Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lupič brečí, že dostal málo z naloupených peněz. Tyhle grotesky miluju. ;-D

3 0
možnosti
JD

J30i50r33i 74D78v35o69r49a57k

28. 9. 2017 13:05

Posledni dobou je to velike tema... penize, penize a "ministr nedal..." Pokud bude nekdo schopny, tak si poradi i s timto rozpoctem Ja jsem zvedavy, kdyz dostavalo skolstvi posledni dobou na platy tolik pridano, ze se to promitne i vysledky a nejen dalsimi protesty na motto: Pridejte, jsme preci vysokoskolaci...[>-]!!

1 0
možnosti
ZK

Paní Valachová, výborně to říkáte. "Já zařídila větší balík do školství, že to je jen balíček na zalátání děr, není moje vina, to oni." To je socdemácká rétorická strategie kterou používá i premiér Sobotka - "zatlačím na operátory, naši občané si zaslouží levné volání. Zatlačím na Makrona aby zvednul v Česku platy, zatlačím na příslušné ministry, ať sníží cenu másla a když to nevyjde, a ono to nevyjde, vina je samozřejmě jinde.

Zmiňujete, že jste systémové změny nemohla uskutečnit, protože bylo málo peněz. Prachy, prachy, prachy. Ty musí někdo vydělat a ministerstva je pak hospodárně investovat. Vy jste neuhlídala ani ty, na kterých jste seděla. To Vám nevyčítám, stát se může leccos, každý se pro každou práci nehodí. Jen mě překvapuje vaše, teď váhám, ale jo, odvaha, žádat veřejnost o důvěru. Já čekal, že se půjdete někam schovat.

8 0
možnosti

Sympatická autorko,

je to marnost, když se cpou peníze do archaického školského systému. Je to obdobné, jako by jste lepila díry v ztrouchnivělé kocábce. Školství je stejně, jako zdravotnictví pouze velká díra na peníze.

Předvolební výkřiky politiků o tom, školství a vzdělanost na prvním místě, je pouze hádka o peníze, kolik se do toho školství nasype a o kolik se zvýší platy.

Daleko vyšší platy se zásadním snížením státních výdajů na školství může přinést pouze zásadní přestavba a modernizace školství a jeho zpřístupnění všem občanům v každém věku.

Napsal jsem k tomu několik článků a naposledy jsem o školství napsal něco ve článku " Revoluce mladých".

Přečtěte si ho a možná vám nastíní i jiný pohled.

4 0
možnosti
Foto

vzdělaní samostatně myslící jedinci jsou pro vládu nepohodlní-lepší je poslušné stádo-církevní restituce jsou prioritou protože právě církev lidi formuje jak je potřeba

2 0
možnosti

Liberálům chybí ideologický cíl pro lidi

a tak se ho snaží nahradit církevním Božský rájem na světě.R^

0 0
možnosti
VH

No jo. Vysoké školy mohly dostat víc. Kdyby vláda, jejíž jste byla členkou, nezvyšovala nesvědomitě počty státních úředníků. Kdyby tato vláda nerozhazovala populisticky nesmyslným zvyšováním platů. Kdyby se neřídila základní myšlenkou vrchního poradce, pana Zdroje_Jsou. Jsou - ovšem omezené. Když učitelům celých 15 % (nemluvte o současné výši, ale o možnostech rozpočtu), tak VŠ jen 3 mld. (a to jen díky hraničnímu odhadu růstu ekonomiky v příštím roce). Když celých 10 % všem úředníkům, tak nemáme na školství, to dá rozum. (Ono je dobré úředníkům přidat - automaticky se zvyšují příjmy členů vlády a poslanců.)

Ono není ani na jiné, neméně důležité věci, zejména pak na infrastrukturu (což ovšem souvisí s neschopností liniové stavby připravit - totální propadák ministrů ANO).

4 0
možnosti

Základní škola a státní střední vzdělání za "peníze nás všech", další vzdělání ať si platí ti, kteří na to mají - intelektem, schopnostmi ... to ostatní se dá vždycky pořídit (třeba i na dluh).

5 0
možnosti
JH

Jak už tady bylo několikrát napsáno - Sociální demokrati jsou mistři světa v populismu - v rozdávání z cizího:-)

7 0
možnosti
Foto

Já myslím, že tři miliardy jsou málo. I Vámi navrhovaných 4,5 miliardy jsou málo. Já myslím že Vaše strana by tam nejradši napumpovala těch miliard 10. Ale může už nám všem aspoň jednou Vaše strana sdělit, kde na to bude brát?

7 0
možnosti
FS

Pokud cpeme peníze do Vysokých škol, tak ať je zaručena jejich návratnost pro Česko. Za naše peníze vychováváme budoucí praconíky pro cizinu.

3 2
možnosti
Foto

To je komunistické uvažování. Pracující lid ti zaplatil vzdělávání, tak ty mu to teď musíš vrátit. To, že naši odborníci odchází do zahraničí, není dáno nějakými zákony, ale hospodářskými poměry. Ale ono to už až tak úplně neplatí. Kdybychom měli přijmout Vaši logiku, tak bychom měli okamžitě odtud vypakovat třeba všechny vzdělané ukrajinské sestry a doktory. A jak bysme dopadli? Takže to co píšete, je nesmysl, který patřil do minulého století.

2 3
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik