Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na sociálních demokratech (a demokratkách) nejvíce obdivuji jejich schopnost (i když už jsou dávno mimo svoje dobře placené mísy, vály a koryta) neustále o své minulé práci k ničemu donekonečna planě "žvanit".;-O

0 0
možnosti
JV

J76i74ř86í 42V64o62l41k44a

30. 5. 2018 11:32

Je to doopravdy jenom o platech? Mne učili lidé, co sami něco znali, uměli a chtěli předat. Byli to mladí učitelé, o několik let starší, ale chtěli učit. Měli za to vděk, z naší strany obdiv, úctu a respekt. Dneska? Učitel je hromosvod pro rodiče za nevychovaného holomka, učitel nemá autoritu, natož zastání. Školství je řízené až do kravin, co nemají se zdravým rozumem nic společného. Nekompetentní zásahy s příchodem každého nového ministra už volají do nebes, nic, klídek a pohoda. I Vy jste školství uškodila, dneska děti neumí pořádně česky, matematika je problém. To taky kvůli platům učitelům? A to 2měsíce placeného volna je zadarmo? Na vzdělávání? Hahaha. Zeptám se jinak. Co jste Vy sama udělala pro školství? Jsem slušný člověk, tak Vám to nepíši, ale už se raději věnujte tomu, čemu vážně rozumíte.

0 0
možnosti
MS

Snížilo se snížení? A tím se jako chlubíte? !!!!Učitelka MŠ pracující na třeba 80% vychovává děti jen s80% ní zárukou? Utírá jen 80% nudlí a zadečky dětí také jen do 80% ? A co třeba písničky - vypustí se posledních 5 not? Nebo jak to vidíte? Celé to snižování úvazků učitelkám je trapné a nedůstojné .

2 0
možnosti
BK

Platy učitelů ani v době socializmu nebyly zdaleka na průměrném platu. Ale my, starší ročníky jsme měli štěstí - učitele i profesory vystudované za I. republiky. I dnes se najdou výjimky, že jsou učitelé, pro které je zvolené povolání posláním. Je jich pohříchu málo.

3 0
možnosti
JF

Kopance jste českému školství zasadila Vy a bohužel těžké. Čest práci tak jste se soudruzi a soudružky zdravili před 30 lety.

5 1
možnosti
JZ

J66o15s59e25f 13Z13a22j35í87c

29. 5. 2018 11:16

Kateřino, co je to vše platné, když realita roku 2018 je úplně jiná? Byly sníženy úvazky dle oborů - a to velmi citelně. To znamená, že na stejný počet žáků školy obdržely daleko menší peníze a daleko méně normativních zaměstnanců - škrtají se dělené hodiny. Co je to platné, když střední školy místo slíbených 15 % na tarify obdržely pouhá 3 %? !!!

Měla byste více naslouchat lidem ze školy. Nestačí jen do škol jezdit, ale je třeba brát v potaz názory učitelů!

A neměla byste chtít vše řídit. To proti vám poštvalo většinu učitelů.

Nejlepší by asi bylo, kdybyste se školství už nevěnovala. Pardon, ale je to tak.

Mějte krásné dny.

5 0
možnosti
JW

"V listopadu 2017 došlo k 15 procentnímu růstu platů učitelů." To je nepřesné, došlo ke zvýšení tarifních platů o 15 %, to znamená asi zvýšení platů o 12,7 %. Kraje pak snížily rozpočty, takže reálně jde o zvýšení platů v tomto roce o cca 11 %. Meziroční růst mezd v ČR byl cca 7 %, učitelských platů byl o fous menší, čili zvýšení na slibovaných 130 % se ani konat nemůže. Za vlády ČSSD navíc poklesl podíl HDP na vzdělávání z 4,3 % na pouhých 3,7 %, průměr v EU je 5 %. Nemáte se čím chlubit.

7 0
možnosti
Foto

Vážená paní. Opravdu jste přesvědčena, že zvýšením platu učitelů se zkvalitní í jejich práce?

9 4
možnosti
PK
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik