Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta změna "náhody" na ukotvení v zákoně dává školkám povinnost takové děti přijímat.

A protože jednak se školkami spolupracuji a druhak jsem vychovala dvě děti vím, že mezi dvouletým a čtyřletým dítětem jsou nebetyčné rozdíly v motorice, sebeobsluze....A do toho třídy se třiceti dětmi.

Nezlobte se paní Valachová, ale tyhle zákony vymýšlejí a schvalují lidé, kteří o praxi nemají ani páru.

Když už jste chtěli vyjít vstříc zaměstnaným matkám, měli jste se vrátit k praxi jeslí.

1 0
možnosti
PS

Myšlenka si vždy utržila ostudu, když se uchýlila od záměru. A jaký je, paní autorko, záměr nového předpisu? Přibližujeme se jím s tomuto tvrzení(?):

"Mužje sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, kteréstavbu spojují" » Arabské přísloví.

0 0
možnosti
KT

nesouhlasím s tvrzením, že by pobyt v dobrém zařízení byl dvouletým dětem na škodu. naopak. vedla jsem miniškolku, kde byly i mladší děti, většina z nich jen na dopoledne a většina ne na celý týden. velmi jim pomohl příklad starších dětí a kolektivu obecně. lépe se rozvíjely motoricky i sociálně, měly lepší slovní zásobu. a naučily se, že máma sice chvíli nebude, ale přijde a bude se na ně těšit. ale předpokládá to tak 4 takto staré děti na jednu chůvu, protože hygiena a spaní se řeší trochu jinak, než ve standardní školce a řadu z dětí bylo třeba ze začátku přikrmovat a v klidu zvykat na režim. to pro státem zřizované školky není finančně ani prostorově dosažitelné. kdo promyslel prováděcí předpisy a kde se vezmou peníze na zajištění takového projektu? už povinné přijetí pětiletých rozhodilo fungování školek. ředitelky musí držet místo potenciálním zájemcům a odmítat tříleťáky, kteří mají ve školce sourozence a jejichž rodiče by školku potřebovali. řada pětiletých dětí bude chodit do školky, protože musí - 2x měsíčně, zbytek "promarodí". a to nemluvím o dětech z nepřizpůsobivých rodin, které jsou postrachem rodičů i učitelek. ti budou problematičtí, ať budou chodit, nebo ne - krádeže, šikana, problém s autoritou. mysleli jste s tvůrci zákona na to, jak podobné problémy řešit? dobrý kantor, který dnes učí ve školce, za tu žebračenku, je svatý. ale i svatým nevydrží vnitřní síly donekonečna. takže výsledek bude horší školství, protože do něj budou chodit lidi bez zájmu o obor, kteří budou chtít pracovní dobu jen přežít a nenadřít se.

3 0
možnosti
PB

Jasně vy nenařizujete školku dvouletým dětem, ale pětiletým ano.

To je dobře, že jste z té vlády byla vyhozena a doufejme, že se už nikdy nevrátíte.

A mimochodem ty vaše tanečky v době odcházení z ministerstva byly pěkně trapný.

Sbohem.

7 0
možnosti
VB

KateřinaValachová si zasloužila vyhazov z vlády již dávno, protože dělala pravýopak toho, co české školství potřebuje. Neudržitelně navýšila jeho budoucí nárokyvůči státnímu rozpočtu, učitelům přidala papírování a založila na sníženíúrovně základních škol „inkluzováním“ dětí, jejichž rodiče místo výchovy shání prosvé potomky „papír na hlavu“.

Nechci platit zbytečné asistenty pro nevychované děti. Nechci, aby moje děti vinou inkluzování mělo ještě horší vzdělání než dnes. Nechci, aby moje děti byly ohrožovány agresory, kteří jsou omlouváni „papírem na hlavu“.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=502753

Výroky "chci mít dítě, ale zároveň se realizovat mimo rodinu" jenom maskuje postoj, že dítě je na obtíž. Je to úplně stejné (jenom se tomu dává jakoby vyšší mravní náboj) jako říci, že chci mít dítě, ale chci zároveň chodit do hospody. A státe zařiď!

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501658

11 1
možnosti
PK

Naprostý souhlas s Vašim textem, lépe bych to rozhodně nenapsal, po takovýchto politicích zůstává jen smutné dědictví. Inkluze je děsivý akt. Problém je, že tato paní nemá žádnou schopnost sebereflexe a navíc se cítí po svém odstoupení jako bájný rek.

3 0
možnosti
DB

Já se musím jen opakovat...chtělo to, lidem tato fakta říci mnohem dříve a nedovolit tak pokoutným žurnalistům vytvářet protivládní nálady a vše prezentovat jako chybu.....

Kdyby lidé věděli, jak byl tento zákon myšlen, určitě by nepsali petice. Píší je jen z nevědomosti, o které jsem právě něco napsal do diskuze blogu Jiřího Turnera....

Zákony se lidem musí vysvětlit hned a nejlépe v TV pokud česká TV nerflektuje, je nutné si udělat vlastní kanál na youtube a tam vše v klidu vysvětlit....a ještě je nutné lidem říkat, kde ten kanál na youtube najdou a jak...a je nutné to mít na stránkách ministerstva......tak aby se lidé mohli informovat...a zákony musí být vysvětlené LIDŠTINOU a ne právničtinou, tomu pak skoro nikdo nerozumí a nejméně pak právníci.......

Chce to mluvčího ministerstva, který skutečně něco dělá....tedy vše prezentuje, vysvětluje a to dříve než vůbec nějaké pomluvy a kontra-petice vůbec vzniknou....sebere se tím vítr plachet, těm kritikům, a ušetří spousta času tím, že nebude nutné sepisovat petice...............

0 2
možnosti
RC

Na druhou stranu - kazdy ma moznost si zakon precist. A ucitele jsou VS vzdelani lide, ti by cist meli umet, ne? Nebo jim musi vsechno nekdo prezvykat? I ten nejvetsi hlupak z toho, co bylo v mediich prece musel pochopit, ze skolka pro dvoulete deti povinna neni, pro posledni rok pred skolkou je (s moznosti domaciho vzdelavani a prezkouseni ve skolce). Bylo prece srozumitelne receno, ze povinnost vytvorit dostatek mist pro dvoulete deti se tyka obci a neznamena to, ze by ty deti tam musely byt. Vzdyt i bojovnici proti skolce od dvou let (mimojine i prezident) rikali, ze je to nesmysl, protoze nikdo nevi, kolik tech deti bude, kdyz se jeste nenarodily. To, ze stejny argument by slo pouzit pro trilete, ctyrlete, atd. si nejak neuvedomuji.

0 0
možnosti
JH

Rád plavu proti proudu a asi i proto napíšu, že si vašich stanovisek vážím. Nemusím s vámi vždy souhlasit, ale vnímám vás jako rovnou političku.R^

1 1
možnosti
PS

Taky si vážíte paní autorky za to, že podle ní je petice "mimo mísu"? Tedy nikdo nesmí mít jiný názor, třeba i na závadný návrh zákona? Jak taková osoba může sloužit a naslouchat přitom lidem? Vlastně nemůže, již neslouží a nastoupit by měla nová generace, smýšlející jinak, líp...R^

1 0
možnosti
ZH

Našemu školství by nevíce prospělo zrušení ministerstva školství.

4 0
možnosti
Foto

Bohužel autorka v době ministrování nezrušila žádný úřad , nezmenšila ministerstvo, nezrušila zbytečné směrnice a zákony ani ne zkrátila povinnou školní docházku.

3 0
možnosti
LV

Vaše čeština svědčí o tom, že zkracovat školní docházku rozhodně účelné není.

3 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik