Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Mám takový pocit, že paní exministrině školství se domnívá, že "úspěchy" jejího rezortu, školkama počínaje a inkluzí konče, si také přivlastnil Babiš.

0 0
možnosti
Foto

Je zvlastni, ze byvala ministrine Valachova, zvolena za CSSD, neni schopna ve svem vlastnim blogu reagovat na prispevky.

1 0
možnosti
RP

Je to jenom neomarxistická snaha co nejdříve děti indokrinovat blbostma typu miltikulti apod. Lidi jako Vy by měli mít zakázá veřejný projev, natož vykonávat fci ministra. Sloužíte zlu.

2 0
možnosti
JK

Pokud vychováváte robota, pak proč ne? Čím více dětí odloučených nejenom od matek, tím více neempaticky smýšlejících jedinců a hlavně bezcitných. Zajímalo by mne, jestli se snažíte tímto pomáhat lidem k jejich osobnímu rozvoji, nebo skutečně jenom ekonomice, bezmyšlenkovitými, lidskými zdroji. To je pořád, já mám právo, ale naše práva jsou v niveč. A co když na to nebudu mít peníze, i přesto, že budu muset pracovat tak, že se o své dítě nebudu mít čas postarat? Absurditu kterou zde řešíte máte posvěcenou kým? Matkami, které touží po kariéře? jděte s tím někam, takové totiž jaksi zapomněly být matkami a jejich děti, jim to časem připomenou a bylo to tak vždy. Ta Vaše povrchnost je opravdu tristní.

5 0
možnosti
LM

L23e87n77k29a 97M49e24y

12. 2. 2018 11:04

Můj syn byl jednoroční, když jsme se rozhodli ho dávat do jeslí. Vše fungovalo velmi dobře. Když ve třech letech přešel do mateřské školky, byl mnohem samostatnější než ostatní děti, uměl lépe mluvit a komunikace s učitelkou a ostatními dětmi byla výborná.

Protože můžu porovnávat jesle s mateřskou školkou, musím upřímně přiznat, že ve dvou letech by přechod do školky byl pro mého syna náročný. Mateřská školka má větší nároky, je tam větší tempo. Myslím, že pro dvouleté dítě je takové tempo docela stresující a částečně i frustrující, protože se nikdy nemůže vyrovnat starším dětem.

Mnohem více bych uvítala, kdyby opět plošně fungovaly jesle, které by přijímaly děti do 3.let. Už proto, že je jednodušší zajistit dobrou péči pro stejně staré děti, než když jsou mezi dětmi větší věkové rozdíly.

3 0
možnosti
Foto

Já bych uvítal, kdyby se stát přestal. Pokud by lidé opravdu stáli o školky a jesle, museli by si je zaplatit a nebo si navzájem pomáhat skrz nějaké spolky.

4 0
možnosti
Foto

Chápu, že Vám to narušuje Vaše byznys plány - koneckonců - spousta těch návrhů je jenom Váš zajišťovací kšeft, až byste byla řádně opustila křešlo ministryně školství.

O ničem jiném Váš postoj totiž není.

A ve zbytku mažete psychologií kolem úst všem, kdo jsou ochotni Vám na to skočit.

Taková je celá pravda v té Vaší "diskusi a nenávisti".

1 1
možnosti
Foto

Znám pár vychovatelek z mateřských škol. Když mě ukázaly administrativu, co musí zpracovávat za elaboráty, nestačil jsem se divit. Kam se hrabe příprava na politické školení mužstva na vojně za komančů. To je jedna věc. Druhou věcí je ono pověstné právo na něco, co se pak musí druhým ukrást, aby se mohlo zabezpečit. Na tohle totiž soudružky a soudruzi v parlamentu často zapomínají, nebo je to nezajímá, i když tímto způsobem jsou financované i jejich platy.

3 0
možnosti
DB

Přesto si říkám, proč se vlastně tolik divíme tomu, že porodnost v naší zemi je hluboko pod prostou reprodukcí, když takovýto názor nejen není důvodem odsouzení, ale ještě získá spoustu „lajků“ těch, kdo se stydí to napsat přímo, ale tak trochu poťouchle to „poloanonymně“ podpoří?

Zdroj: https://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648970

S tou relativně nízkou porodností se to má naprosto jinak. Jde o to, že rodiče svou rodičovskou investici raději dávají do jednoho potomka než do 13 potomků jako v dobách Metternicha. To má své přesně evoluční zákonitosti ,které sice může znát ekonom obeznámený s evolucí ale nebude tomu rozumět právník neobeznámený s evolucí.

Co se týká primitivního zhrubnutí jisté části české populace je to pravděpodobně fakt, který se jen ventiluje v zdánlivě anonymním internetu snadněji než v hospodě.....v té hospod hrozí nakládačka....

Jeden ekonom se vyjádřil faktu, že děti z karlovarska a ústecka podávají horší výkony ve škole. není divu. Jsou to povětšinou děti těch, kdo byli horníci, kteří za komunistů dostávali spousty peněz a jejichž vzdělání bylo minimalistické až naprosto zanedbatelné, děti či vnuci těchto lidí, se prostě se školou tak moc nekamarádí. A to i proto, že jejich systém vnímání hodnot je založen na platu. Vysoký plat rovná se vysoká společenská důležitost..........a naši učitelé mají nízké platy tedy jsou v očích těchto lidiček společensky nepotřební či jen málo potřební a tak se jim může kdykoliv nadávat a tak podobně a učit se vlastně nemá smysl........i tuto deviaci zapřičinil pan Klaus starší, když nikdy nebyl ochoten dát do školství více financí a raději opěvoval nákup licencí...

Něco jiného je s menšinami, které nerespektují normální společenský vývoj a to jak u nás tak kdekoliv jinde.....jsou města v USA, kde již populace afroameričanů a hispánců překročila počet kavkazské lidské rasy....V Londýně je starostou muslimán a podle toho to tam i vypadá..a angličtinu v Londýne jen tak neuslyšíte.

je tu málo místa.

1 0
možnosti
Foto

Proč by se lidé zabezpečovali na stáří skrze své potomky, když se o ně postará stát. ;-D

1 0
možnosti

J74a40k85u12b 69Š97o15l22c

12. 2. 2018 10:53

Paní Kratochvílová, jejíž jedinou kvalifikací na náměstkyni asi bylo, že je vaší kamarádkou, je stále ještě ve vazbě?

0 0
možnosti
Foto

Úplně nejlepší by bylo, kdyby se rodičům do výchovy dětí nikdo násilím nemontoval. Ať si dají dítě kam chtějí. Do školky, do školy nebo ať ho učí doma, oni vědí nejlépe co chtějí. Nějaká paní Valachová, která vždy žila pouze z daní jiných lidí a neví jak se vydělávají peníze, jim do toho nemá mluvit.

2 0
možnosti
Foto

S tím bych tak zcela nesouhlasil, protože pak by klidně bylo možné, aby někdo cpal sotva roční dítě, co právě udělalo první krůčky do mateřské školy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik