Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Tak dle paní ministryně je islámský kazatel v libovolné školce školce/škole naprosto v pořádku v souladu s přáním MŠ, křesťanský kněz je přijatelný jen na církví spravovaných školách, kdo chce vidět rabína nechť jde do synagogy?

20 0
možnosti
PT

Na co nás chystáte paní Valachová ?

15 0
možnosti
TT

Multikulturní integraci a intrasociální inkluzi, co jinýho.

5 0
možnosti
JW

Za komunismu se učil na vysokých školách povinně marxismus- leninismus. Pamatuji otázku vyučujícího...víte, kde se učí marxismus-leninismus ještě podrobněji? Na teologických fakultách.

5 0
možnosti
JH

V článku je zásadní chyba, na křesťanství je pohlíženo stejně, jako na islám. Před asi 600 lety to tak bylo , byly to ideologie, které občanům kázaly, jak se mají chovat. Zatím co u nás se kultura vyvíjela a máme státní zřízení, islám zůstal ideologií, která poroučí žít v souladu s Koránem. Ale nejenom ve svých zemích, ale chce to na celém světě po všech občanech. Nevím, co učí křesťanské školy, ale u islámských nemám pochyby.

V našich školách, určitě ať se učí o Islámské ideologii

9 0
možnosti
Foto

Autorka pravděpodobně nezná obsah rámcového vzdělávacího program MŠMT, který je závazný pro všechny ZŠ.

Konkrétně průřezové témata "Multikulturní výchova" a "Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech".

3 0
možnosti
JV

Paní ministryně šikovně spojila příklad výuky o zvrácené politické straně a ideologii, která zapříčinila 2. světovou válku čímž výrazně ovlinila nejen Evropské dějiny s výukou o jakémsi náboženství, které nemá v našich zemích pražádnou tradici a k jejímuž studiu není u dětí ve školách žádný rozumný důvod.

13 0
možnosti
Foto

V církevních školách nikoho nenutí se modlit, nikoho nenutí chodit na hodiny náboženství. Je zcela na jejich dobrovolnosti, zda bude chodit na hodiny náboženství a pokud se přihlásí na hodiny náboženství učí se na těchto hodinách o křesťanství, pravoslavné církvi, judaismu, islámu, budhismu a o dalších náboženství ve světě. Dnes naše dětí neví, proč se slaví vánoce, proč slavíme velikonoce a ani neví, kdo byl J, Kristus, ale ve šklách jim cpeme do hlavy v rámci multikulturismu, jak je islám hodné náboženství, neškodné a prospešné. K tomu se do škol zvou ne kněze ale islámské kazatele, aby i oni dětem řekli, jak je islám nádherné náboženství. Rozhodně se neučí kolik bitev svedla Evropa s muslimy, aby se ubránila islamizaci.

25 0
možnosti
Foto

Já myslím, že v dějepisu se křížové výpravy a podobné střety s arabským světem učí dost podrobně.

0 3
možnosti
PD

jenže zapomínáte na souvislosti...pokud se žáci učí o nacismu, tak se o něm učí jako o zvrácené ideologii. Budou se ale tak učit i o Islámu?

34 1
možnosti
ZH

Nikde nebylo prokázáno, že je islám zločinná a zvrácená ideologie.:-/

1 11
možnosti
ZB

Karma.Strach a hysterie uměle pěstovaná některými politiky jen proto,aby mohli sklízet laciné politické body jako "zachránci vlasti" opravdu mnoha lidem zatemnila rozum.Představa,že pokud se o islámu bude ve škole mlčet tak islám"nějak" zmizí je u těch méně vzdělaných dost oblíbená...já osobně mám v knihovně knihy Poklady islámu,Korán a Dějiny islámu,až to zajde tak daleko a "okamurovci" budou dělat domovní prohlídky a hledat "vlastizrádce",určitě skončím na šibenici;-)

4 18
možnosti
ZZ

já si zase myslím, že na šibenici skončím já, až se v budoucnu "islamisti" zjistí že vámi jmenované knihy v knihovně nemám. Okamura je mi ukradený.

6 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik