Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Že Senát zákon o referendu projít nenechá, o tom nepochybuji. Proč? No to je přece evidentní. I když, o tom si vlastně hlasovat zakážem. Vykašlete se na nějaký zákon o všeobecném referendu, ztráta času, zákon o ničem. Chodit hlasovat o tom, jestli můžou být otevřeny supermarkety o státních svátcích, či jiných podobných "zásadních" věcech. Tak to bych nešel i kdybyste za účast platili tisícovku. A o skutečně zásadních věcech a tím nemyslím daně, rozpočet a pod, bude referendum zakázáno. Když už jste mluvila o západní, či východní variantě referenda, tak o referendum v ukrajinské ani španělské variantě nemám zájem. Opisovat můžete v UK, ale taková varianta je u nás neprůchodná.

0 0
možnosti
JV

J56i50ř93í 27V61o98l82k97a

10. 7. 2018 15:21

Dobrý den, jako ministrině školstství jste dosáhla jeho úplné destrukce. Mám za to, že již nejde ani tak o platy učitelů, jako o to, jak zaplatit "blázny", co mají nervy tu smečku ve třídě vychovávat. Aby se učila. Ochrana dětských práv je ok, ale aby učitel byl poslední pitomec ve škole nikdo neřeší. Za mých studií byl kantor autorita, to jste jim nevrátila, stejně jako Vaši předchůdci. J. A. Komenský se v hrobě otáčí nad tím, co především soc. demokracie vyvedla se školstvím. Rozmydlili jste, co se dalo, kdo to dá dohromady je velmi nejisté, p.nový ministr je výlupek ze stejných soc. demokratů jako Vy.

A referendum? Už dnes je jasné, jak každé dopadne. Málokdo chodí k volbám, tak k referendu už vůbec ne. Referendum jedině tehdy, kdy se jedná o mimořádně závažná rozhodnutí, tedy v rámci EÚ, NATO, státu a pod., jinak je to věc mediální masáže. Co pan president, každý vidí, co chce. Buď je zdravý a nebo nemocný. A hlasování o presidenta je předobrazem výsledků všech zbytečných referend. Ať zastupitelé dělají práci, o kterou se ucházeli v zájmu veřejného zájmu, a nedělají z politiky byznys. Mějte se prima a hodně štěstí v životě. To politické raději už ne. J.V.

0 0
možnosti

Milá Kateřino!

Čeká nás pat? V patu jsme již od voleb! Pod sociální demokracií jste si podřízli větev pod sebou svým antibabišovským populismem a vyhozením Andreje Babiše z vlády. ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL v rámci svých ideologií odmítli vládní odpovědnost a tak svobodný zůstal jen Andrej Babiš se svým ANO v náruči komunistů a okamurovců. Nebezpečná sestava!

Jan Hamáček se rozhodl legitimizovat vládu Andreje Babiše vstupem do vlády, čímž by pozastavil i mstivé, likvidační snahy prezidenta o likvidaci ČSSD. Nepochybuji o tom, že Jan Hamáček je vynikající vyjednávač, ale situace se stále opakovaně komplikuje převážně díky komunistům, kteří stupňují svoje podmínky tolerance. A tak vláda Andreje Babiše stále nemá jistotu, že dostane od sněmovny důvěru. Takže stále ještě může pokračovat patová situace a vyústit do předčasných voleb, ve kterých Andrej Babiš zvítězí větším skóre.

Pro mne jsou sociální demokraté nevolitelní z několika vážných důvodů. Ten nejvážnější je, že dáváte přednost svému sociálnímu až socialistickému inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy. A největší prohřešek udělal váš ministr zdravotnictví Ludvík, když populisticky zrušením poplatků odebral ze zdravotnictví asi pět miliard korun, které šly převážně na platy personálu, a ničím to nenahradil! Za součanou krizi ve zdravotnictví vděčíme sociálním demokratům a komunistům díky jejich falešným ideologiím.

Snaha o referendum nemá nic společného se zastupitelskou demokracií. Naopak, jde o selhání zastupitelské demokracie. A každé referendum je vysoce riskantní. Ukázkou je brexit. Půl na půl a rozhoduje jen pár hlasů, které se rozhodly nikoliv racionálně, ale emocionálně pod masáží nejrůznějších agitátorů, včetně agentů cizích států! V době současné hybridní války je referendum obzvláště riskantní! Máte nás v hrsti, vážení politici!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Očekávala bych od bývalé ministryně reakci na současné dění s vládou nevládou a nástin toho, jak bude její rodná strana postupovat ve frašce, do níž se nechala zatáhnout. Ne teoretizování o referendu.

1 0
možnosti

Jenže to referendum se právě projednává ve sněmovně... :-)

0 0
možnosti
SB

Senát je proti referendu, protože první celospolečenské zadání by bylo: zda zrušit senát ANO - NE. Já bych hlasoval jednoznačně pro zrušení, protože pro 10,5 milionů občanů tady máme silnou PS a ústavní soud.

1 1
možnosti

Pan Burián odmítá zajištění naší svobody a liberální demokracie? Proč? Doufám, že se Vám nestýská po totalitě! :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik