Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V48í53t 31J27ů76z18a

14. 3. 2017 14:41

Paní ministryně se ohání masarykovskou tradicí sekulárního školství.... ale razí tradici komunistickou. Za první republiky přes protektorát až po tvrdý nástup komunistické diktatury byla výuka náboženství ve školách obecních, měšťanských i středních normální a běžnou součástí výuky. Ale je pravda, že v dnešní době potřebujeme mnohem více dobrých církevních škol, protože těm sekulárním za současné společenské situace nezbývá, než si hrát na filosoficky, nábožensky a mravně neutrální (což je samozřejmě nesmysl, podle nějak se škola samozřejmě nakonec projevuje a podle něčeho se nějak řídí ... většinou je to v naší vlasti asi socialistické bezbožectví, někde více či méně šmrncnuté sexuálními a genderovými zvrácenostmi).

0 0
možnosti

To snad ani nejste vy, paní ministrová, kdo vám to píše?? Takhle se snažit zalíbit místním xenofobům je bezprecedentní ústup. Zklamání větší než malé.

0 4
možnosti

RvRv Které pak ministrové to píšete, pane Hornere? Musíte alespoň zmínit obor; jako třeba kuchařka nebo krejčová atd.

m.j. Vaše zklamání má nulovou hodnotu.

2 0
možnosti

Za popis šátků na školách R^R^, ale ostražitosti není nikdy dost, pokud jde o muslimy. Budou to zkoušet pořád a nejlepší "materiál" je ve školách a věznicích.

V tomto směru je velkým vykřičníkem projekt "Islám očima českých školáků", na který ministerstvo nejprve dalo záruku a pak, po oprávněných protestech ji vzalo zpět. Ale stále se k němu může kterákoli škola přihlásit a to není dobré. Je to paskvil, který lakuje islám na růžovo a nezobrazuje všechny aspekty islámské ideologie; tedy je to polopravda a ta je nebezpečnější než jasná lež. Tady Vaše vyjádření, paní Valachová, postrádám.

2 0
možnosti

Přesto všechno si myslím, že s ohledem na stále postupující morální devastaci českého (a nejen) národa by naší společnosti prospělo, aby se děti ve škole mohly seznamovat s křesťanskými kořeny naší civilizace, např. výukou předmětu Biblický dějepis či tak nějak podobně.

0 0
možnosti

Karma.Propagace jakéhokoliv náboženství do státní školy nepatří,pokud ho chce někdo praktikovat má k tomu spousta možností doma a především v kostele,synagoze nebo v mešitě.Ovšem jen to nepřehánět,pokud vezmu zdejší blog,lze tady narazit na dost křestanských fanatiku a mnoho lidí si ani neuvědomuje,že fanatismus není jen v islámu,ale i v jakékoliv jiné ideologii...,

2 0
možnosti

Určitě můžu s vámi souhlasit v tom, že nic se nemá přehánět. Ale tak nějak z křesťanských fanatiků bych obavy neměla. Jistě, stát se může cokoliv, ale pravděpodobnost nějakého extrémního projevu křesťanství je menší než malá. Zkuste si však přečíst diskusi u předchozího blogu paní ministryně, a příspěvky jednoho muslimského diskutujícího. A to ani - snad - není extrémista. Když se mně pokusil osočit, když nepochopil ironii, udělal ze mně - určitě jste 8-o - členku protiislámské skupiny, vypisoval verše z koránu, ze kterých se mi zvedal tlak, tak tady bych už určité obavy měla. Nakonec jsem byla nucena diskusi ukončit, protože jsem už neshledávala rozdíl mezi protiislámským extrémistou a muslimským fanatikem. Jsou to jen dva protilehlé konce jednoho problému.

0 0
možnosti

motivovaným, motivovaným požadavkům, nikoli motivovaných požadavkům! U sta hromů! Jinak karma.

0 0
možnosti

I zde ale místo plemenných výkřiků bude lépe obrátit se k soudním autoritám

Zdroj: http://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=590462

Je to legrace, jak jedno písmeno dokáže změnit význam.

Plemenný může být například býk nebo kanec. Výkřik je spíš plamenný.

0 0
možnosti

To je překlep. Jestli tam, ovšem, neměly být výstřiky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik