Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

náš základní cíl je stále stejný: průměrný plat učitele by měl v roce 2020 dosáhnout 45 000 korun.

Zdroj: http://katerinavalachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=571947

kterého učitele??? nově nastupujícího či právě odcházejícího do důchodu...velmi nepřesná formulace...

a ani v článku jsem nenašel přesný popis kantora, který dostane tuto částku....já osobně bych byl pro to, aby ji dostal nastupující kantor a všichni ostatní o deset procent více po deseti letech práce, tedy..když někdo učí 20 let musí dostat...podle vašeho čísla a mých představ 54 000..a i to je málo ve srovnání se soudcem....soudci mají kolem 100 000 a bez kantorů by ani neuměli psát a číst a někteří neumí ani dodnes základní počty....viděl jsem to několikrát...neumí počítat..a mají mít 2x tolik než ten kdo je učí.? .kde to jsme...?

a prosím příště, když se rozhodnete psát zde na blogu, pište jasněji, méně používejte slovo nesmysl..je lepší napsat že je to nesprávné pochopení..ale pak to také musíte umět vysvětlit....

prosím o odpověď

1 0
možnosti
RC

Vy nevite, co to je prumerny plat?

Muzete mi prosim vysvetlit, jaky je kvalitativni rozdil mezi ucitelem s 10 a 20 lety praxe? Jak se Vas nazor shoduje s pravidlem - za stejnou praci stejna odmena, ktere nekteri (a napriklad i feministky) prosazuji?

0 0
možnosti
DB

já to vím ale v asi ne......chtěl byste žít ve městě kde je průměrný plat 100 000?.....jaké bude vaše překvapení až se tam nastěhujete a zjistíte, že lidé berou jen 18 000.ale ten průměr zvyšuje majitel fabriky , ve které všichni dělají....a on bere miliony.....

když někdo mluví o průměru, musí dát i spodní a horní hranici jinak je to nic neříkající číslo...už víte co je průměr?????

deset let rozdílu praxe je obrovský rozdíl....

0 0
možnosti
RC

Vy jste se ptal, ktereho ucitele se tyka prumer. Tak Vam rikam, ze prumerneho. Z tohoto prispevku vyplyva, ze Vas zajima ale neco jineho - rozdeleni platu.... Prumer je proste cislo. Platy ve statnim maji takove rozdeleni, ze se pravdepodobne nemusite bat, ze by rozdil mezi spodni a dolni hranici byl nejak zasadni.

Ano, rozdil je mezi 0 a 10 let praxe. Ale rozdil uz neni moc velky mezi 10 a 20 a uz vubec ne velky mezi 19 a 21. Pritom v poslednim pripad podle Vaseho pozadavku by to melo byt financne vyjadreno castkou 4500.

0 0
možnosti
DB

1) jak zjistíte průměrného kantora?

2) VŽDY je možné mít veliký rozptyl jedním směrem

3) nechtěl jsem psát celou tabulku jen příklad...klidně se může plat zvyšovat po roce praxe...jde jen o to o kolik a to jsem se snažil uvést...nepsal jsem celou tabulku celého kariérního řádu....

4) nerozumím....10 let praxe je 10% více, 20 let praxe je 20% více...20% ze 45000 je 9000 a 45000 plus 9000 je 54 000...asi si nerozumíme a to jsme nepočítal složené úrokování...vlastně by to bylo o pár korun více...:-)

0 0
možnosti
RC

ad 1) prumerny kantor z platoveho hlediska asi neexistuje, je to virtualni clovek s prumernym platem....

ad 4) posledni priklad by rozdil mezi praxi 19 a 21 let. Z hlediska kvality ZADNY, z hlediska Vaseho navrhu platu je rozdil 4500 - po 20 letech se mu o tuto castku navysi plat. Ptam se proc, kdyz odvadi stejnou praci. Platy by nemely byt urcovany na zaklade let praxe, ale KVALITY

0 0
možnosti
DB

1) víte co je to tautologie....?

2) průměrný plat dostane průměrný kantor a průměrný kantor je ten kdo dostává průměrný plat....a kolik toho nyní víte o tom platě a o tom kantorovi?

3) je známo, že čím více máte praxe v nějakém oboru, podle toho vít a umíte více...obvykle ale výjimky existují....někdo sedí jako politik ve všech funkcích více než 20 let a vlastně toho umí méně než když začínal..ale to jsou výjimky HOCHŠTÁPLERŮ a narcisů

4) jak určíte kvalitu kantora?...určitě jste chodil dlouho do školy..tak to přece musíte vědět....tak jak byste to určil?

0 0
možnosti
RC

ad 1) vim, ale zde jde spise o definici

ad 3) rozdil mezi tymtez clovekem s praxi 21 let a 19 let je marginalni. Navic to, co rikate neplati vzdy, naslo by se mnoho pripadu, kdy to neplati.

ad 4) no to je prave problem. Rozhodne neni ale kvalita v nejakem administrativnim opatreni. Kvality ucitelu v nekterych predmetech bych ovsem pravdepodobne porovnavat dokazal....

0 0
možnosti
DB

2) bez reakce..ale nevadí nemusíte

3) ale o tom jsem již zde psal..že jsme nevytvářel celou tabulku ale jen příklad

4) a bylo by to objektivní nebo jen vaše subjektivní hodnocení kantora? ministr to musí umět nadefinovat objektivně....ALE BUDETE SE DIVIT, JÁ MÁM ŘEŠENÍ A JE AMERICKÉ A JE již skoro 90 let staré a Amíci ho používali i na mně když jsem u nich učil....vím jak to funguje...

0 0
možnosti
VH

Co se čílíte. Když píšeme o platu, tak průměrný učitel je ten s průměrným platem. nezlobte se na zrcadlo (Cahu), když nerozumíte.

Dotaz nebyl o zvyšování po roce či deseti letech. Dotaz byl, oč lepší práci odvádí (v průměru;-D) učitel po jedenácti letech než ten po deseti (a ten po dvanácti než ten po jedenácti). Jinými slovy: má-li jít o zásluhovost, proč vůbec po nějakých deseti letech zvyšovat plat (kromě všeobecného o inflaci).

Souhlasím, nechť je uváděn rozptyl. Například 42 ÷ 48 tisíc Kč. Kladně pak všichni mohou dostávat těch 42 tisíc, ne? (Ono zase u kantorů ten rozpytal nebude tak veliký.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik