Diskuse

O smrti byrokracie nestačí jenom snít

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je apríl! Paní ministryně dokonale vystihla přesný opak toho, co dělá.

0 0
možnosti

Je apríl! Paní ministryně dokonale vystihla přesný opak toho, co dělá.

0 0
možnosti
Foto

Děláte si legraci? Celý nový kariérní řád je tak křiklavý případ zbytečné školní byrokracie, až to bouchá vratama do školy. Další příklad: státní přijímačky. To, co byla na některých středních školách hotové za hodinu, znamená teď pro žáky a jejich rodiče celé stresující odpoledne - a papírů kolem toho je jako na generálním štábu. A mohl bych pokračovat. Celý ten text je úplným opakem toho, co se reálně děje. Rv

0 0
možnosti

Když nastoupila do školství, téměř nikdo ji neznal. A ona nevěděla nic o školství a pedagogice. A teď když odejde budou ji znát ( a to jí stojí za to !), ona však bude mít ve školství nadále guláš.

1 0
možnosti
Foto

Nejúžasnější je výmysl ČŠI ,kdy musí kantor uvádět, co všechno udělal,aby žák nepropadnul, tohle je na metal ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

... a šablony, jak byly školám předhozeny, jsou zářným příkladem podpory BEZ byrokracie ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ano velký souhlas s neskutečným nesmyslem ;-D

0 0
možnosti

Od minulého roku se neustále přidávají další a další nové výkazy, co se musí vyplňovat. Počet pracovníků u nás "dole" je ale stále stejný. A to nemluvím o termínech. Aby vy nahoře jste na ty blbosti měli dost času, tak po nás dole chcete nehorázné termíny odevzdání. Mluvíte o snížení byrokracie a podpoře provozních zaměstnanců a ve skutečnosti je to přesně naopak.

0 0
možnosti

Paní ministryně, nemusíte nic vymýšlet, stačí, když někde vyhledáte bývalého ředitele ZŠ, který za komančů řediteloval a on vám poradí jak to fungovalo za něj.

Jestli tady bylo něco na úrovni za komunistů, tak to byl školský systém, který jste svými neustálými reformami zmršili takovým způsobem, že ze středních škol nám vycházejí většinou studenti, kteří svými znalostmi jsou na úrovni žáků základní školy.

O úrovni vysokých škol ....................raději se nezmiňovat.

0 0
možnosti

Nějak se v tom, paní ministryně, plácáte. Píšete o jakési potřebnosti byrokracie a jakémsi vašem pochopení pro ředitele jim usnadnit život. Napsala jste tedy, že školství vůbec nerozumíte a nechápete jeho smysl. K tomu jste prosadila inkluzi bez jakékoli znalosti vnitřních souvislostí, pouze jste splnila příkazy z Bruselu. Takže ten váš výčet vašich "úspěchů" je převelice tristní, protože platové podmínky ve školství by na vašem místě muselo řešit i tele.Rv

0 0
možnosti
Foto

Hora papírů se zlikviduje vyšším platem? Takže se ty zbytečné papíry přece jenom vyplní, že? Jako rodič jsem byl na prvním stupni nadšený, že se musí vyplnit každý rok znovu a znovu jména rodičů, datum narození, rodná čísla, bydliště, ...... a to v několika formulářích a to ručně, takže jestli to někdo potřeboval dál zpracovat, tak to zase přepisoval do počítače. Na otázku, jestli je to nutné vypisovat jsem byl odpálkován, že se to musí. A kolik to má vlastně ministerstvo školství zaměstnanců a kolik studentů připadá na jednoho pracovníka ve školství asi určitě víte. Chtělo by to nalézt tvůrce těch formulářů a pokud ty formuláře jsou jen pro další formuláře, tak ty pracovníky uvolnit z pracovního procesu.

0 0
možnosti