Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Parazité si musí dobře vychovat své hostitele, proto ty školky.

3 0
možnosti

Deti...a proto se je za kazdou cenu snazite odtrhnout od rodicu a narvat do skolek

6 0
možnosti

P94e95t31r 92B35u16r25i95a19n

20. 9. 2017 13:15

Táta odjíždí do práce v pět ráno. Máma vstává s ním, vzbudí násilně malé mimino, oblíkne ho, sebere pětiletého synka a s kočárkem a dítětem jede autobusem přes půl městečka aby mohla umístit předškoláka do školky. Přijede domů, začne vařit, uklízet, naplní pračku a kouká, že je už půl dvanácté. Oblíkne zas mimino a celý proces opakuje. Místo toho, aby si s dětmi doma hrála a kreslila, jezdí jak nána sem a tam, jinak ji hrozí pokuta. A to všechno jen proto, že hrstka rodičů není schopna své děti naučit základním dovednostem adepta 1. třídy ZŠ. Ta hrstka rodičů beztak sedí doma a děti nikam nevozí. Pokuty a postihy jim totiž není z čeho ztrhávat. Ze sociálních dávek určených na výchovu vlastních dětí to totiž nelze!

Výborný buzerační paskvil pro ty, kteří si řádně plní své povinnosti. Už zase.

A vy to tady vydáváte za skvělý nápad výchovy našich dětí. Proboha, koho tím chcete vychovávat? Těm, kteří by se svým dětem chtěli věnovat, to znemožníte a s těmi, co na to kašlou, to nepohne!!!

8 0
možnosti
Foto

Ukázat na předškolní vzdělávání jako na jedno z nejdůležitějších v životě dítěte je pro mě vítězstvím zdravého rozumu.

Zdroj: http://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=624618

Povinné předškolní vzdělávání je hloupost. Ty děti, které by to potřebovaly, stejně školku navštěvovat nebudou a pro ty ostatní je to zbytečné krácení dětství.

Proč se to zavedlo, ví všichni, jenom se to nahlas neříká, bylo by to "nekorektní" . A, že to nepřinese žádný praktický efekt, to také všichni ví.

Ale politici se budou bušit v prsa, jakou úžasnou věc zavedli.

8 0
možnosti
Foto

J43a21n76a 27M20a52j58o61v85á

20. 9. 2017 12:36

Ty vaše předvolební články...

Dovolím si podotknout, že nedostatek míst ve školkách (ten plošný) byl krátký a daný nikoliv nezodpovědným rušením míst v 90. letech, ale špatným plánováním, které nezohlednilo porodnost a vývoj populační křivky.

A potěšilo mne rovněž tvrzení o tom, jak teď školek přibývá a jak se stát snaží. Ne, že by to pravda nebyla tak úplně. Ale zase je tak roztomile pootočená. Školky vznikají. Ale pouze tam, kde prokazatelně přibývá obyvatel, tedy typicky v suburbanizovaných územích, prstencích satelitů kolem velkých měst, kde prostě "nic není". Jinde stát školky nevidí. A tak v malých obcích pro změnu živoří nebo zanikají, tedy tam mladí lidé nezůstávají, když tam není ani ta školka...a venkov se vylidňuje.

1 0
možnosti

Hmmm.

A teď mně řekněte, kdy volba být doma s dětmi neznamenala být chudý? Přesto moje máma byla doma (a považovala to za samozřejmost) až do doby, než nejmladší brácha absolvoval první třídu. Táta (obyčejný šofér) považoval za samozřejmé, že obětuje ějaký přesčas, abychom (pětičlenná rodiny) alespoň nějak vyžili. A šlo to. (Myslíte, že v 50. letech byly mzdy mimořádně vysoké??)

Situace se opakovala v mé rodině (rovněž pětičlenné). Holt jsem někdy slyšel: "Ale tamta či támhleta mají to a to a my ne". Jenže to vychovávalo nás i holky.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS