0
možnosti
PS

P46e72t25r 76S45u71s71k55e

21. 8. 2018 13:44

A co prostě platy uzpůsobit trhu práce? Pokud mám na nějaké pozici problém sehnat zaměstnance, pak asi mzda není adekvátní odvedené práci. Což je klasický příklad zdravotních sester. Respektive kvalitních pedagogů. Stejné asi úplně neplatí pro velkou část státních úředníků. Takže někde mě to přidat donutí, někde ne.

Místo toho nám bude ČSSD předvádět další makroekonomické sci-fi. A ministryně práce a sociálních věcí přijde s geniální myšlenkou, jak do státního rozpočtu přinést více peněz z daní. Prostě přidáme státním zaměstnancům.

Vám prostě už málem došly i peníze těch druhých, kráva skoro chcípla, nedojí a vy zatím rozdáváte další virtuální telata (doprava zdarma, státní byty od developerů atd.). To si fakt myslíte, že lidi jsou úplně tupí?

1 0
možnosti
PB

P93e57t18r 36B57u72r64i14a23n

21. 8. 2018 13:10

Paní Valachová, a jaký plat si zaslouží ti provozovatelé školních bufetů, které jste po levičácku zlikvidovala?

Valachová ale v tomto plně důvěřuje trhu. Nepochybuje o tom, že během nedlouhé doby se objeví řada výrobků, které budou plně odpovídat podmínkám. "Skoro bych se vsadila, že poznámka ,vhodné pro prodej ve školách ́ se stane jistou reklamní značkou i v běžných obchodech,"nechala se slyšet Valachová.

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675542

1 0
možnosti
VT

Bylo by fajn, aby platy "státních" zaměstanců se odvíjely od platů občanů. Neboť úředník pracuje pro občany, tedy vytvoří-li podmínky pro růst platů běžných občanů, pak má teprve "nárok" na růst platu svého... Avšak vím, že jsem optimista, kapři si svůj rybník nevypustí...[>-]

7 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik