Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M90i31c86h91a80l 56H85a69u24f

14. 9. 2017 10:14

No, paní Valachová, myslím, že Vám to bylo sděleno zde v diskuzi jasně a slušně. Když pomineme právní stav věci a názvosloví, tak v praxi jste prodloužila povinnou školní docházku o rok. To je faktický stav celé věci a Vaše vysvětlování na tom vůbec nic nemění.

Z inkluze není národ také nadšen, jak jistě víte a z Vašeho pokusu rozhodovat o stravování našich dětí také ne.

Jestli Vás mohu pořádat, alespoň nám nespokojeným rodičům nelžete a nedělejte z nás hlupáky, šlo by to ?

0 0
možnosti
Foto

staci jenom par slov. Pani byvala ministryne vy lzete jako kdyz tiskne. Mam dite v predskolce a nastesti mame rozumne vedeni takze to nehroti tak jako v jinych skolkach.

Nicmene zakon 178/2016Sb §34a mluvi jasne, je to povinnost rodice dat dite do skolky pripadne pozadat o individualni studijni plan.

Vase prohlaseni, ze se nejedna o skolni dochazku je take uplne mimo, protoze provadecim predpisem bylo urceno ze dite musi chodit do skolky 5 dni v tydnu na 4 hodiny. V pripade ze dite nechodi ma skolka oznamovaci povinnost na OSPOD.

Uz dlouho jsem nezazil ve skolce v tride starsich deti hystericke sceny tech deti, ktere rodice museli prihlasit do povinne predskolni dochazky. Prijde mi to cele zvrhle a pokud ma stat problem s 10% z toho tak 8% jsou deti z vyloucenych lokalit tak urcite niceho nedosahne zavedenim jednotne povinnosti pro vsechny. Stejne jim do skolky tech 8% chodit nebude a pokud ano tak brzy budou celou skolku terorizovat.

1 0
možnosti
JK

Pokud tedy 90% dětí chodilo do MŠ, pak nechápu, proč teď musí povinně všichni. A navíc s takovými nesmyslnými pravidly. Bohužel je už léta zvykem, že na MŠMT vedou diletanti, jejichž jediná kvalifikace je to, že kdysi do školy chodili. Školství, zdravotnictví a spravedlnost jsou ministerstva, která by měl vést člověk, co o tom aspoň něco málo ví.

1 0
možnosti
OU
TT

Úplně zbytečný článek, stejně jako úplně zbytečné vokecávání úplně zbytečné povinnosti pro všechny občany ČR. Všichni ví, proč tato povinnost, která některým spořádaným občanům nevyhovuje a je všeobecně útokem proti svobodě, proč tato povinnost byla zavedena. Kdybyste nebyla ve své politické korektnosti pokrytecká až za obzor, museli by na rok do školky posílat svoje ratolesti cikáni, tečka.

A vy byste byla jednou z nejoblíbenějších političek a mířila strmě nahoru.

5 0
možnosti
Foto

Obávám se, že tak vznešené ideje a myšlenky nedokážu selským rozumem pochopit. A nebo, že by císař byl nahý a celé to je jen do nebe volající nesmysl, šikana a zbytečné zasahování státu do života občanů??? :-P

2 0
možnosti
MN

Paní exministryně, já vnímám jedinou povinou čertovinu - jít k volbám a vhodit do urny lístek té strany, která s tou Vaší šílenou nikdy do koalice nepůjde! Rv Těch sociálních experimentů, co má ČSSD za ty 4 roky na svědomí bylo přespříliš. .

9 0
možnosti
JP

J11a68n 89P12a73v73l89í70k

13. 9. 2017 22:16

Když už tady moudré hlavy vytváří novopatvary typu předškola, stálo by za to se zamyslet, zda by nebyl vhodný také protiklad k tomu bohulibému slůvku, a sice zaškola. Zaškola by rovněž nebyla povinnou záškoláckou aktivitou, ale pouze dobrovolnou. Rodiče by ovšem měli povinnost příslušné spádové školce jednou za měsíc dodat harmonogram záškoláckých záměrů, které by školka měla tak možnost příslušným způsobem usměrnit.

2 0
možnosti
KT

a v tom to právě je. zelený strom života přinesl do života ředitelek neskutečné papírování, které je odvádí od práce s dětmi a hlavně na jejich nevinné hlavy se sneslo veškeré pobouření rodičů, kteří jsou zbytečně obtěžováni úkony, které vypapírování celé záležitosti s sebou nese. především ale školky musely držet místa pro papírové pětileté a odmítat rodiče, kteří školku chtějí a potřebují. o péči o dvouleťáky raději nemluvím - nejsou kapacity. proč stát neudělá vstřícné kroky k miniškolkám, kde lze zařídit chůvu na tři maláčky? zkrátka, celá ta věc nepřinesla nikomu nic dobrého. i nepřizpůsobiví reagovali předvídatelně, ignorují ji. jen ta úředničina zůstala.

3 0
možnosti
Foto

Vážená paní ministryně. (Naštěstí bývalá). Víte proč bych se nikdy neodvážil někomu operovat slepé střevo? Protože na to nemám vzdělání a neumím to. Vy jste proti vůli většiny pedagogů (kteří ví o čem mluví) a rodičů (Kteří jediní mají právo zasahovat do výchovy svých dětí) prosadila dvě věci - inkluzi a povinnou mateřskou školku... Kvalitě školního ani předškolního vzdělávání dětí to uškodilo a není to jen můj názor ale názor většiny lidí kterých se to týká... Po Vašem "vládnutí" v našem školství tyto dva nesmysly zůstanou... A jestli to jako právník dokážete okecat není vážně vůbec podstatné...

16 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 29,49
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik