Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J70a25n 84R56á80ž

20. 10. 2016 15:39

Našemu školství by nejvíce prospělo jeho odstátnění (neplést s privatizací) a co nejméně zásahů ze strany něčeho tak zbytečného, jako je Ministerstvo školství, do jeho chodu.

P.S. Byl bych zvědav, jak by reagovalo dítě paní JUDr. Vlachové na její program inkluze, kdyby mělo chodit do třídy, kde by byly i děti ze sociálně zaostalých rodin (neuměly by česky, neměly základní sociální návyky a byly doma vedeny, že škola je k ničemu), pak děti, kterým bohužel dal Bůh do vínku IQ 50, či děti s vrozenou dissociální poruchou. Jsem ochoten se vsadit, že by další ročník absolvovalo v nějaké exklusivní privátní škole.

1 0
možnosti

Sbírka frází, skutek utekl.

Nadané děti potřebují jít v deseti letech do osmiletého gymnázia, tam mít intelektuálně rovné spolužáky a dobré pedagogy. Jen tak může vzniknou (a vznikala) skutečná elita, která je státu nejvíc ku prospěchu.

Destrukce českého školství, započatá Nejedlým právě rušením těchto osvědčených škol, nabírá stále větší obrátky. Výsledky vidíme všichni - a bude hůř. Teď je to vidět ve státní správě, až to dojde do zdravotnictví bude pozdě.

4 0
možnosti
Foto

Dobře jste napsala vznikala, protože dnes je plno dětí, které se vezou a nakonec po absolvování vysoké školy skončí na pracáku. Firmy mnohem více jako vysokoškolský diplom zajímá schopnost vše zvládnout a flexibilita a to bohužel u těchto rychlokvašek nenajdou. Možná se zašijí u nějaké státní instituce, nebo v politice, ale tam kde se musí vydělávat, není čas čekat na zázrak.:-)

0 0
možnosti
Foto

Nejlépe by bylo, kdyby jste už na ministerstvu raději vůbec nic neřešili.

Nechte školství prostě více svobody, méně kontrol, méně předpisů, méně úřadů, méně komisí, méně rámcových vzdělávacích programů. Zredukujte ministerstvo a spoluexistující úřady na cca 10%, ušetřené peníze převeďte formou snižení daní rodičům, zaveďte stejnou platbu školám za každé dítě na ZŠ (ať je jakákoliv) a víc dělat nemusíte.

4 0
možnosti

No, pani ministryne, IQ nad 130 maji cca 2 % populace, to je pri tech Vasich poctech jen 30 tisic deti, ne 45 tisic. Ale samozrejme, je to porad hodne.

Bohuzel ta podpora takovych deti je velmi mala a nektere skoly hodne zakotveny v "tradicnich" metodach.

2 0
možnosti

Jediné co váš sociálně inženýrský projekt "inkluze" přinese, je to, že nenadané děti se budou cítit hloupé a nedostatečné. Chytré a průměrné děti nenaplní svůj potenciál, protože místo učení se budou krotit ti nezvladatelní (na standardní výuku nestačí a proto se budou nudit). Šikana bude na denním pořádku, protože to hloupé a současně zakomplexované děti vědomé si své nedostatečnosti dělají. Budují si sebevědomí tímto způsobem.

.

Jediným důsledkem vašich snah bude zakládání soukromých škol, kam movití lidé budou dávat svoje děti, aby se vůbec něco naučily. Chudí budou mít smůlu a jejich děti slušné vzdělání nedostanou. Ve státních školách se budou kumulovat chudí a méně nadaní. Spolu s tím bude klesat úroveň výuky. Státní školy budou produkovat pologramoty, budou spíše džunglí před tabulí.

.

To vám není dostatečným varováním třeba to, co se stalo za poslední 3 dekády z kdysi výborného Britského školství? Jestli chcete českému školství prospět, tak pro Boha nedělejte radši nic!

12 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 12,47
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik